ampak če bi samo tiste bi bili vsi pozitivni....
Pozitivnih je 100-1000x več samo to te v situaciji kot jo ima italija ne zanima. Če doma en teden piješ čaj ali pa si celo brez simptomov si za njihove probleme popolnoma nepomemben!
ampak če bi samo tiste bi bili vsi pozitivni....
....
Najnovejše napovedi so da naj bi vrh dosegli okrog 25-ga.
...
Kot je zasledila v papirjih do katerih ma dostop pa jih je kar nekaj, pravijo takole načeloma se z istim sevom ne moreš dvakrat okužit ni pa še dovolj raziskanega v tej smeri.
Na 2M imamo 275 pozitivnih. Ti bi izbral jih 1K. Če je vse enakomerno razporejeno, boš dobil 0,13 zadetka, torej 0. Še slabše bo, ker so vzorci v gručah. Če teh 1000 zgreši Metliko (kar je verjetno), je šel dobršen del pozitivnih.Ker je slovenija majhna se da delat inovativne ukrepe ki so precej bolj prilagojeni situaciji.
Če mene vprašaš, za začetek bi postavil bazo 1000 poljubnih prebivalcev Slovenije in jim poslal dopis naj se gredo testirat. Po potrebi bi taka testiranja ponavljal na x dni oz. glede na situacijo bi skupino ter interval širil in ožal.
Na podlagi rezultatov bi ukrepal dalje. Efekt bi bil (pomojem) mnogo boljši za isto testov kot jih imamo sedaj. Skratka ne individualna obravnava (razen jasno direktnih obravnav) ampak spremljanje širše slike po statističnem modelu. Ukrepi sledijo sorazmerno s tem kar se naučiš v raziskavah ki jih delaš redno.
Italijani ali mi?....
Najnovejše napovedi so da naj bi vrh dosegli okrog 25-ga.
Ne bi bil tako zihr. Rast se je "ustavila" od petka naprej ko ne testirajo več vseh osumljenih, samo še najbolj rizične (tiste s težjo obliko) in pa tiste ki so stalno v stiku z obolelimi. To bo pokazal šele čas.
Z istim sevom ponovno zbolevajo tudi tisti, ki so domnevno ozdravljeni. Vir, ki bo na tem forumu zopet nekredibilen: japonska agencija NHK. Moški 70 let; okužen; pozitiven test: karantena: negativen test po ozdravitvi; odšel domov; nekaj dni ponoven pozitiven test in poslabšanje...Takih primerov je več.Coronavirus, il paziente 1 del Piemonte è ancora positivo
Eseguito stamattina sul 40enne l'ultimo esame: quello che avrebbe dovuto confermare l'uscita dalla malattia e il ritorno alla vita normalewww.lastampa.it
če nebi bili vsi zaviti jih res nebi imeliČe bi bilo to res potem v Bahrajnu kjer imajo 40 stopinj ne bi imeli okuženih. Sonce vpliva samo nato da se zunaj ne prenaša oziroma obdrži tako dolgo. Dokler se ljudje družijo v zaprtih prostorih temperatura nima veliko pomena.
Pravi kolega da je šel na PST na malo hoje....da je polna ko da je pohod ob žici....???Še malo slik iz Ljubljane danes
Pravi kolega da je šel na PST na malo hoje....da je polna ko da je pohod ob žici....???
Z istim sevom ponovno zbolevajo tudi tisti, ki so domnevno ozdravljeni. Vir, ki bo na tem forumu zopet nekredibilen: japonska agencija NHK. Moški 70 let; okužen; pozitiven test: karantena: negativen test po ozdravitvi; odšel domov; nekaj dni ponoven pozitiven test in poslabšanje...Takih primerov je več.
Če bi na 3 dni 3x testirali tiste, ki so se vrnili iz IT, AT Tirolske in iz Azije bi bilo OK oz. veliko bolje tudi če jim nebi zapovedali karantene. Ker pa so čakali, da se sami prijavijo se pa bojim, da je teh povratnikov iz tujine, ki imajo blago obliko ogromno ušlo in trosijo virus okoli. Sedaj lahko že 3 krog.Mi je jasno in se strinjam. Jaz sem hotel samo povedat da smo kljub temu dosti več testiral kot sosedje, sploh v prvem tednu. In upam da se nam to obrestuje.
Te papirji niso časopisi, znanstvene študije, ki jih ni oziroma niso znanstvene ker je vzorec premajhen, da bi se potegnilo ven kaj konkretnega.Coronavirus, il paziente 1 del Piemonte è ancora positivo
Eseguito stamattina sul 40enne l'ultimo esame: quello che avrebbe dovuto confermare l'uscita dalla malattia e il ritorno alla vita normalewww.lastampa.it