Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
poglej povprečno starost ljudi na sliki,
kar sem opazil, diskontarji so izropani, bil v merkatorju danes, manjkali so izključno najcenejši izdelek, torej najcenejše mleko, najcenejše testenine , najcenejši riž, vsega ostalega je bilo dovolj

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.260
113
42
to je prednost komunizma ja, da raja itak ze nic nima, torej pomanjkanja ne more bit:zmaga:
Predvsem to da je folk bolj pod kontrolo in da ima država več niti v rokah.
Raja vidiš da neve kaj je to samokontrola...
Bogati bodo lepo kupili vse na borzi kar se bo dalo medtem ko raja vse zapravlja na živilih. In pol bo še bolje čez eno leto. Ko bodo seveda bogati ratalo se bolj bogati raja bo pa delala za isti denar.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Če bo raji počil film (malo verjetno pomoje), enmu bogatemu fiktivno lastništvo nečesa (kar po defaultu lastništvo je), ne bo popolnoma nič koristilo.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.986
770
113
Zdaj je polno nekih objav po FB glede napadov v bolnicah itd. Sedaj prvo koliko je vse res.
Če pa je pa ne vem zakaj se v takih primerih ne aktivira vojska. Če bi tam pred vrati stala dva z cajgam v roki ne verjamem, če bi bili še vsi tako pogumno neumni.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Zdaj je polno nekih objav po FB glede napadov v bolnicah itd. Sedaj prvo koliko je vse res.
Če pa je pa ne vem zakaj se v takih primerih ne aktivira vojska. Če bi tam pred vrati stala dva z cajgam v roki ne verjamem, če bi bili še vsi tako pogumno neumni.

verbalni napadi se dogajajo redno, vsakodnevno, pač odraz balkanske kulture, posledic ni nobenih, recimo v razvitih državah EU je vsako žaljenje državnega uslužbenca kaznivo in se ga tudi ustrezno sankcionira

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.196
702
113
Govori se o pripravi sklepa za omejitev dobave/uporabe goriva.

Đizus, vsega pa tudi ni treba verjeti. S tem narediš pa tolk sranja da ne moreš verjet. Kako boš to nadziral ? Ko se trudiš čimveč ljudi poslat domov iz službe in jih osamiti bo vojska ljudi kontrolirala koliko goriva si ponucal ? In jih spraviti na javni prevoz iz svojih avtov da se ja okužijo. Če pa kaj verjamem da ne bo je pa to. Drugače pa pričakujem zaprtje nenujnih trgovin in podobno kot A. Ker morajo biti ukrepi nekako isti v sosednjih državah, drugače ti folk zbezla drugam. Videno na zahodni meji. Kontrole in termometre na meji pa pričakujem še mesec-e po relativni normalizaciji.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
poglej povprečno starost ljudi na sliki,
kar sem opazil, diskontarji so izropani, bil v merkatorju danes, manjkali so izključno najcenejši izdelek, torej najcenejše mleko, najcenejše testenine , najcenejši riž, vsega ostalega je bilo dovolj
Imam popolnoma enako opažanje, sicer iz Špara včeraj. Ljudje imajo ozko sliko (in razmišljanje), pa delajo paniko.
Hofer/Lidl imata že tako majhne zaloge, vse za sproti. Sredi poletja in piknik vikenda sem recimo že stal pred praznim hladilnikom, ni bilo nobenih čevapov...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
lej kakor koli obrneš zadeva bi prišla do nas, tako kot je v švici in avstriji in povsod po EU, dokaz, koliko smo dejansko pripravljeni na izredne razmere, noben apel ne pomaga , če imaš okoli sebe ljudi , ki ignorira navodila,
tale link si poglej, imaš države kjer naj bi bilo zdravstvo v sami špici sveta in niti niso sosednje države Italije pa jim je stvar ušla izpod nadzora, tako, da počasi mi grejo na jetra neki twiteraši, ki bi virus zdravili z antibiotiki, kot je nekdo pred menoj napisal, če ne bi bilo neta sploh ne bi vedel kaj imamo , in dejansko ali mislite da v 80ih ni bilo nobenega " skrivnostnega" virusa, pe nedolgo nazaj so ljudje umirali za "hitrimi pljučnicami" predno smo lahko postavili diagnozo raka pljuč

heh... bolj kot virus je izpod nadzora ušla panika. še niti 200 000 primerov po svetu pa vse stoji. če bo vsako leto taka panika ne vem kam pridemo.

PS: kaj rečete koliko se bo povečala rodnost čez 9 mesecev? :fredi:

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Skala
se strinjam, prej bomo dojeli, da ni mogoče narediti nič kaj pomembnega in začnemo normalno živeti naprej lažje bo, po zadnjem sestanku, infektologi EUja si niso enotni, ali zadevo pač spustiti iz "vajeti" in čim prej doseči to da bo večina populacije imela v sebi protitelesa ali zadevo držati za jezom , ki bo slej ko prej popustil, prednost druge variante je, da bo tako mogoče oskrbeti več kritično bolnih vendar se zadeva lahko vleče več mesecev, nima pa nobena država v EU viška respiratorjev recimo 400 kosov, ker za to do sedaj ni bilo nobene potrebe

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
Me pa veseli, da sem danes videl precej več ljudi zunaj, in staršev z otroki na igriščih... :zmaga: Ponavadi sem mislil, da sem sam v našem naselju... :valjamse: