Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Zato, ker je v sredo zvečer bila na TV še butara, ki je bluzila samo o kapljičnem prenosu, 1.5m razdalje, nič prenosa "po zraku" ipd. Popolne bedarije za kazensko ovadbo ali pa naj pove, kater nadrejeni ji je ukazal to blebetat po netu.

Zdravniki imajo ogromne baze podatkov, zdajle lahko vsak gre brat "poročila" Kitajskih zdravnikov ipd.
Novi zdravstveni minister je na hiringu dejal, da je nošenje mask izven zdravstvenih zavodov bedarija, da pa je tudi bedarija 1,5m varnostne razdalje, ker kihneš lahko nekajkrat dlje.

• Jezen sem
Reactions: navlixx

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
ja dobili smo perlo na tem mestu. upam da ne bom čez 1 mesec govoril kje je šabeder saj kolikor sem slišal je dec v zadnjem tednu začel zadevo jemati zelo resno v kontrastu s prejšnjimi tedni.

• Žalosti me
Reactions: bpfc

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Kaj sem pa potem jaz, ko sem danes šel v Spar, kupil 4 kajzarce, 1l mleka, 20dag mortadele, 20 dag sira, eno čokolado in 4 pire? Butec? Zato ker nimamo doma zaloge za dve leti? Saj so me polni vozički čudno gledali, ampak...

Mene so z mojimi 100g slanine, 1l sirupa skoraj vsi spustili naprej.
Saj bi še kupil 1l mleka samo so ga vsi pred mano pobasali skoraj v hektolitrih.
Malo še zakašljaš pa si skoraj 1 na blagajni :)

No kašljam že od Decembra tako da :)

trance0

Fizikalc
13. jan 2013
487
25
28
Slovenija
Jaz sem se včeraj pred odhodom v službo ustavil še v vaškem Mercatorju in ravno zgrešil veliko gnečo, mi je omenila trgovka. Sicer pa so bile police polne vsega, kot na kateri koli drugi dan. Sem se počutil prav fino, ko sem kupil samo en 6pack in ene kikirikije za malico v službi. :valjamse:

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.443
3.751
113
Medtem nekje drugje, izven EU...

ETBuEtoXYAAcebV.jpg

#stereophonics #Kind2020Tour

• Wow
Reactions: Hanzi in navlixx

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
če ga dobi pa preživi mu lahko rečete "one tough motherfucker".

drugače pa ne vem, ali pravijo da bo še huje ker je imunski sistem ravno preživel eno hudo bolezen drugi pa da bo še lažje podelal bolezen ker je imunski sistem sedaj v dobri kondiciji.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.751
5.905
113
ja , ker španska gripa je pa ušla komu iz labarotarija leta 1918? Saj vendar veš, da virusi konstatno mutirajo in se spreminjajo. Bo treba brati še več znanstvenih novic.
Španska gripa je ravno fenomen. Pojavila se je med vojno in kako hitro se je pojavila, tako hitro je izginila. Praktično kot bi pritisnil gumb.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.161
113
Španska gripa je ravno fenomen. Pojavila se je med vojno in kako hitro se je pojavila, tako hitro je izginila. Praktično kot bi pritisnil gumb.

No ja to ne bo držalo Španska gripa se je pojavila Januarja 1918 in trajala do decembra 1920 torej skoraj 3 leta. O številu mrtvih se debatira ker takoj po 1 svetovni ni nihče kaj veliko štel. Pa tudi če vzameš najnižjo številko 20 milijonov je še vedno veliko glede nato, da je bilo takrat 4 krat manj ljudi kot danes.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
ja dobili smo perlo na tem mestu. upam da ne bom čez 1 mesec govoril kje je šabeder saj kolikor sem slišal je dec v zadnjem tednu začel zadevo jemati zelo resno v kontrastu s prejšnjimi tedni.

Se strinjam, Šabeder se je pokazal kot dober minister, žal pa je zamudil za kakšne dva tedna. Je lesar verjetno pričakoval, da bo zadeva izbruhnila po njegovem odhodu.

• Žalosti me

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.161
113
Ka je zdaj panicarji na zacetku teme ste napovedovali miljarde okuzenih v roku parih mescov..2 mesca sta mimo pa samo 150k primerov??

En mesec je odkar so odkrili prve primere v EU, sicer pa je napoved vseh epidemiologov, če še širjenja okužbe ne ustavi jo bomo odnesli z 40+% okuženih (to je najbolj optimistična ocena)

Se strinjam, Šabeder se je pokazal kot dober minister, žal pa je zamudil za kakšne dva tedna. Je lesar verjetno pričakoval, da bo zadeva izbruhnila po njegovem odhodu.

Gantar je bil idiot že v prejšnejm mandatu ko je bil minister, ne vem zakaj bi bilo sedaj kaj drugače.

• Žalosti me