Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Torej južna Koreja in UK se odločita, da pustita par geriatrikov tekom parih tednov umreti, pa da se na gospodarstvu ne pozna. Vsi ostali so se odločili, da je življenje nad kapitalom, pa da cela družba stisne da umre kaki manj... To sta dve predpostavki, ki sta lahko že v osnovi zgrešeni, ampak najbrž sta kar OK in zdaj se je treba za nekaj odločiti. Kaj je bolje bodo vsi vedeli čez pol leta, tako kot cifre eurojackpota 1 dan kasneje.

Kar se tiče pa kolektivnega duha. Vsi imamo skupno vodstvo in ne anarhije. Če se eni zgoraj odločijo za eno pot, potem jo uberemo vsi, ne glede na to a se strinjamo ali ne. Če bi to bilo v glavah zapisano in ne bi vsak na svojo rit gledal, bi bili tudi ukrepi danes lahko blažji. Pri nas pa, dokler ni striktno prepovedano, je dovoljeno. Tudi zaradi tega se gremo rigorozne ukrepe, za katere račun še pride. Če pol leta bo pa poln alter zakaj spet davki gor, pa pomoči dol pa ne vem kaj... Seveda velja za vse zahodne družbe z razmerjem pravice > dolžnosti.

Ne, Južna Koreja se odloči da testira vse in še njihove zajčke in jim specifično odredi karanteno, ker si lahko to privoščijo in imajo dovolj materiala in samodiscipline. Za UK bomo pa še videli.

9FE5AF6C-71FE-4867-8169-9E049055AB55.jpeg

• Ljubezen
Reactions: navlixx

kelih

Fizikalc
17. jan 2008
378
36
28
Ali pa ne...
Kje pa imamo sedaj Slovenci 20mrd prihrankov?
Pa kupi tak avto da ti bo ostalo rezerve vsaj za en leasing obrok. Oziroma en izredni servis.
Osebno se nisem avta kupil na kredit/ leasing In.me to ne skrbi.
Niti ne ne skrbi kredit za hišo. Ga tudi ni.
Zato pa vpijem da 30 letna kreditna sposobnost na osnovi treh plač je....

Pa kaj mislis da jaz za sebe pisem? Nisem place dvignil zer kar nekaj let..

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.886
6.540
113
Ne, Južna Koreja se odloči da testira vse in še njihove zajčke in jim specifično odredi karanteno, ker si lahko to privoščijo in imajo dovolj materiala in samodiscipline. Za UK bomo pa še videli.

Poglej priponko 31570

Aja, sej res južna Koreja je ta...

V glavnem, saj jaz se strinjam drugače z našim načinom. So pa ukrepi toliko bolj rigorozninkot bi morali biti, ker ima pri nas vsak s svojo glavo s katero misli in praviloma misli samo na svojo rit...

To kar je UK naredila, je meni preko meje, ampak čez pol leta boš tu bral, da je naredila prav. Če gledaš stare alteraske teme, so penzici nič drugega kot paraziti, tole laufa zdele pri nas ker so zase zaskrbljeni. Pol je pa panika... Pol pa eni domov ne smejo, pa eni sikanirajo stare omice ki morajo v lekarno po zdravila. A se zajebava ali je sama pa bolna pa jih rabi? Nobeden ne vpraša, ker kaj če kašlja pa ima korono pa mi jo bo dala? Tle se vidi kok je folk glup in res ima glavo samo za to, da je lep.

delter333

Guru
21. maj 2010
1.850
1.556
113
Notranjska
Coronavirus: South Korea’s infection rate falls without citywide lockdowns like China, Italy

Korejci so izvajali drive in testiranja na ta način so testirali res ogromno ljudi poleg tega je pa bilo največ okuženih v eni sekti. V Italiji so pa začetek zamudili in kot kaže tudi mi.

