Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.296
7.058
113
Na Danskem več kot 200 prenosov okužbe z minkov na človeka
Danska vlada je pred kratkim odredila zakol vseh minkov, kunam podobnim živali, ki jih v državi gojijo za krzno. Potrdili so namreč mutacijo virusa, ki se je z minkov prenesel na človeka, zaradi novega seva virusa med populacijo pa bi bilo cepivo lahko neučinkovito.

Vse živo pobit na tej obli, samo da se reši 85+ letnike.

• Žalosti me
Reactions: McGiver

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Policijska ura v Italiji - omejitev gibanja v rdečih deželah

V Italiji so opolnoči v veljavo stopili strožji ukrepi. Po vsej državi so uvedli policijsko uro oz. prepoved izhodov med 22. in 5. uro. Maske so po vsej državi tudi na prostem že obvezne, odslej pa jih bodo morali med poukom nositi tudi šolarji od 6. leta naprej. Na srednjih šolah bo pouk potekal na daljavo. Javni prevoz je lahko zaseden le do polovice kapacitet, zapirajo se muzeji, ob koncih tedna pa tudi večina trgovskih centrov.

Vlada je 20 italijanskih dežel prvič razdelila na rdeče, oranžne in rumene, kar pomeni različno stopnjo ukrepov za zajezitev virusa. V rdečih Dolina Aoste, Piemont, Lombardija in Kalabrija, veljajo najstrožji ukrepi - prebivalci lahko dom zapustijo samo iz službenih oz. zdravstvenih razlogov ali za spremljanje otrok v šolo. Zaprte so vse nenujne storitve, gostinci lahko hrano le dostavljajo. V Lombardiji so ukrepe označili za prestroge in pogubne za gospodarstvo. (vir: STA)

Pomeni niso zaprti za mini občine in kvadratne kilometre, deca grejo v OŠ in vrtec, zapirajo pa se trgvine, ipd.

Pri nas pa ravno kontra. Deco se domov tiči, in odpira salone za pedikuro. :obesise:

Pri nas si ljudje predstavljajo nekako takole:
Švedi imajo ukrepe brez mask, zakaj jimmoramo mi imeti - maske stran
Italjani imajo podobno kot mi ampak otroke v šolah- dajmo otroke v šole
Nemci podobno kot mi ampak malo več odprtega - dajmo še mi odpret
Avstrijci ppodobnoampak lahko pa še zunaj pijejo - dajmo še mi a ne.

in potem kar naenkrat ni več nobenega ukrepa in vse odprto.

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl in darjan

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Na Danskem več kot 200 prenosov okužbe z minkov na človeka
Danska vlada je pred kratkim odredila zakol vseh minkov, kunam podobnim živali, ki jih v državi gojijo za krzno. Potrdili so namreč mutacijo virusa, ki se je z minkov prenesel na človeka, zaradi novega seva virusa med populacijo pa bi bilo cepivo lahko neučinkovito.

Vse živo pobit na tej obli, samo da se reši 85+ letnike.
Ma to diši po tisti slikici v temi o kotona zarotah. Virus mutira in je bolj nevaren.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Pri nas si ljudje predstavljajo nekako takole:
Švedi imajo ukrepe brez mask, zakaj jimmoramo mi imeti - maske stran
Italjani imajo podobno kot mi ampak otroke v šolah- dajmo otroke v šole
Nemci podobno kot mi ampak malo več odprtega - dajmo še mi odpret
Avstrijci ppodobnoampak lahko pa še zunaj pijejo - dajmo še mi a ne.

in potem kar naenkrat ni več nobenega ukrepa in vse odprto.
Ne pri nas ali se ljudje slepo držijo pravil in rogljiček pojedo doma. ali pa pametujejo in na koncu jokajo da je celi svet proti njim.
Z ukrepi se je pa predolgo čakalo, vsakič zamudijo en teden in zdaj bodo vlekl prek matinovega pa do miklavža.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.106
4.098
113
Kako to, ce sem pa prej po radiu slisal, da vlada pravi, da se stevilo okuzb umirja, kljub temu, da se stevilo bolnikov povecuje, stevilo na intenzivni povecuje, pa vmes so spremenili metodologijo testiranja :valjamse:

