Hvala bogu je aplikacija tako narejena, da ugotoviš, da ti zadeva ne funkcionira na telefonu, ko se okuži žena, tebi pa še kar naprej kaže zeleno.Kodo bi moral dobit naslednji dan, drugače očitno nekaj nima vklopljeno, ali on ali pa ona.
Hvala bogu je aplikacija tako narejena, da ugotoviš, da ti zadeva ne funkcionira na telefonu, ko se okuži žena, tebi pa še kar naprej kaže zeleno.Kodo bi moral dobit naslednji dan, drugače očitno nekaj nima vklopljeno, ali on ali pa ona.
Vse vklopljeno ker drugače začne težit sama aplikacija. Tako da s te strani ni problema.Ali ima GPS izklopljen ali pa bluettoth. Obvestilo bi moralo priti takoj ob prvi posodobitvi se pravi naslednji dan.
Meni in mojim bližnjim aplikacija dela brez težav. Doslej sem bil obveščen o treh stikih z okuženo osebo, od katerih ni bil noben kritičen.
Jasno je, da je tehnika izkoriščena precej manj, kot bi lahko bila. Lahko bi bilo testiranje izvedeno tako, da se uporabi identifikacija aplikacije in bi uporabnik rezultat testa dobil v aplikaciji, ko se v laboratoriju rezultat vzorca vpiše. Kdor tega ne želi, pa klic ali pošta. Če bi se odrekli delu zasebnosti, bi nas lahko aplikacija obvestila, kje in kdaj smo bili blizu osebe, ki je bila pozneje potrjeno okužena, zdravstvo pa bi dobilo daleč najboljšo statistiko, na katerih lokacijah v resnici prihaja do okužb.
Ampak priznajmo, splošna klima je bila, da aplikacija ne sme delati nič resnega in uporabnega. To je bilo politično mnenje opozicije, glavni mediji pa so to izdatno sponzorirali. Če bi to stališče zagovarjali pri aplikacijah za navigacijo, ne bi noben vedel, kje je kak zastoj. Zdravje je stvar posameznika. Ja, dokler ne ogroža ostalih. GDPR take izjeme v celoti podpira in daje prednost javnemu zdravju pred zasebnostjo. Ampak, če ni združene politične volje, potem se kaj veliko ne da narediti.
.... Če bi se odrekli delu zasebnosti, bi nas lahko aplikacija obvestila, ....
Ne dovoljuje z uporabo tega konkretnega API-ja za covid, ki so ga oni naredili. Aplikacije za rekreacijo denimo sledijo lokaciji in pošiljajo to na strežnike. Tako, da take aplikacije ravno niso prepovedane v store.To je neizvedljivo ker google v svojih zahtevah za odobritev aplikacije prepoveduje kakršnokoli možnost sledenja in anonimnost. To bi bilo možno ampak ne preko aplikacije v google play ali apple store.
Aplikacija dejansko ni problematična, ker res uporablja samo covid API s katerim naši bebci nimajo ničesar. Vsaj na Ios je tako, kjer so ta dovoljenja pod kontrolo.Ne dovoljuje z uporabo tega konkretnega API-ja za covid, ki so ga oni naredili. Aplikacije za rekreacijo denimo sledijo lokaciji in pošiljajo to na strežnike. Tako, da take aplikacije ravno niso prepovedane v store.
Ne dovoljuje z uporabo tega konkretnega API-ja za covid, ki so ga oni naredili. Aplikacije za rekreacijo denimo sledijo lokaciji in pošiljajo to na strežnike. Tako, da take aplikacije ravno niso prepovedane v store.
Ne vem, kaj imaš ti, ampak pri meni so vsi teksti v aplikaciji v slovenskem jeziku in preusmeritve na slovenske linke. Kaj bi še ti lokaliziral?Na koncu smo dobili nemško open source rešitev, ki je še lokalizirali niso. samo logo zamenjali.
Ios. Vse v angleščini. Ne vem kako je pri ostalih.Ne vem, kaj imaš ti, ampak pri meni so vsi teksti v aplikaciji v slovenskem jeziku in preusmeritve na slovenske linke. Kaj bi še ti lokaliziral?
msenjur : aplikacije #ostanizdrav v Sloveniji ni obvezno namestiti. Samo v informacijo, če ne veš.
če bi ponudili 50€ za namestitev, bi jo imeli vsi v sloveniji.