Jaz v zadnjih tednih za vsako stvar moram googlat, da ugotovim, ali sploh lahko to naredim in kako. Npr. ali lahko grem v trgovino po kruh in mleko? Pred 10. uro, po 10. uri, po 18. uri, z rokavicami, brez rokavic, s šalom, z masko, v nedeljo, v nedeljo po prvomajskih praznikih,... ? Zato me ne preseneča, da je tudi po celi Evropi bilo vsak malo po svoje.
Vem, da so neke EU iniciative bile, vsaj na določenih področjih, ki sem jih videla, ampak se Slovenija ni prav veliko pridruževala. Npr. skupna nabava zaščitne opreme, skupni dogovor za aplikacije za kontakte, izmenjava podatkov itd... Zgleda, da naši politiki in uradniki imajo bolj pomembne opravke, kot da bi se s kolegi iz tujine pogovarjali o tem.
Vem, da so neke EU iniciative bile, vsaj na določenih področjih, ki sem jih videla, ampak se Slovenija ni prav veliko pridruževala. Npr. skupna nabava zaščitne opreme, skupni dogovor za aplikacije za kontakte, izmenjava podatkov itd... Zgleda, da naši politiki in uradniki imajo bolj pomembne opravke, kot da bi se s kolegi iz tujine pogovarjali o tem.