en kup teorije zarot pride iz lastne nevednosti
Kar se tiče softwerskih firm in biologije. Milijarderji na softwerskem področju niso začeli "palamudit" okoli virologije,. To je povsem napačna trditev. To ("palamudit" okoli zdravja) so začeli že davno pred COVIDOM-19.
Par let nazaj sem bil na dogodku kjer je imel predavanje direktor Leka, ko je še bil na poziciji in je bilo uradno, da se bo po koncu mandata upokojil (tudi sam je povedal, da je v poziciji da pove več, kot bi drugače smel). Tematika njegovega predavanje je bila prihodnost farmacije in če bi vletel na sredo predavanja, bi mislil da si zgrešil in da si šel na IT konferenco. Google, Apple, Microsoft, ter tudi Samsung, Daewoo. Ključna beseda pa "personalized medicine".
To, da te je to dejstvo presenetilo, samo pove, da si slabo spremljal področje (pa tukaj ne mislim nič osebnega). Mene bi presentilo, če se ravno ti (softwerski giganti) ne bi postavili sedaj v prvo vrsto (pa priznam da me samo predavanje precej presenetilo).
PS: Ne, ne uporabljam nobenih IT pripomočkov za spremljanja gibanja in zdravja. Čeprav kolikor vidim po Alterju, je zadeva že izgubljena. Toliko podatkov jih slovensko zdravstvo ne more nikoli dobiti (in bi vsi težili zaradi zbiranja podatkov), jih ljudje brezplačno (niti ne brezplačno, pravzaprav še plačajo da jih lahko delijo) in prostovoljno zagotavljajo tem firmam.
Point taken..... Ne dvomim, da so velika podjetja na področju softwerja stegnile lovke po področju zdravja.
Vseeno me čudi, zakaj je upokojeni direktor in največji lastnik delnic omenjenega podjetja, kar naenkrat referenca za dajanje informacij o virusu/zdravljenju/cepivu/posledicah.
Teorija zarote mode on......
Kako enostavno in dejansko brez uporov, so razne svetovne vlade uvedle marsikakšen ukrep, katerega bi pred 2020 pripisovali samo kakšni diktatorski oz. policijski državi. Virus, kateri povzroči škodo enako ali manjšo kot virus pljučnice/gripe ipd., lahko z "dobrim" marketingom ustavi svet.
Teorija zarote mode off.....
Ne vem kaj nam prinaša prihodnost, ne vem kaj bo jeseni in pozimi, vendar če se ne bomo primerno organizirali in zaščitili svetovnega gospodarstva, bo tale virus krepko manjši povzročitelj smrti in bede kot
Še vedno nimam odgovora. Brez nekega kompliciranja se bere, da je to 0 in da bi starejši itak umrli (jeba je, ker starejši še raje "živijo", kot mi). 100 letnik s covidom bo umrl, ok, drugače bi pač umrl čez en mesec, razumljivo. Ampak zdaj bo umrl "danes", ne čez en mesec.
Potem je to tudi en hoax?
Kako da "internet" sploh dovoli take strani? mislim get real no... res, da bo nekoč zgleda covid19 postal eno normalno obolenje, katerega se bomo pač pazili, da ne staknemo, ampak malo neodgovorno je rečt: btk..
Tudi 100 letniki so preboleli Covid, večina starostnikov iz DSO-jev ga je pravtako prebolela. Vmes je kakšen podlegel, daleč od tega, da stvar ni nenevarna. Ampak dejstvo je, da bi ta ki je podlegel Covidu, bi podlegel tudi pljučnici/gripi/prehladu..... .
Italija, kot eno od začetnih najhujših žarišč tega novega virusa, beleži letos z novim virusom manjšo smrtnost od povprečne, sploh pa v primerjavi z lanskim letom, ko je kosila neka hujša oblika gripe (januar do aprila 2019). Morda nimajo radi svojih starejših?
Neko sorazmernost bo potrebno dobiti. Maske OK, razkužila OK, ostalo pa je veliko bolj pod vprašajem.
V Sloveniji, v kolikor nam v "prvem" valu, virus nebi utekel po DSO-jih, bi imeli najmanj 50% manjšo smrtnost. Dodatnih 25% smrti bi pa pihranili, v kolikor nebi zdravniki smučarji, razširili virusa zopet med starostniki, kateri so obiskovali njihove ambulante.
Ukrep je bil, zapri ljudi v občine, zapri vrtce in šole, zapri celotno gospodarstvo in čakaj 2 in pol meseca...... .
Sedaj ko je epidemološka slika podobna kot takrat, pa vse lahko funkcionira, vse zavoljo dopustov..... . Ko bo jesen in zima, pa sem prepričan, da bodo zopet neke ukrepe ven vlekli. Za našo bodočnost upam, da bodo pametnejši, čeprav pri nas.........ja no........upanje umira zadnje.