Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.082
425
83
45
dolenska
A pa ste eni res totalno nesposobni se držat nekih pravil? Jaz bi ti vrat zavil ne roke.
Saj to eni trobimo že cel cajt. Da razni športniki, penzionisti, iz fotelja glasni hodijo v trgovino VSAK DAN po kruh in drobne malenkosti. Od enega sem slišal, da gre sam po čigumije. Na svoja ušesa iz prve roke. Mi, jaz, moja no bomo očitno hodil na en mesec po zalogo pa še to nevem če res rabimo. Se morva z mojo še mal dol vsest. Ona ma kuhno čez.
Lahko sem pameten, ker sem bil v stanovanju in si predstavljam tako življenje. Sam tudi v stanovanju imaš lahko zalogo za družino za en mesec. Noben me ne bo kontra prepričal. V takih situacijah se vidi kako je folk naštiman iz rok v usta. Samoorganizacije nobene, če ni takoj je vse narobe. Da ne omenim še ljudi, ki so ta čas dejansko sprejel kot daljši dopust. Kruzajo na okoli se hočejo kr neki družit,... Tej kategoriji ljudem sem komaj dopovedal, da ne rabijo hodit k men na pir.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.425
2.173
113
Ne, sam ni jamrač. Je že iz marsikerega govna zlezu.

Sem tudi jaz že marsikaj dal skozi. Samo ustavitev cele ekonomije mi pa še ni znana, sem daleč od pesimista, sem pa realist.
In ti povem da tole bo veliko sranje, če ne bo kmalu konec karantene.

Sicer v naši lepi državi se javnemu sektorju tole zdijo brezplačne počitnice, samo ko bo usekala realnost bo tudi konec heca.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Peror Si ti ziher in trdiš 100 procentno, da je tole fejk in brezveze?
Pa kater odlok bo po tvojem ostal, ker večina jih je kar lepo vezana na zakon o nalezljivih boleznih.
So mi pa pisuni zanimivi v SLO, tko eni kot drugi.

Ma ne, nisem neki teoretik zarot, samo daj priznaj da vse skup malo smrdi. Pri nas se to dobro vidi, ko je cela drzava prakticno sosed sosedu. V italiji pa tudi 1% ne verjamem stevilkam, kitajcem se manj. Prav spomnim se kako so se sherali tisti posnetki o padanju po tleh itd. Potem si na lastni kozi lahko videl kaj pomenijo mediji pri nas, na 24ur so naredili paniko in evo ti nov oslok o obcinah.

Ne vem kaj bo ostalo, vse pa ne bo izginilo. Mogoce bodo 'pozabili' umakniti kaksen odlok o pravicah policije recimo

Edit: če se že gremo - od 11. septembranaprej je čisto samoumevno, date ko norca pregledajo na vseh letališčih in med drugim brez opozorila in sodnih postopkov zaprejo, če te obtožijo terorizma. Verjetno bodo neki podobni ukrepi ostali tudi v tem primeru

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.425
2.173
113
Zdaj ostajamo doma ,ker so nam tako ukazali.Imam pa občutek ,da ko bo enkrat tega konec bo tudi najbolje ostati doma.Po moje bomo vsi ta čas hoteli nadoknadit in kar vidim polne bifeje,trgovine,restavracije turistični kraji,žurke,veselice ,pikniki-skratka gužva vsepovsod.
Seveda če se ne bo gospodarstvo sesulo.
[/QU
Ne govori tega na glas! Te bodo ....
Zakaj pa ne, jih kar nekaj poznam iz javnega sektorja in njim je tole OK. Edino zdaj jih jebe ko so jim omejili gibanje, kolesarjenje...

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.425
2.173
113
Pa ne vem kako bo glede plač v javnem sektorju., pustimo zdaj na strani zdravstveno osebje. A razni fikusi po javni upravi, SŽ, VOKA, Energetiki, komunalah.... ki že do sedaj niso nič delali, in so sedaj doma - bodo kar vlekli isto plačo, al kako to gre? To ni opredeljeno s kriznim zakonom?

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Glej...ravno zaradi takih kot si ti se bodo sankcije in omejitve še bolj stopnjevala po vsej Sloveniji.
Je Hojs lepo in razločno vse povedal.
A res želiš, da čim prej crknem? :evil: In zakaj bi rinil v štacuno, ko je notri petdeset ljudi in ne tedaj, ko je tam pet ljudi. Zato, ker mi je ****** Janša to zaukazal? :nigladek:

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.479
3.884
113
Ljubljana
hmpg.net
Glede na naravo bolezni se posledice /rezultati ukrepa pokažejo v roku dveh, treh tednih po sprejemu odločitve o ukrepih.
Trenutno število novih okužb je rezultat ukrepov iz začetka marca, ti ki so sprejeti prejšnji teden se bodo pokazali čez kakih deset dni.

Je pa tvoje razmišljanje pravilno, kleno slovensko. Mi ne rabimo gospodarja, se kar sami tepemo. Sami se javljamo kaj se še lahko prepove in seveda tudi sami ovajamo.

• Všeč mi je
Reactions: Cash in navlixx

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113
Pa če je virus že "povsod", na koncu bomo najbolj najebali, ker bomo najmanj prekuženi. Potem pa se čudli, ko bo poleti naenkrat toliko smrti zaradi covid-19, medtem ko se bodo švicarji že sončili na jahtah.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Alter znanstveniki trdijo na začetku te teme da kitajski virus uspeva samo v mrzlem vremenu...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.778
5.911
113
O takšnih primerih se je že poročalo. Ni druge, kot da se okuženi zapre v sobo in je povsem izoliran od ostalih.
In toaleta, kuhinja ?

Imaš tudi dve nogi pa greš na sprehod, če ga župan v tvoji občini ni prepovedal.
Nekako mislim da sprehodi še niso offline.

Če misliš da sem vesel ker sem med 4 zidovi pa se h... motiš.

Dokler se ta zadeva ne umiri je tako boljše za vse.
Ti si dejansko od 16.3 v kleti 24/7 ali kaj ???

Jst bi rekel da se to že dogaja...
V srednji vek se bomo pahnili kar sami.

A gre za odkrivanje tople vode, da enourni sprehod po gozdu deluje pozitivno na telo?

Kot je že tomi povedal včeraj ... Naenkrat je polno raznih rekreativcev, kvazi profi športnikov. Prej pa vsi po šihtu pir, kavč in TV.

NIHČE NI PREPOVEDAL SPREHODA V GOZD! NITI TEKA, NITI KOLESARJANJA, NITI ROLANJA ... Zgolj priporočljivo je, da se ljudje v teh časih izogibajo dejavnosti, ki bi lahko pripeljale do hudih poškodb.

Brez veze kar koli komentirati, če pa si ljudje zadeve vedno interpretirajo po svoje in iščejo neke "luknje", "zanke" ipd.
Do hudih poškodb lahko pripelje tudi padec iz postelje, in večina ljudi je ogrožena vsak dan.
Bolje da so ljudje zunaj kot da so doma na kavču s pivom in čipsom.Saj počasi jim bo kapnilo, kaj je dobro zanje.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: navlixx in p4pe