Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Floki

Guru
6. sep 2007
10.250
3.266
113
Jaz bi naredil totalni lockdown od 30.12 do 10.1. Se ni za špilat.
V ljubljani, velenej, kranj, jesenice, bi pa še potegnil čez pravoslavne svetke. Itak ni fer, da oni od spodaj 2x žurajo!
Ne v m koliko ima smisla ker boš vse samo prestavil za 2 do 3 tedne. Praznovalo se bo pa tako ali drugače. V bistvu je bilo glede na napovedano vreme za novo leto najslabše da so prepovedali silvestrovanje zunaj. Ker sedaj se bo žuralo po stanovanjih in bo slabše kot bi bilo zunaj. Pa tudi gužve glede na situacijo verjetno ne bi bilo tolikšne kot prejšnja leta.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.096
6.117
113
Omikron je kot kaže naravno cepivo.
Okoli sredine januarja plus/minus 5 dni tudi v Slo.
Potem je šova konec in bo virus postal endemičen v rangu gripe.

Ampak ukrepi in špikanje ostanejo.

Šolski primer, kako spraviti žejnega čez vodo.

• Všeč mi je
Reactions: Robert in AndY1

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Saj pri nas tudi ne bodo preverjali v romskih naseljih. Si pa upajo preverjat povsed drugod. Pa saj tisti, ki bo odredil preverjanje ne bo šel zraven, kaj ga briga.
Za tiste, ki bodo preverjali bomo pa napisali, da samo sledijo ukazom, da samo opravljajo svojo službo.
Spet nabijaš. Ko bo šel natankat ali po štacunah ...bo kot vsak moral pokazat potrdilo.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.839
-4.795
113
Spet nabijaš. Ko bo šel natankat ali po štacunah ...bo kot vsak moral pokazat potrdilo.
Si zgrešila point
Govora je bilo o preverjanju policije v stanovanjih. Bodo lahko tebe prišli preverit, če si v stanovanjem še z kom iz drugih gospodinjstev - v romsko naselje se pa ne bodo upali hodit preverjat po barakah.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.948
7.169
113
To me že en čas. Nič posebnega, pač ne vidita širše slike in tega, da vse pa ni brezveze.
Pa ti povej, če se ti zdi vse normalno, ko se sprehajaš po Ljubljani? Pa tale paniks z boosterji na 3 mesece, se ti zdi smiselna?
Smiselno bi bilo tako kot je pri gripi. Precepit rizicne. Kjer lahko nastopi smrt, kot posledica okuzbe.
Za ostalo populacijo pa lepo, transparentno, predstavit kaj lahko pomeni okuzba potem pa se naj vsak odloci za sebe.
Ne pa da se hoce deco precepit ker je nekaj otrok fasalo sistematsko vnetje

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.839
-4.795
113
Smiselno bi bilo tako kot je pri gripi. Precepit rizicne. Kjer lahko nastopi smrt, kot posledica okuzbe.
Za ostalo populacijo pa lepo, transparentno, predstavit kaj lahko pomeni okuzba potem pa se naj vsak odloci za sebe.
Ne pa da se hoce deco precepit ker je nekaj otrok fasalo sistematsko vnetje
Cepljenje proti gripi je prostovoljno in neprisilno.
Cepljeni in necepljeni imajo povsod enake pravice, se jih povsod obravnava enako.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.948
7.169
113
63 člen PKP10: 63. člen (ureditev zbiranja, opravljanja dela, prometa blaga ali izvajanja storitev) (1) Vlada Republike Slovenije lahko z odlokom za čas, ko obstaja resna in utemeljena nevarnost hitrega širjenja nalezljive bolezni COVID-19, ki je ni mogoče učinkovito zajeziti z ostalimi ukrepi iz zakona, ki ureja nalezljive bolezni...

Očitno je to to, hlapec bo dobil s palico, ker samo kima.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.096
6.117
113
Omikron simptomi
FHPY8QaXwAY9-Qx.jpeg

The top five symptoms reported in the ZOE app

runny nose

headache

fatigue (either mild or severe)

sneezing

sore throat

• Wow
Reactions: darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.948
7.169
113
Še ena pametna poteza ki daje zaupanje ljudem da “vlada” ve kaj dela

Ker ja…med smucanjem se trosi virus naokoli.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.490
3.844
113
davorinm.wordpress.com
To me že en čas. Nič posebnega, pač ne vidita širše slike in tega, da vse pa ni brezveze.
Pa ti povej, če se ti zdi vse normalno, ko se sprehajaš po Ljubljani? Pa tale paniks z boosterji na 3 mesece, se ti zdi smiselna?
Meni se zdi predvsem zmeda za nas, ki smo bili z Astro Zeneco cepljeni. Eni pravijo booster Pfizer, eni pravijo da to ne pomaga, da rabis vec doz Pfizer, eni da je bolje kar tretja doza Astre, eni pa da je bolje pocakati novi Pfizer. Eni pa da je vseeno, da bomo prej okuženi kokr bo kak booster prijel.

