Razumem. Ampak potem jim spet manjka pravilna komunikacija s prebivalstvom. Če meni rečejo, da nimajo kapacitet, potem razumem (kot večina ostalih), da ni postelj. Ker realno ni problem kritični del, ki je priklopljen na predihavanje, teh je samo 10 trenutno. Problem so ostali, ki zasedajo postelje. Pa naj rečejo, da prostor ni problem, imajo dovolj, JE pa problem pomanjkanje kadra in zopet mi ni jasno, kako v pol leta vlada in vodstvo ni sposobno narediti reorganizacije, da teh težav ne bi bilo. Govorimo o svetovni krizi in odzivu nanjo, ne pa o nekem lokalnem problemu.
Meni osebno je vse tole popolni fail in vlade in vodstva in pač vseh odgovornih na položajih. In zdravnikov, sester in ostalega osebja, ki kritično ne opozarja na to in pritiska. Vse kar vidiš je jamranje, da ni, ampak tega smo že tako siti do vrha glave. In to je naš odziv na največjo zdravstveno krizo naše generacije.
Mrevlje o nesposobnežu Gantarju.pol leta so vedeli, da nas čaka zima in spet več bolnikov. Sedaj pa se spet pri 40 sesuva sistem. Kje je sedaj tista ROLE-2, poleg katere so se vsi slikali.
Nekdo bo moral biti kriv, da se v pol let ni uredilo nič, če pa so vsi strokovnjaki NIJZ, Kacin že julija grozili z 2. valom in jesenjo/zimo. Vsi v Evropi imajo rekordno število okuženih, in je videti, da se je zdravstveni sistem pripravil.
Enako zdravstveni delavci, DSO se tudi niso naučili nič od prve lekcije, ker sedaj imamo žarišča v zdravstvu in DSO. A nekdo pa bi ob 18. uri maske na prostem, brez neke strokovne podlage odrejal, ker kakšna pa je razlika ob 17.30 uri. Res se vidi, da so totalno nesposobni, žal.
A da se bo pol lahko še bolj jamralo, kako dohtarji dobijo preveč denarjaBoljše plače
Globalni problem je prestaro prebivalstvo.Ne da zagovarjam sistem, ampak glede na sosednje države in države za katere velja, da imajo boljši zdravstveni sistem, kjer imajo iste ali celo hujše težave se kaže, da je problem zdravstva bolj globalen kot si želimo priznati
To je lokalni problem, ki pa ga rešujejo globalno - z migracijami.Globalni problem je prestaro prebivalstvo.
Globalni problem je previsoka nataliteta- premlado prebivalstvo.To je lokalni problem, ki pa ga rešujejo globalno - z migracijami.
... moj dohtar oz. njegov medicinski brat, se oglašata na telefon, pa tudi na mejl ! res pa je da je privatnik s koncesijo .... so rešili problem, tako da se ne oglašajo več na telefon.
Dokler se jih dnevno več rodi kot pa na novo okuži z virusom, je to never ending storyTi bodo počasi svoje mesto pustili novim 90+. In zlepa jih ne bo zmanjkalo. Morda se v bodočnosti le zmanjša število v tej starostni skupini.
Nepomemben podatek. Kot da v javnem zdravstvu so vsi zanic, privatniki pa super. Mogoce je tvoj privatnik tako zanic in ima registriranih samo 500 pacientov, drugi v javnem je pa tako dober da ima 2000 registriranih pacientov. Mal lazje se javis na telefon ce klice 500 ali 2000 ljudi....... moj dohtar oz. njegov medicinski brat, se oglašata na telefon, pa tudi na mejl ! res pa je da je privatnik s koncesijo ...
------------------------------------
" ... " I See Dead People..." - The 6th Sense ! ..."
Ce jih zmanjka, jih lahko tudi uvozimo.Ti bodo počasi svoje mesto pustili novim 90+. In zlepa jih ne bo zmanjkalo. Morda se v bodočnosti le zmanjša število v tej starostni skupini.
Uvažamo jih že sedaj, sicer brez listin ter v mlajši starostni skupini.Ce jih zmanjka, jih lahko tudi uvozimo.
"we can and we will!"Uvažamo jih že sedaj, sicer brez listin ter v mlajši starostni skupini.