Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.341
2.544
113
Dokler bodo ljudje to pustili.
Imajo možnost vsak petek s kolesqarskega izleta od lanske jeseni, pa interpelacijo, pa ustavni obtožbo, pa inavguracijo, pa Bruselj ..., pa bojkot sodelovanja, pa predlagat rešitve, in še in še (napad na novinarje in dopisnike, pa prazen bazen, da o puški ne govorimo)

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.517
3.892
113
Ljubljana
hmpg.net
Researchers say infections can happen outdoors, but the chances are massively reduced.
Fresh air disperses and dilutes the virus.
It also helps to evaporate the liquid droplets in which it is carried.
On top of that, ultraviolet light from the Sun should kill any virus that's out in the open.

Our study does not rule out outdoor transmission of the virus. However, among our 7324 identified cases in China with sufficient descriptions, only one outdoor outbreak involving two cases occurred in a village in Shangqiu, Henan. A 27‐year‐old man had a conversation outdoors with an individual who had returned from Wuhan on January 25 and had symptom onset on February 1. This outbreak involved only two cases.’

“Masking outdoors will have some impact on reducing the spread of the this virus – particularly when queueing, e.g. for entry to various shops or buses – where people are gathering in large numbers and not moving.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.810
5.918
113
Mar 27 (UNI) Delhi Health Minister Satyendar Jain on Saturday said that the lockdown in Delhi is no solution to COVID-19, adding 'we have seen the lockdown but that did not defeat Corona completely'.
Mr Jain said, "As of now, there is no possibility of another lockdown.
We had tried it earlier with not much success. Experts had said that due to its 14-day cycle, a 21-day lockdown would stop the spread of the virus but this did not happen. So for me, lockdown is no solution."

sousis

Guru
16. nov 2019
1.600
1.079
113
pravi Janša, ki meni, da gre za relativno kratko obdobje. Po 12. aprilu se bo spet začel uporabljati semafor, ki bo morda do takrat dopolnjen. "Tako da je življenje predvidljivo tudi po 12. aprilu."

Ahahahahaha, "predvidljivo", hahahahahaha

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: bertoncl in novaa

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.235
1.013
113
Teli ukrepi vlade so na žalost spet neki brez veze in na pol. Dvomim da bo kakšen omembe vreden uspeh.
Bolj gre v smeri, kot je nekdo že rekel, naslednjih 11 dni bo ključnih ×?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
dajmo hitro pogruntat variante za naslednjih 11 dni, kako se čimveč gibati okoli in pomešati med ljudi. ker vreme bo lepo, za okrog hodit.
sigurno ne bo omembe vrednega uspeha tega lockdowna

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.550
927
113
Zanimivo. Govorijo o ful strogem lockdownu, potem pa spet nebroj izjem (ven seka tale: dovoljeno druženje dveh gospodinjstev na velikonočno nedeljo - le kdo je dal predlog za to izjemo? :)

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
Jaz bom na kolesu, po praznih cestah dolenske, pa sprehodih z vrečo za smeti pobirat, ko komu ki mimo pride malo namignem za pomoč se te vsi takoj izogibajo kot hudič križa. Ne rabiš niti maske za distanco :evil:

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Dokler je folk nagrajen za to da hodi bolan v službo ne bo NIČ bolje. NIČ.

O temle druženju za veliko noč pa raje sploh ne bi. :bruh:

Drugače pa a ste videli kakšne je zravc trosil danes. Direkt za v oblazinjeno sobo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.768
113
Malce bolj podrobno o omejitvi prehajanja državne meje, vir STA.
Prepovedano bo zapustiti državo za potovanja v države z rdečega seznama, na njem so med drugim vse sosednje države. Izjema bo med drugim veljala za tranzitne potnike in tovorni promet.
Dodatno se zaostrujejo tudi pogoji za vstop v državo. Od jutri bo to možno le ob predložitvi negativnega molekularnega testa na novi koronavirus, ki je bil opravljen v državi članici Evropske unije ali schengenskega območja. Vstop v državo je dovoljen tudi ob predložitvi dokazila o preboleli bolezni ali cepljenju.

A glede regulacije dela pa spet nič ali sem to kje falil?

sousis

Guru
16. nov 2019
1.600
1.079
113
Malce bolj podrobno o omejitvi prehajanja državne meje, vir STA.

A glede regulacije dela pa spet nič ali sem to kje falil?
Torej omejujejo PCR teste z Balkana.

Regulacija dela - državna uprava bo na daljavo ali koristili dopust, nekje nekaj piše v stilu, da morajo ekstra odobrit nadrejeni, če želijo zaposleni v pisarno... Gospodarstvo bo imelo omejitve pri prodaji blaga in storitev... Kaj drugega pa ne. Skratka, še vedno vsi na šiht. Torej točno tak lockdown kot smo si lahko mislili, da bo. Glavno, da bo obvezna maska na prostem.

• Žalosti me
Reactions: Matey