1. Povzetek: Sta se srečala. Potem on vpiše da je okužen. Njegova aplikacija bo prvi aplikaciji, ki jo 'sreča', javila je lastnik okužen. In ta bo javila naprej, in nova bo javila napre, in tako dalje. Info se širi po omrežju programa. Podobno kot piramidna shema , Tupperwer,... Da, če je dovolj aplikacij, bo slej ko prej prišlo do tebe, da si bil v stiku z okuženim. Zato je nujno čim več aplikacij - ki prenesejo info do ustreznih ljudi. Torej če ni dovolj aplikacij, stvar težko ali sploh ne, kroži.
2. Mogoče je še kaj kar jaz ne vem! Mogoče se je zarekla! Mislim, da je jasno, da če dobiš obvestilo o potencialnem stiku SAM kontaktiraš medicino. Saj gre ja za tebe - v prvi vrsti. Potem za tvoje bližnje.
Ne pomaga, če je malo ljudi zaščitenih.
Ne pomaga, če je malo ljudi z aplikacijo.
Če aplikacija deluje tako, potem deluje slabo.
1. Ker, ko Sva se srečala, sem se jaz recimo okužil. In od zakrat dalje tudi jaz širim virus drugim, ne da bi bil na to opozorjen. Bo trajalo nekaj časa, da bo on vpisal, da je okužen, potem traja nekaj časa, da info preko množice drugih pride do mene, potem traja nekaj časa, da se js testiram, da pridejo izidi testa in da se še js vpišem :-( Met tem časom sem srečal množico ljudi, ki jih app name ni opozorila in so se ob meni počutili lažno varne. Kar je slabše, kot da sumiš vse i svakoga.
2. Beovičeva pač ve več o aplikaciji, in je rekla to kar ve. Torej da bo app pomagala njim za nazaj ugotavljat stike. Sedaj jih morajo z spraševanjem in je rekla da bi app pri tem pomagala, sploh ker se ljudje ne spomnijo vseh, ki so bili na zabavi. App bi vse našla, oni pa bi jih obvestili. Tako je bilo rečeno. Ni se pa zmotila, par dni kasneje je podobno razlagal tudi njen mlajši kolega - sem pozabil ime. Torej app ne bo delovala tako, kot si ti misliš da bo.
Ja, verjetno ti še marsikaj ne veš, če sploh kdo ve, ker baje se app šele razvija. In ne pozabi,
Aplikacija se bo posodabljala, in kakšne module ti bodo kasneje naložili, lako samo ugibamo. Ključ od telefona v katerem so osebni podatki smo dali tistemu, ki bo app instaliral, ta bo imel dostop do vsega.
Zakon sprejet, pa niti niso povedali, kako bo app delovala, kako dolgo? kdo bo upravljal s podatki, kdo bo posodabljal....
Saj google, fb.... tudi marsikaj vedo o nas. samo uporaba ni obvezna. Vse lahko izbrišeš, uporabljaš prostovoljno, in si se strinjal s pogoji brez prisile. . In noben ti ne grozi in izsiljuje: "app ali lockdown", "app ali karantena, " app ali nema socialne", ko se bo vlada zamenjala pa če si prižigal svečke Pa še "čakaj na nujno operacijo 5 let - naši imajo prednost" Saj do takrat bodo že GPS modul vključILI. Ker bodo rekli, da bo z GPS lažje sledili virusu, ti boš pa ploskal. .... Že iz te groženj se vidi pokvarjenost vlade.
Ja, če dobiš obvestilo, o potencialnem stiku, kontaktiraš medicino. Tako je samo v teoriji, vidimo da se še vsi tisti, katerem je odrejena karantena tega ne držijo. Ministri se svojih navodil ne držijo, Krek jih pa celo ne pozna. In kdor je vpisan kot okužen in misli kam it, bo pač telefon pustil doma.
Kaj pa če stanuješ nad trgovino, nad bankomatom in se počutiš dobro, pa nisi nič hodil iz stanovanja? Se boš šel testirat in tvegal okužbo v bolnici?