• Všeč mi je

Oakey

Majstr
3. feb 2016
868
504
93
Evo kakšna je mentaliteta velikega dela Slovencev in njihovo ukrepanje na današnji dan, torej po razglasitvi epidemije in izdanih ukrepih -->

Na hitro sem moral skočiti do znanke (razlog je bil nujne narave, težko bi šlo drugače), ki ima neko storitveno dejavnost v enem majhnem prostoru velikim nekje 15 m2.
Pridem v njen poslovnih prostor, ta ženska pa ima ta trenutek v tem majhnem prostoru 3 osebe + sebe, torej 4 osebe. Kreten od ženske si ni razporedila strank po terminih ločeno, njej je važen denar in da čimprej pokasira čimveč denarja. Šus babji! Potem se pa še hvali, da na današnji dan ne bo izdajala računov češ, da je država kriva za vse to.

V mestu pa tudi ni kaj dosti drugače, na parkiriščih pred trgovinami je še vedno toliko avtov kot na eno lepo nedeljo. Folk se sprehaja naokoli kot da ni nobenih posebnih razmer. Še najbolj mi je pa padel v oči upokojenski par, ki je peljal naokoli 3-4 letnega otroka. Ne vem a sta tam bolj neodgovorna ta dva upokojenca, ali pa kar otrokova starša.

Ne se več spraševat kako prihaja do takega širjenja bolezni. Do tega prihaja zaradi zarukanih ljudi. Kaj ti pomagajo ukrepi, če 75% ljudi pazi nase in na druge, 25% pa se obnašajo ignorantsko, če ne kretensko.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.443
3.751
113
v lokalni lekarni so zenske dobile eno (navadno kirursko) masko na dan.. pa jim skozi vrata pride “vse zivo”.. ki veselo “spregleda” vstopajte posamicno listke (vsaj 4) na vratih.. da o licno montiranem razkuzevalcu rok sploh ne govorim..

ehh.. se zmer smo delec
sigurno ni lekarna najlepšega mesta na svetu. (pod okriljem in v lasti občine, kamor tudi da ves dobiček)

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.640
113
Evo kakšna je mentaliteta velikega dela Slovencev in njihovo ukrepanje na današnji dan, torej po razglasitvi epidemije in izdanih ukrepih -->

Na hitro sem moral skočiti do znanke (razlog je bil nujne narave, težko bi šlo drugače), ki ima neko storitveno dejavnost v enem majhnem prostoru velikim nekje 15 m2.
Pridem v njen poslovnih prostor, ta ženska pa ima ta trenutek v tem majhnem prostoru 3 osebe + sebe, torej 4 osebe. Kreten od ženske si ni razporedila strank po terminih ločeno, njej je važen denar in da čimprej pokasira čimveč denarja. Šus babji! Potem se pa še hvali, da na današnji dan ne bo izdajala računov češ, da je država kriva za vse to.

V mestu pa tudi ni kaj dosti drugače, na parkiriščih pred trgovinami je še vedno toliko avtov kot na eno lepo nedeljo. Folk se sprehaja naokoli kot da ni nobenih posebnih razmer. Še najbolj mi je pa padel v oči upokojenski par, ki je peljal naokoli 3-4 letnega otroka. Ne vem a sta tam bolj neodgovorna ta dva upokojenca, ali pa kar otrokova starša.

Ne se več spraševat kako prihaja do takega širjenja bolezni. Do tega prihaja zaradi zarukanih ljudi. Kaj ti pomagajo ukrepi, če 75% ljudi pazi nase in na druge, 25% pa se obnašajo ignorantsko, če ne kretensko.
Pa saj nisi mislil, da bodo delodajalci kar ustavili posel za 14 dni in potem še za 14 dni in potem do konca aprila, ker bodo itak podaljševali termine? Kdo bo preživel tako zaprtje?

In to, da država računa na delodajalce, da bodo sodelovali pri vsem tem z omogočanjem dela na domu, razporeditvijo delovnih prostorov, varnostjo, dali ljudi na čakanje, posel pa tudi...saj se hecaš, a ne? To so isti delodajalci, ki poizkušajo isto državo in iste delavce nategniti na vsakem koraku in plačati čim manj.

