Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
V pol leta bi se recimo bolnica dr Petra Držaja v Šiški, ki je prazna, brez težav transformirala v Covid bolnico. Kjer je volja, tam je pot. Pa še kak tak objekt obstaja v Sloveniji.

1.Nikoli ni bila prazna.
2.Tisto kar je (delno) prazno (pa je cez zimo oddelek za gripo), je pripravljeno za COVID bolnike.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Dolžnost bolnega je, da prepreči širitev virusov, HIV-a. itd.

Ko bo bolnih veliko več kot zdravih, se lahko pogovarjamo kako naprej.

Si malo za svetom? Vedno več držav ima zapovedane maske tudi zunaj.
đoni.... v vsakem postu pišeš, kako je nekdo neumen, za svetom, pa da brati ne zna...... dejansko pa ti sam argumetirano napišeš neumnost, ki jo špotem za nekimi izpadi hočeš opravičiti. In tako je tudi sedaj!!
Neumnost N1 je, da napišeš, da ko bo bolnih veliko več kot zdravih, se lahko pogovarjamo kako naprej.
Fant nisi normalen, kakšno napišeš.
In če povežem tvoje neumnosti od prej.... bogpomagajalkdo že
Od dveh miljonov mora biti po tvoje miljon in pol okuženih (napisal si veliko več, kot zdravih), da bi bilo treba kaj narediti. Po tvoje naj bi tistih pol miljona reševalo miljon in pol drugih. Seveda, tazdravi bodo ostal samo zdravstveni delavci,. :nigladek:
Mislim, da si tudi ti okužen.... z nekom

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
napisal si da ZD delavci mislijo (te) da je virus larifari,. pa sem ti rekel da vprasej patronazko pa direktorja ce je res larifari. Glede na to kaksne posledice je virus pustil pri njej.
Posledice nic drugacne kot po navadni pljucnici. Razen psihicnega vidika, zaradi zlobnih jezikov, no umrl ni nihce. Ne pozabi da jst tukaj delam in poznam stvari iz prve roke, ne pa neke gostilniske debate.
Tisto da je larifari se je nanasalo na vprasanje zakaj toliko okuzb med zdravstvenimi delavci, ker mislim da se vsem zdi brezveze in se nekaj ne merkajo prevec - mogoce sem malo cudno napisal. Ne mene steti tukaj zraven :) pri nas smo zaenkrat vsi negativni ;)

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.368
2.369
113
Pomurje
đoni.... v vsakem postu pišeš, kako je nekdo neumen, za svetom, pa da brati ne zna...... dejansko pa ti sam argumetirano napišeš neumnost, ki jo špotem za nekimi izpadi hočeš opravičiti. In tako je tudi sedaj!!
Neumnost N1 je, da napišeš, da ko bo bolnih veliko več kot zdravih, se lahko pogovarjamo kako naprej.
Fant nisi normalen, kakšno napišeš.
In če povežem tvoje neumnosti od prej.... bogpomagajalkdo že
Od dveh miljonov mora biti po tvoje miljon in pol okuženih (napisal si veliko več, kot zdravih), da bi bilo treba kaj narediti. Po tvoje naj bi tistih pol miljona reševalo miljon in pol drugih. Seveda, tazdravi bodo ostal samo zdravstveni delavci,. :nigladek:
Mislim, da si tudi ti okužen.... z nekom

Težko je kaj odgovorit na neumnost. Tak jaz na tvojo, tak ti na mojo.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Se ena moja potrditev.

Priponke

• 20201007_153852.jpg
    20201007_153852.jpg
    92 KB · Ogledi: 175
  • Všeč mi je
Reactions: jonny77 in AndY1

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Tudi tole desetletja dolgo jamranje o pomanjkanju kadra bi se lahko rešilo, če bi država to dejansko želela. Rešila že leta nazaj in bi bili pripravljeni tudi na večje izbruhe, kot je sedaj. Če se ugotovi, da je zdr. kadra premalo, se postavi državni načrt, ki bo povečal kader v obdobju naslednjih x let. Pojača se vpis v šole (seveda ne na lepe oči, ampak z fiksno obljubo po službah, modernih delovnih prostorih, praksah, visoko plačo, bonusih..jebi ga, če želiš kader, ga je treba plačat in nekaj ponudit). Investira se v obnovo in pojačitev zdr. objektov. Omeji se privatne prakse, da ne bi vsi bežali tja, ampak bi bilo ugodno delati tudi v javnem zdravstvu.
Zdravstvo je temelj "zdrave" družbe in pač ga je treba tretirat temu primerno.

Pa ne mi rečt, da ni denarja. A sedaj pa je za miljone testov, izplačevanja pomoči ljudem, ki čepijo doma, plačevanje dodatnih stroškov ljudem, ki ne pridejo do operacij, posegov, nege...Ni lahko. Ampak bi se dalo, seveda s čisto drugačnim razmišljanjem, kot je prisotno sedaj.

Seveda je to možnost in vse kar si napisal bi bilo super in bi se dejansko dalo naredit. Ampak v prvem trenutku bi bili na cesti sindikati vseh ostalih delov javnega sektorja in pristavili lonček. Potem nam pa že BDPja zmanjka...

• Haha
Reactions: jonny77

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
Kaj nam vse to pove?
Da od vseh teh silnih okuzenih, recimo 300/dan x 50 takih, ki so neugotovljeni okuzeni, da od vseh asimptomatikov iz DSOjev, ki jih imamo v polnih bolnicah in tistih par deset, ki jih imamo na intenzivni negi, imamo se vedno le tu in tam kaksnega mrtvega.

Razumete, kaj zelim povedati? Pa nocem zanicevati nobene nepotrebne smrti, ampak take so stevilke. Razmerje med mrtvimi vsak dan in okuzenimi, je skoraj pri 0.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
180/30 se še meni zdi malo nizka meja...

je pa tudi res, da se je število ljudi v bolnici v 10 dneh podvojilo, če bi se ta trend nadaljeval bi imeli čez 30 dni skoraj 1000 ljudi v bolnišnici, za 1. december pa 8000.

Jaz sem ravno 20k investiral v firmo in zaposlil eno osebo za nedoločen čas, pa mi grozi, da bom spet moral zapret.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.306
-2.572
113
če nas bo premalo, ki bomo proti nošenju mask v gozdu, bomo jo res morali uporabljati.
Zaenkrat je, vsaj po forumih sodeč mnogo več tistih, ki bi te linčali, če maske ne boš nosil, ko si sam v gozdu, (ko bodo obvezne), kot pa tistih, ki bi proti takšnim ukrepom protestirali.

Kar spomni se od spomladi, kako so se nekateri zgražali nad nekim kemperjem v vukojebini, pa nad surfarji v morju pri piranu..........pa do o zdrave punce brez maske na avtobusu, kako so hvalili uklenitev in predlagali zanjo še hujše kazni.

Vlada in mediji dobro pereta možgane.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen