Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.099
6.118
113
Do konca meseca bomo osmi fazi potem do marca.
Nulte faze v semaforju ni, torej ukrepi do večnosti ali spet štetje primerov.

Trenutno smo v tretji fazi , 45.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Kako je sedaj glede PCT? Ta teden sem nekje prebral , da po novem začne veljati takoj ko dobiš zadnji odmerek. Sedaj pa te novice več ne najdem. Za vsak primer se se šel danes testirat, kjer pa mi je povedala da glede na to da sem bil danes cepljen z drugim odmerkom, ne rabim več testa ker da po novem že takoj velja PCT... Ve kdo kaj več?

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.529
3.604
113
Kako je sedaj glede PCT? Ta teden sem nekje prebral , da po novem začne veljati takoj ko dobiš zadnji odmerek. Sedaj pa te novice več ne najdem. Za vsak primer se se šel danes testirat, kjer pa mi je povedala da glede na to da sem bil danes cepljen z drugim odmerkom, ne rabim več testa ker da po novem že takoj velja PCT... Ve kdo kaj več?
Lahko greš nogice namakat v morje, zdej si varen, pa kodo imaš. :aplauz: Samo je jeba, jer stoji vse do Razdrtega :valjamse:

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Veljavni Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom covid-19 v 4. členu določa, da je pogoj PCT izpolnjen, če osebe razpolagajo z enim od spodaj navedenih dokazil, in sicer:
1. z dokazilom o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa, ali testa HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa,
2. z digitalnim covidnim potrdilom EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljenim s kodo QR (EU DCP);
3. z digitalnim covidnim potrdilom tretje države v digitalni ali papirnati obliki, opremljenim s kodo QR, ki vsebuje vsaj enake podatke kot EU DCP in ga je pristojni zdravstveni organ tretje države izdal v angleškem jeziku (DCP tretje države);
4. z dokazilom o cepljenju zoper covid-19, s katerim izkazujejo, da je oseba prejela:
- drugi odmerek cepiva BioNTech/Pfizer, cepiva Moderna, cepiva Sputnik V, cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech, cepiva Sinopharm, cepiva AstraZeneca in cepiva Covishield ali kombinacijo dveh predhodno naštetih cepiv,
- prvi odmerek cepiva Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag;
5. z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od desetih dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od šestih mesecev;
6. s potrdilom zdravnika, da je oseba prebolela covid-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev ali
7. z dokazilom iz 5. ali 6. točke tega odstavka in so bile v obdobju, ki ni daljše od osmih mesecev od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma od začetka simptomov, cepljene z enim odmerkom cepiva iz 4. točke tega odstavka, pri čemer v primeru cepiv iz prve in druge alineje 4. točke tega odstavka zadostuje en odmerek. Zaščita se vzpostavi z dnem cepljenja.
Četrta točka. Očitno PCT izpoljnjen takoj po cepljenju...

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.638
1.206
113
Ja, DSOji imajo od marca kot edini ukrep za obiskovalce obvezno nošenje mask. Medtem se pa mi pogovarjamo o PCTju za šolarje ... za gostilne, koncerte ipd. je pa itak to pogoj že celo poletje.

Kar je trenutno podatkov za umrle so cca 50% že umrli iz DSOjev, tako da itak bo letos isti scenarij kot lansko leto. Zaradi cepljenja in prekuženosti bo sicer mrtvih manj, samo bodo pa DSOji spet zagotovo zmagali. Dobro da imajo DSOjevci vnuke/pravnuke da ni treba daleč s prstom kazat na odgovorne.
To čudi tudi mene. Tu bi se 1.000% morali držali PCTja, tako pa lahko vsak kekec pride notri in potem svojca vzame še domov, kjer ga nato obišče pol vasi...

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.177
3.662
113
41
Lj
u56zpnbdral71.jpg

• Všeč mi je
  • Žalosti me
Reactions: sousis in Hanzi

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113
vidis, tko je, ko so vsi precepljeni ocitno. 0 deaths. ker brez precepljenosti se tega ne da doseci.

sam kaj, k se pol na strik mecejo...

sakazem off, da bo matej razumel:
iz katerega konteksta je tole vzeto?

• Haha
Reactions: Matey

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.882
594
113
42
povsod malo
Pri enih že nekaj dni piše v tistem QR listu na zvem da je cepljen 1od2.