• Všeč mi je
Reactions: kelih

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Kje pa imamo sedaj Slovenci 20mrd prihrankov?
Pa kupi tak avto da ti bo ostalo rezerve vsaj za en leasing obrok. Oziroma en izredni servis.
Osebno se nisem avta kupil na kredit/ leasing In.me to ne skrbi.
Niti ne ne skrbi kredit za hišo. Ga tudi ni.
Zato pa vpijem da 30 letna kreditna sposobnost na osnovi treh plač je....
Je malo off ampak... v začetku tedna sem sodelavcem razlagal, da bom menjal sklopko na starih jajcih.
Eden me je nagovoril, češ ali ni čas da nabavim "nov" avto.
Trenutno ne. Pa ful sem vesel (in malo ponosen nase) da v tem oziru nisem ovca in ne kupujem kar vsega povprek in do roba ali čez finančne zmožnosti, prej obratno.
Kljub kreditu za obnovo bajte imamo na lagerju (brez dodatnih prilivov) vsaj za pol leta. Sploh za živet v situaciji kot je sedaj (realno če bomo doma, večjih stroškov, razen hrane in glavnih položnic ne bo). Lahko bi bilo glede tega bolje, lahko bi bilo pa ohoho slabše.

Oakey

Majstr
3. feb 2016
868
504
93
Pa saj nisi mislil, da bodo delodajalci kar ustavili posel za 14 dni in potem še za 14 dni in potem do konca aprila, ker bodo itak podaljševali termine? Kdo bo preživel tako zaprtje?

Kdo govori o zaprtju, razen tebe?
Rekel sem, da bi si lahko vsaj razporedila stranke na različne termine, ne pa vse na isti termin. A je to tako nemogoče izvesti?

Glede odprtih trgovin pa nisem nikjer govoril. Govora je bilo o LJUDEH, ki kljub karanteni hodijo naokoli kot na nek lep nedeljski dan.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Če pa tale ni fuknjen....
Saj če bo fasal virus, zna biti potek pri njem zelo zanimiv. Melania bo že nekako preživela, pri morebitnem žalovanju ji miljarde sigurno ne bodo škodile, potencialnih bodočih oplojevalcev ji pa tudi ne bo manjkalo. :fredi:

• Všeč mi je

delter333

Guru
21. maj 2010
1.850
1.556
113
Notranjska

ZDA so itak "fubar" če uporabim izraz iz 2. svetovne vojne. Njihovo hlastanje po dobičkih, višanju tečajev na borzah in brez kakršnega koli čuta do sočloveka jih bo sesulo. Sedaj je Trump vrgel na mizo neke ukrepe, ki so prepozni in še vedno ne rešujejo bistva problema, ki je biološki on raje vrže trilion v korporacije da borza poskoči no bomo videli kaj bo v ponedeljek.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Kdo govori o zaprtju, razen tebe?
Rekel sem, da bi si lahko vsaj razporedila stranke na različne termine, ne pa vse na isti termin. A je to tako nemogoče izvesti?

Glede odprtih trgovin pa nisem nikjer govoril. Govora je bilo o LJUDEH, ki kljub karanteni hodijo naokoli kot na nek lep nedeljski dan.
Ja itak. Pa tudi sicer se da marsikaj narest - če se hoče. Tajvan je lep primer.
Ta žovčni imajo pa itak selektivn vid, sluh in možgane. Jasno da prozvodnja ne more laufat od doma. Lahko pa omejiš število delavcev, lahko prilagodiš delavnik, lahko spremeniš navade. To je možno naredit takoj. Narediš pač kar lahko in ne tisto kar se nekomu zdi da oblast zahteva od njega - čeprav so to zaenkrat samo priporočila.
Pri tistih pa, ki lahko delamo od doma (celo brez škode za podjetje), bi bilo skrajno neumno in neodgovorno da tega ne bi počeli. Jaz osebno raje in lažje delam v službi, doma so stalno neki motilci, se je kar težko držat 8 ur.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Sma šla s kolegom malo na šetnjo (greva skoraj vsak vikend).
Sem mislil da so tele slike iz trgovin kje daleč od nas in pri nas ni toliko id...

No sprehod mimo trgovine je pokazal da so trgovinske police prazne not pa vsaj 100+ ljudi.
Mislim da lahko v kratkem pričakujemo skokoviti skok okuženosti. Glede na id... ki ga vidim.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx in crikson