In pa ja, da se v nekaterih državah cepijo že četrtič v enem letu, vidim koristi edino na retainer biznisu za Pfizer. Razumem, da Pfizer ni dober v primeru novih različic, moti pa me, da začneta pešati že po treh mesecih Pfizer in tudi Astra. Glede na to, da sem v manjšini med tistimi, ki se niso bili pozitivi sklepam da je koristilo cepljenje. Kljub obupnim stranskim učinkom Astre zaradi katerih imam sedaj odpor vzeti booster.

Moti me, da so forsirali Astro takrat aprila in maja in s tem ubili zaupanje nekaterih, da so imeli Jansen prav tako. Ce bi bil s prvima dvema dozama cepljen s Pfizerjem, bi vseeno sel po booster.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.441
9.804
113
Meni se zdi predvsem zmeda za nas, ki smo bili z Astro Zeneco cepljeni. Eni pravijo booster Pfizer, eni pravijo da to ne pomaga, da rabis vec doz Pfizer, eni da je bolje kar tretja doza Astre, eni pa da je bolje pocakati novi Pfizer. Eni pa da je vseeno, da bomo prej okuženi kokr bo kak booster prijel.

In pa ja, da se v nekaterih državah cepijo že četrtič v enem letu, vidim koristi edino na retainer biznisu za Pfizer. Razumem, da Pfizer ni dober v primeru novih različic, moti pa me, da začneta pešati že po treh mesecih Pfizer in tudi Astra. Glede na to, da sem v manjšini med tistimi, ki se niso bili pozitivi sklepam da je koristilo cepljenje. Kljub obupnim stranskim učinkom Astre zaradi katerih imam sedaj odpor vzeti booster.

Moti me, da so forsirali Astro takrat aprila in maja in s tem ubili zaupanje nekaterih, da so imeli Jansen prav tako. Ce bi bil s prvima dvema dozama cepljen s Pfizerjem, bi vseeno sel po booster.
No vidiš, sej mamo enake poglede na neumnosti naših stručnjakov. Jest sem prebolel, šel po astro v maju in zdej sem še s Pfizerjem. Do tu se mi je zdelo smiselno. Od kle dalje mi do prilagojenga cepiva na novi sev ni več smiselno. Politika pa dela v paniki neumnosti, pa ne sam naša.
In ja verjamem še vedno, da je blo boljš dočakat to hebo cepljen kot obratno.
Tko da so tud sam za šminko postavljene ograde po Lj, proti virusu ne pomagajo kej dost. Tko k maske na prostem niso. Kar pa ne pomen da ne rabimo ničesar, kot bi darjsn pa mirsi rada.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.441
9.804
113
Aja, pa če ti kej pomaga, AZ me je spravla v posteljo za 12 ur, po booster Pfizerju mi ni blo razen rahlo zmačkanega filinga nič.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.948
7.169
113
Te maske pod nosom pomagajo isto kot nic in so samo simbol strahovlade. Koga skrbi za sebe, bo pac imel n95 masko in poskrbel za pravilno nošenje

• Všeč mi je
Reactions: damirj

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113

Johnson in astra je bilo priporočiolo za boster pfrizer že pred 2 mesecema to je pred sezono. Glej uradno priporočilo in je še vedno.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.935
113
Kot kaže hočejo NEcepljenci za novo leto
POPOLNOMA OKUPIRATI intezivno enoto v UKC Ljubljana.
To je čisti fašizem.
Screenshot_20211227-190642_Twitter.jpg

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.096
6.117
113
Te maske pod nosom pomagajo isto kot nic in so samo simbol strahovlade. Koga skrbi za sebe, bo pac imel n95 masko in poskrbel za pravilno nošenje
Isto sranje.

Mene je veliko bolj kot c19 strah psihičev na vladi in njihovih 'ukrepov', ki delajo več škode kot c19.

Ter takih biserov iz stroke
https://www.rtvslo.si/4d/arhiv/174834773?s=mmc

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: darjan