Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.234
1.013
113
To z gostilnami je čista neumnost ukrepov vlade. Ne rečem da bi bile regije zaprte, tako pa čisti idiotizem. Al naj vse odprejo al pa zaprejo.

• Všeč mi je
Reactions: kajpace

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.156
3.628
113
Marlbor
Še kar jih kužijp, celo take ki so dobili oba odmerka najboljšega cepiva. Čudno, da je zbolela komaj 1 teden po hospitalizaciji v bolnici, v domu so pa trenutno čisti glede okužb.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.810
5.918
113
In z isto logiko so tudi dodatno odprli terase. Če v naslednjih tednih (3-4 tedni) ostanjo ukrepi nespremenjeni bom zelo vesel (ker če bodo spremembe se bomo pogovarjali o zaostrovanje, ne sproščanju).
Prehrambene trgovine odpre ves čas, in nikjer v njih (ne v slo ne tujini) ni nastal hotspot.Niti ni bilo masovnih pomanjkanja kadra zaradi c-19, a je njihova "zaščitna" oprema precej bolj na nižji ravni kot recimo v zdravstvu.
Medtem morajo biti gostilne zaprte.

Nekdo je manjkal pri predmetu Logika.

Nemški link:
prevod:
HBE Managing Director Wolfgang Puff: "Politicians must finally break away from the rigid incidences and instead take into account other parameters such as the utilization of intensive care beds and the higher test rates." The risk of infection in retail is low, as the Robert Koch Institute confirms. Even in the Bavarian food retail sector, with over six million customer contacts every day, there were no hotspots.

• Všeč mi je
Reactions: Robert in jendomen

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
...Nekdo je manjkal pri predmetu Logika....
... jest bi moral it kupit pipo za kopalnico (moram videt in v vzet roko prej in s sabo nest odšraufano), pa me že na vratih zavrne varnostnik, ker nimam vsaj sp ... nekatere stvari se pač ne kupuje preko neta ... A bi moral plačat vodovodarja, da mi to zrihta za lepo cifro, čeprav znam sam zamenjat? Zgleda .... >Bok ne daj, da crkne grelec od bojlerja ali termostat (menjal že 2x sam + ga pucal) ... mogoče je bilo pa preveč mrtvih na parkingu od tehničnih trgovin :bonk:

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
200417_coronavirus-second-wave-will-it-hit-australia_Body_coronavirus-wave-credit-Shutterstock-1280x720.jpg

pa če ne pridemo do tja, če npr dobimo tistega tretjga zgoraj na sliki in ne bo segel do črne faze. kako bomo temu rekli? valček? valovček? mini val?

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.395
1.399
113
... jest bi moral it kupit pipo za kopalnico (moram videt in v vzet roko prej in s sabo nest odšraufano), pa me že na vratih zavrne varnostnik, ker nimam vsaj sp ... nekatere stvari se pač ne kupuje preko neta ... A bi moral plačat vodovodarja, da mi to zrihta za lepo cifro, čeprav znam sam zamenjat? Zgleda .... >Bok ne daj, da crkne grelec od bojlerja ali termostat (menjal že 2x sam + ga pucal) ... mogoče je bilo pa preveč mrtvih na parkingu od tehničnih trgovin :bonk:
To je bilo itak glupo navodilo. S potrošniki se ni smelo delati, a firme in sp-ji so lahko hodili kupovat robo v gradbene trgovine ali pa na oglede, ipd.. Kot, da v firmi na lokacijo x ni prišla fizična oseba. Kr nekaj v glavnem in brez kančka logike in zdrave pameti.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.986
10.737
113
kod Džej-Zija
Nisem ziher, a trolaš ali špilaš fejs(t)bukovega cepilca (spet!).

Več primerov, ker je vedno več cepljenih. Cepljenje daje polni učinek v nekje 14 dneh od cepljenja. Do takrat se človek lahko normalno okuži, samo je potek blažji, ker tvorba protiteles že deluje.

Zadnji stavek pa "no comment".

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Več primerov, ker je vedno več cepljenih. Cepljenje daje polni učinek v nekje 14 dneh od cepljenja. Do takrat se človek lahko normalno okuži, samo je potek blažji, ker tvorba protiteles že deluje.

To me spominja na 7 letno garancijo od Kie.... ker za vsako malo stvar je se je kak butel dobil, a nimaš 7 let garancije (od pregorjene žarnice, do znucanih gum).

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Cepljenje daje lažni občutek varnosti, kar se je jasno videlo pri safari zdravniku. Cepljenim se bolj je.be za ukrepe kot ostali populaciji in posledično se izniči učinek cepiva.

Ista stvar kot z maskami.

• Všeč mi je
Reactions: sad

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Samo bi se jim moralo konkretno bolj jebati, da bi se učinek izničil.

Sranje je le, ker je še dosti neprecepljenih/prekuženih in lahko en sam strgan s ketne fajn raznosi naokoli. Ko bo večina tako ali drugače fasala, ne bo več večjega problema.