Zgleda da me je Krek bral. Končno je izdahnil, da maske niso več obvezne.S 1.6.2020 podlage zakaj je treba nosit maske ni več. Se je Jelko pohvalil s tem, da se bo res obsežen del ukrepov odpravil. Najbrž bo šlo v smeri, da "ni več obvezno", ampak je "priporočljivo" nošenje nagobčnikov. Tako bodo obe skupine zadovoljne, tiste proti nošenju in tiste paranoične, ki to zagovarjajo. Za razkužila nebi bilo slabo, če ostanejo, kot "zaželjeno je".
njim se ne bo treba bati 2. ali 3. ali.....n. vala okužb. Enkrat bojo šli skozi in to je to, prosto po Darwinu. Poglej povprečno starost umrlih, pa ti bo prec jasno, kje imajo problem. Jaz jim še zmeraj ploskam.
A maske niso več obvezne od danes naprej ali od ponedeljka 1.6?Zgleda da me je Krek bral. Končno je izdahnil, da maske niso več obvezne.
Odlok o nošnji mask v zaprtih prostorih še velja. Krek: Maske so priporočene
Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek je pojasnil, da so zaščitni ukrepi priporočila in ne obveza. Maske so torej obvezne za okužene, sicer pa jih na NIJZ-ju priporočajo, če ni mogoče ohranjati ustrezne medsebojne razdalje.www.rtvslo.si
Ali ni vlada maske ukinila že s preklicom epidemije?Na koncu bo pa vlada jutri preklicala odlok o obvezni uporabi mask.
Za razkužila nebi bilo slabo, če ostanejo, kot "zaželjeno je".
Meni je tudi to njihovo posiljevanje z vozeki glupo. Prav zahtevajo od tebe, da šlataš pol ure tisti vozek, ki ga dnevno prešlata x ljudi. Šel sem po eno malenkost, ni me spustil brez vozeka, se mu zlažem, da je žena že par minut pred mano šla noter z vozekom, pa se ni pustil, vozek ali pa se obrni ... če bi res bila žena že notri, bi 2 vozeka porivala zaradi enega šraufa.Men je najbolj ko mi je v bauhausu težil da moram voziček vzet......za 4 komade M5 matic ki mi jih je zmanjkalo. Se ni pustil prepričat da nimam kaj z njim počet.
Ni kriv varnostnik, pač pa bebavi kravatar precej višje od njega, ki zahteva tako politiko.Meni je tudi to njihovo posiljevanje z vozeki glupo. Prav zahtevajo od tebe, da šlataš pol ure tisti vozek, ki ga dnevno prešlata x ljudi. Šel sem po eno malenkost, ni me spustil brez vozeka, se mu zlažem, da je žena že par minut pred mano šla noter z vozekom, pa se ni pustil, vozek ali pa se obrni ... če bi res bila žena že notri, bi 2 vozeka porivala zaradi enega šraufa.
Bistvo vozičkov je bilo v temu, da z njim ne moreš dihat nekomu za ovratnik in s tem so dosegli razdaljo in omejili število kupcev.
Pri zadnjih potrjenih okužbah z novim koronavirusom v Sloveniji gre predvsem za primere v družinah, kjer so že oboleli za covidom-19. Med pozitivnimi na virus so tudi osebe, ki so bolezen prebolele, tudi pred dvema mesecema. Nekajkrat pa je šlo za vnos virusa oz. za okužbe pri tujih državljanih, je še pojasnil Krek.
Še enkrat natančno preberi, kar si sam citiral ... ne gre za bolezensko stanje, ampak pozitivnost na test. Kaj test kaže, pa je itak bilo že 1000x predebatirano ...Če je res (natačnost testov), da zbolijo tisti, ki so bolezen že preboleli le dva meseca nazaj, lahko na cepivo pozabimo.