Vse za 'ukrepi delujejo' :bonk:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Kako to, ce sem pa prej po radiu slisal, da vlada pravi, da se stevilo okuzb umirja, kljub temu, da se stevilo bolnikov povecuje, stevilo na intenzivni povecuje, pa vmes so spremenili metodologijo testiranja :valjamse:

Vse za 'ukrepi delujejo' :bonk:

Še enkrat poglej kdaj nekdo zboli pa kdaj nekdo umre. Na prejšnji strani sem že Mirsiju lepil. Vmes je 3 tedne do 1 meseca. Če je danes manj okuženih se bo to poznalo pri mrtvih konec novembra.

• Všeč mi je
Reactions: Romzi

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Poleg vsega, sem zdele izvedel, da "ima" še en prjatu "korono", ampak ga sploh niso testiral. Samo rekl so mu, da ma znake, pa fertik. Če je pa to normalno pol pa ne vem več. Upam, da čimprej en asteroid pade, ker tole gre vse v 4PM.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Poleg vsega, sem zdele izvedel, da "ima" še en prjatu "korono", ampak ga sploh niso testiral. Samo rekl so mu, da ma znake, pa fertik. Če je pa to normalno pol pa ne vem več. Upam, da čimprej en asteroid pade, ker tole gre vse v 4PM.

Reči naj v ponedeljek še enkrat pokliče.

"Ministrstvo za zdravje je izvajalce na primarni ravni obvestilo o spremenjenem načinu testiranja na covid-19. Glede na nedavno vključitev večjega števila mest za odvzem brisov se bo skladno s priporočili strokovno svetovalne skupine, ponovno povečal odvzem brisov nosno-žrelnega predela. To pomeni, da se brisi nosno-žrelnega predela ponovno jemljejo pri vseh osebah s sumom na covid-19. Kot so zapisali na ministrstvu, morajo izvajalci odvzeme brisov zagotavljati najmanj 8 ur dnevno. Zagotoviti ga morajo še isti dan oz. najpozneje v 24 urah. "

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.864
2.646
113
Lani je v Sloveniji zaradi navadne gripe umrlo 160 ljudi, na svetu pa pol milijona. Pa glej hudiča, nobene panike in barvastih zemljevidov. :evil: Izkoristili virus, da Kitajski gospodarsko čim bolj škodijo. Po novem so zaustavljene vse poštne pošiljke na Kitajsko in iz nje.

OK.
Trenutno vsak dan umre 20 ljudi, okužb za v bolnico 50 na dan in 5 jih gre domov. Seveda je primerljivo z gripo. Z njo v sezoni 160 mrtvih, korona - sezone še ni konec, če sploh je - 490 mrtvih. V bolnicah s tako težko boleznijo 1250 ljudi. Primerjajte z gripo. Katera bolezen veže v bolnici tako množico, tako močno.
Korona naj bi ne imela ne zdravil, ne pomoči pri zdravljenju. Kar je, je rekla kazala. Lažem! No, kaj potem zanesljivo deluje in to priporočajo zdravniki.
Ukrepi na današnji dan delujejo. Vprašanje je, kater ukrep deluje.
"Če bo šel trend tako naprej, se lahko veselimo prihodnosti in razmišljamo o tem, kaj bi vlada lahko storila prihodnji teden," je včeraj dejal vladni govorec Jelko Kacin.

''I'm watching You'' by KameleON

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
RTV SLO straši narod da še nismo dosegli vrha epidemije

Časopisom bi moral prepovedat tako objavljanje, samo da se klika. Ena novica na dan število okuženih in novi ali spremenjeni ukrepi, to je to.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ja, eni dejansko preberemo.
"Narod straši" v tem primeru IJS, ne vem kaj ima RTV pri tem, razen da posreduje sporočilo.
Če bi jih poslušali že mesec ali več nazaj, bi mogoče preprečili tako visok porast okuženih. Mogoče.