Ja tak je bil nament tega zakona. Meni dol visi za višino davka na luksuzna vozila. Jaz sem samo hotel poudariti da je bil problem o slabo pripravljenem zakonu, ki je omogočal sivo cono. Pa ni to drugače tema tukaj.
Analogija je prava. Voda bo vedna našla svojo pot mimo jezu, pa če ga boš še tako poskušal vodotesno zapreti.Analogija se mu je "rahlo" ponesrečila.
In potem zakopljimo glavo v pesek in to je to.Se ti zavedaš, da takole životarimo že eno leto in temu ni videti konca? Folk ne zmore več.
Tvoja analogija je krneki, ker primerjaš med sabo dve po teži popolnoma različni dejanji. Zaradi tistega papirčka zna it nekaj "poštenih" Slovencev sedet.Analogija je prava. Voda bo vedna našla svojo pot mimo jezu, pa če ga boš še tako poskušal vodotesno zapreti.
Vam se pa res dogaja.
ti pa si.Analogija je prava. Voda bo vedna našla svojo pot mimo jezu, pa če ga boš še tako poskušal vodotesno zapreti.
To jaz že ves čas trobim. Če ni medija za okužbe, se virus nima kam širit. Ker pa se ljudje ne morejo/nočejo zadržati, smo, kjer smo. Ves čas neumno obnašanje spremljajo razlage tipa "Jelko je grdo govoril/vlada ima butaste ukrepe/Beovićka se zmišljuje/Fafangla so skinili". Vse, da pri sebi upravičijo, da se jim ni treba držati ukrepov. Kot tudi ves čas trobi tomi, nihče noče prevzeti odgovornosti zase.Ker je firma, za katero delam iz Avstralije/Perth, ti povem kako je bilo pri njih 14 dni nazaj. V mestu z 2mio prebivalcev so odkrili 1 okužbo pri hotelskem delavcu.
Zaprli so celotno mesto za 5 dni, na hard, tapravi lockdown-ki ga btw pri nas ni bilo. Ugani kaj. zopet nimajo okužbe, že nekaj mesecev zapored. Pravočasno ukrepanje in takrat strogo, očitno reši problem.
Mi smo pa lani čisto lepo hodili na hrvaško poleti na morje, ko se je tam govorilo o okužbah okoli 100 dnevno, in smo jih doma imeli po 3, ali pa nič. Nihče ni upošteval priporočil, vsak je samo gledal na to, kako bo za 7 dni užival. in danes je 1 leto od tegam zdaj pa se jezimo, ker imamo 1 leto sranja. in še 3 leta ga bomo imeli,
dokler ne bo vsak pogruntal, da se okužimo lahko samo sami, če nismo dovolj previdni. torej krivda izključno na ljudeh.
Ker je firma, za katero delam iz Avstralije/Perth, ti povem kako je bilo pri njih 14 dni nazaj. V mestu z 2mio prebivalcev so odkrili 1 okužbo pri hotelskem delavcu.
Zaprli so celotno mesto za 5 dni, na hard, tapravi lockdown-ki ga btw pri nas ni bilo. Ugani kaj. zopet nimajo okužbe, že nekaj mesecev zapored. Pravočasno ukrepanje in takrat strogo, očitno reši problem.
Mi smo pa lani čisto lepo hodili na hrvaško poleti na morje, ko se je tam govorilo o okužbah okoli 100 dnevno, in smo jih doma imeli po 3, ali pa nič. Nihče ni upošteval priporočil, vsak je samo gledal na to, kako bo za 7 dni užival. in danes je 1 leto od tegam zdaj pa se jezimo, ker imamo 1 leto sranja. in še 3 leta ga bomo imeli,
dokler ne bo vsak pogruntal, da se okužimo lahko samo sami, če nismo dovolj previdni. torej krivda izključno na ljudeh.
To jaz že ves čas trobim. Če ni medija za okužbe, se virus nima kam širit. Ker pa se ljudje ne morejo/nočejo zadržati, smo, kjer smo. Ves čas neumno obnašanje spremljajo razlage tipa "Jelko je grdo govoril/vlada ima butaste ukrepe/Beovićka se zmišljuje/Fafangla so skinili". Vse, da pri sebi upravičijo, da se jim ni treba držati ukrepov. Kot tudi ves čas trobi tomi, nihče noče prevzeti odgovornosti zase.
Kako bi jim ti pomagal?Ničesar in nikogar ne zagovarjam. Ampak ne moreš pa dati glave v pesek in si peti lalalala, češ da se to ne dogaja. Potrebno je pogledati zakaj se to dogaja in kaj je vzrok temu. Z represijo problema ne boš rešil. Odpraviti moraš vzrok, ki žene ljudi v taka skrajna dejanja.
Vam še ni jasno, da je ljudem treba iti naproti in jim pomagati namesto, da se samo gleda, kako jih boš kaznoval? Pa toliko imate za povedati čez vlado, kako deluje samo s strahovlado namesti s pozitivne plati in da to ne deluje (več).
A ni PCR (PRAVI, ne PONAREJEN) v Bosni slabih 50 EUR?Recimo da PCR test ne bi stal 100 EUR ampak recimo 30 EUR, torej cenovno dostopnejši ljudem in bi ljudje s tem tudi lažje šli v države, ki za prehod meje zahtevajo PCR test.
So ti že napisali, da ne rabi nobenih 100 EUR za test, ker je za naše hitri test dovolj. Tako da bilanca se jim ne bo podrla.Ljudje gredo po enem mesecu dela za minimalca domov obiskat družino (otroke), 100EUR takim predstavlja pozitivno bilanco od katere potem otroci naslednji mesec preživijo. Sej vem da ti tega ne boš razumel in da ti dol visi za nekega bosanca ki vozi šlepar 24/7 za neko slovensko firmo, samo moraš razumet da tudi taki ljudje obstajajo.
So ti že napisali, da ne rabi nobenih 100 EUR za test, ker je za naše hitri test dovolj. Tako da bilanca se jim ne bo podrla.
Prvi si, ki se je spomnil nečesa takega. Dobra ideja.Mislim, da je čas, da vsi kateri vas je tako silno strah ostanete doma zaprti v kleti, se na vsake 2h tiščite palčko v nos, ali v rit kamor želite, lahko se tudi cepite proti paranoji.
Z razlogom ima nick ametist, poldragi kamen. Poldragocenosti kar bruhajo iz njega.Prvi si, ki se je spomnil nečesa takega. Dobra ideja.
Mater skos visiš v naši lepi, pa ne veš, da Hrčki je hebejo HAT testov, zahtevajo lepo PCR, ki pa stane 95 EUR.Če sem prebral prav, so imeli ponarejen PCR test. Ne vem sicer, zakaj, mogoče ne spremljajo vseh možnih sprememb, ki se jih spomne vlada in niso taki geeki, kot smo mi tukaj, pa še mi ne vemo več vsega, kar si na vladi izmislijo. Mogoče pač ne vejo, da lahko naslednji dan pri nas narediš hitri test in je odpravljena karantena?
Na petindvajsetega boš samo kihnil.kaj pa bomo naredili po tvoje? pustili da nas vse pobije na koncu, al kaj? ker dejstvo je, da 25 krat ga ne boš preživel, skrit se mu pa tudi ne moreš.
Kaj boš naredil?