Tole je eden bolj bogih tvojih komentarjev.Kako veš, da je zemlja ravna/okrogla?
Krivino zemlje lahko na +-10% natančno ugotoviš sam. Sploh ne rabiš verjeti drugim, samo napeti moraš oči, malo se zapeljati po državi, ter rešiti nekaj računov
Saj ni komentar, vprašanje je.Tole je eden bolj bogih tvojih komentarjev.
Tole je eden bolj bogih tvojih komentarjev.
Dejstvo je, da se vsi te "ukrepi" poznajo po dveh tednih, ajde po treh. Začnimo s priporočenimi maskami poleti, kajti baje je ta ukrep čudežno zdravilo. Pa se ni poznal. Potem so bile maske obvezne dva meseca, kar je 3x dalj kot se pokaže rezultat ukrepa. Itak ni bilo pričakovanega rezultata. Potem so bile maske obvezno obvezne na prostem. Po več kot mesecu spet ni pričakovanega rezultata. Vmes so se gostilne zaprle, po enem mesecu zaprtja ni pričakovanega rezultata. Potem se zapre vse in še vedno ni pričakovanega rezultata. In potem še pravite, da ukrepi delujejo? Lahko se delaš bedaka iz sebe in ponavljaš iz dneva v dan, da res delujejo.
Evo, to je moj povzetek da ukrepi ne delujejo. Pričakujem kontra komentar da pa res delujejo. Morda sem pa kaj spregledal.
Ne, maš prav.Ti si "ljudje ugotovili da je zemlja okrogla"? Vsa čast, nisem vedel da zapravljam čas taki kapaciteti ....
Se ti zdi, da sem mislil na ljudi ki so dejansko ugotavljali krivino zemlje?
V bistvu verjameš interpretaciji.Takole se vidi, da nekaj že deluje:
COVID-19 Sledilnik
Nekako ne vidim krivulje eksponentne oblike. Kar bi bila, če bi bili ukrepi popolnoma brezveze.
Ja, v neskoncnem prostoru.Še za matematično polpismene: eksponentna funkcija.
Exponential function - Wikipedia
Štekam, nič bat. Še vedno pa moraš verjet da se okužbe širijo eksponentno.Še za matematično polpismene: eksponentna funkcija.
S čim lahko to trditev podkrepiš? Virus je zdaj že matematik, da se drži točnega eksponenta?Nekako ne vidim krivulje eksponentne oblike. Kar bi bila, če bi bili ukrepi popolnoma brezveze.
Tudi to je res, res je pa tudi, da ne vemo koliko ljudi je to sranje že prebolelo in s tem tudi ne, koliko ljudi je domnevno imunih.Ja, v neskoncnem prostoru.
Za realnost si poglej moj post pred tabo.
Kristusjezus.S čim lahko to trditev podkrepiš? Virus je zdaj že matematik, da se drži točnega eksponenta?
Ukrepi, če delujejo, se poznajo že po petih dneh, kar je spodnja inkubacijska doba, pa do 14-dni. Do takrat bi morali vsi, ki so se okužili pred ukrepi zboleti. ali vsaj biti pozitivni na testi.Tole je eden bolj bogih tvojih komentarjev.
Dejstvo je, da se vsi te "ukrepi" poznajo po dveh tednih, ajde po treh. Začnimo s priporočenimi maskami poleti, kajti baje je ta ukrep čudežno zdravilo. Pa se ni poznal. Potem so bile maske obvezne dva meseca, kar je 3x dalj kot se pokaže rezultat ukrepa. Itak ni bilo pričakovanega rezultata. Potem so bile maske obvezno obvezne na prostem. Po več kot mesecu spet ni pričakovanega rezultata. Vmes so se gostilne zaprle, po enem mesecu zaprtja ni pričakovanega rezultata. Potem se zapre vse in še vedno ni pričakovanega rezultata. In potem še pravite, da ukrepi delujejo? Lahko se delaš bedaka iz sebe in ponavljaš iz dneva v dan, da res delujejo.
Evo, to je moj povzetek da ukrepi ne delujejo. Pričakujem kontra komentar da pa res delujejo. Morda sem pa kaj spregledal.
Mi smo omejeni na 2 milijona ljudi. Spremljamo in opisujemo pojav le na tej omejeni množici. V kolikor bi kadarkoli krivulja okuženosti prešla na nekem omejenem območju v eksponentno rast, bi v parih dneh imeli 2 milijona okužb. Ves čas spremljamo bolj ali manj linearno funkcije, na krajših intervalih, pri čemer smerni koeficient te linearne funkcije en teden malo višji, drug teden malo nižji. Vse skupaj bolj spominjajo ti vali na katero od kotnih funkcij ... površina pod krivuljo pa predstavlja območje prekuženih.Tudi to je res, res je pa tudi, da ne vemo koliko ljudi je to sranje že prebolelo in s tem tudi ne, koliko ljudi je domnevno imunih.
Pod črto, nimamo pojma kaj se dogaja, dohtarji pa tudi ne kaj dosti.
Vem samo to, da za službo uporabljaš Jiro (tako kot jaz) in da bo počas treba nehat za dons in spizdit ven, pa magari s čelko.
*območje potrjeno okuženihpovršina pod krivuljo pa predstavlja območje prekuženih