Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

dentex

Guru
20. sep 2007
2.757
649
113
Evo na brzinočarownca je najdla dam dons za spremembo in šla spat, zjutraj je spet zgodaj na vrsti.
Kot je zasledila v papirjih do katerih ma dostop pa jih je kar nekaj, pravijo takole načeloma se z istim sevom ne moreš dvakrat okužit ni pa še dovolj raziskanega v tej smeri.
Bolj zanimivo je ker se sprašujejo, če morda ni zgodba kje drugje, kot v toplem podnebju, če morda ne gre za kakšno izpeljanko zgodbe kot pri malariji, kjer niso zbolevali tisti, ki so bili ”srpasto anemični” gledajo in iščejo v vseh smereh

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Saj tudi pri nas poleti je gripa, ne samo do aprila. Ampak bistveno manj... Pomaga, brez skrbi, tale virus ni nič posebnega glede tega. Vse tole "nedruženje" pa tudi seveda. Nam gre pa vreme vseeno zelo na roko...

Alter, dajmo se počasi spraviti k sebi, ne nasedajmo "strokovnjakom" (sploh ne npr. štajercem s periferije), ampak poslušajmo raje cvetova vse znanosti, ki jo Slovenija premore - Utiševalca in Jabe.

cov.jpg

• Všeč mi je
Reactions: navlixx in cappy

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Evo sedaj so podatki za italijo, +3500 novih kar pomeni da že četrti dan ni opazne dnevne rasti obolelih. So sicer zmanjšali št. testiranj ampak je metodologija enaka (testirajo samo hujše primere) tako da so podatki primerljivi.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Alter, daj smo se počasi spraviti k sebi, ne nasedajmo "strokovnjakom" (sploh ne npr. štajercem s periferije), ampak poslušajmo raje cvetova vse znanosti, ki jo Slovenija premore - Utiševalca in Jabe.

Poglej priponko 31653

Sem že videl to in napisano kot celota je bedarija, razen če ima UKC MB opravljene interne raziskave ki jih ostali svet še ni videl. Ravno zaradi takih izjav, ki so mogoče plasirane dobronamerno, da bi se folk bolj "varoval" je javnost samo bolj dezinformirana in samo še bolj panična.

• Wow
  • Ljubezen
Reactions: navlixx in Runo

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Sem že videl to in napisano kot celota je bedarija, razen če ima UKC MB opravljene interne raziskave ki jih ostali svet še ni videl. Ravno zaradi takih izjav, ki so mogoče plasirane dobronamerno, da bi se folk bolj "varoval" je javnost samo bolj dezinformirana in samo še bolj panična.

Si daleč, od tega, da bi bil butast. Nasprotno, mislim, da si zelo inteligentna oseba (pa se ne zajebavam).

Daj mi prosim povej, kakšnega modela reševanja te zagate pa bi se ti poslužil.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Je v prosti prodaji. Ni to noben bavbav. Ampak to ni svetloba ki se uporablja brez zaščite, ko si v prostoru.
Drugače pa iščui UVC žarnica.
Če gledaš po tujini pa germicidal lamp/tube
rabim za roke in eni so rekli da UVC ni v redu za kožo. sem videl precej žarnic ampak bolj malo stojal kamor se to montira.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.013
978
113
Evo sedaj so podatki za italijo, +3500 novih kar pomeni da že četrti dan ni opazne dnevne rasti obolelih. So sicer zmanjšali št. testiranj ampak je metodologija enaka (testirajo samo hujše primere) tako da so podatki primerljivi.

....jaz si ne bi upal tega kar takoj trditi, testov so izvedli je cca 30%manj kot 2 dni nazaj.....če vse skupaj daš na isti imenovalec kot 2 dni nazaj biibilo "pozitivnih primerov" cca 4600.Prav tako ni znano ali so tudi italijani kajspemnijali metodologijo jemanja vzorcev.
Najnovejše napovedi so da naj bi vrh dosegli okrog 25-ga.

Upajmo, da se motim in imaš ti prav.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.937
2.639
113
Ma pust ti hrvate. Na hrvaškem so izvedli 745 testov od tega jih je 59 pozitivnih. To je 7,90 obolelih na 100 testov. Pri nas 6156 testiranih od tega 219 pozitivnih. To je 3,56 obolelih na 100 testov. Zdaj jasno zakaj jih je toliko v samoizolaciji?
Evo še podatek za Avstrice. Testiranih 10.278 od tega 1332 pozitivnih. To je 12,95 pozitivnih na 100 testiranih. Glede na to imam občutek da je stanje pri nas boljše kot pri sosedih. Imamo dosti več opravljenih testov na prebivalca kot sosedje, sploh v prvih dneh. Tako da pomoje jih je bilo dosti večji procent zaznanih in izoliranih v prvih dneh kot pri sosedih. Upam da jih bo posledično manj v prihodnosti.

Nazadnje urejeno:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ne bi bil tako zihr. Rast se je "ustavila" od petka naprej ko ne testirajo več vseh osumljenih, samo še najbolj rizične (tiste s težjo obliko) in pa tiste ki so stalno v stiku z obolelimi. To bo pokazal šele čas.

• Všeč mi je
Reactions: roCkY

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
je že kaj več povedanega o številu testov koliko jih imamo ter kdaj dobimo nove?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
....jaz si ne bi upal tega kar takoj trditi, testov so izvedli je cca 30%manj kot 2 dni nazaj.....če vse skupaj daš na isti imenovalec kot 2 dni nazaj biibilo "pozitivnih primerov" cca 4600.Prav tako ni znano ali so tudi italijani kajspemnijali metodologijo jemanja vzorcev.
Najnovejše napovedi so da naj bi vrh dosegli okrog 25-ga.

Upajmo, da se motim in imaš ti prav.

Ja ampak testirajo samo tiste ki pridejo na urgenco oz. skozi proces triaže. Torej sam mislim da je testov 30% manj ker je prišlo na urgenco trkat 30% manj ljudi. Tako da številka okuženih je pomojem primerljiva.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Si daleč, od tega, da bi bil butast. Nasprotno, mislim, da si zelo inteligentna oseba (pa se ne zajebavam).

Daj mi prosim povej, kakšnega modela reševanja te zagate pa bi se ti poslužil.

Ker je slovenija majhna se da delat inovativne ukrepe ki so precej bolj prilagojeni situaciji.

Če mene vprašaš, za začetek bi postavil bazo 1000 poljubnih prebivalcev Slovenije in jim poslal dopis naj se gredo testirat. Po potrebi bi taka testiranja ponavljal na x dni oz. glede na situacijo bi skupino ter interval širil in ožal.

Na podlagi rezultatov bi ukrepal dalje. Efekt bi bil (pomojem) mnogo boljši za isto testov kot jih imamo sedaj. Skratka ne individualna obravnava (razen jasno direktnih obravnav) ampak spremljanje širše slike po statističnem modelu. Ukrepi sledijo sorazmerno s tem kar se naučiš v raziskavah ki jih delaš redno.