Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.046
3.564
113
41
Lj
Rekorder za fasungo baje 2,5k€. Sem se vozil mimo spara tusa. Noro. Vozicki ino avti polni nabasani. Baje se jutri še večjo norišnico pričakuje.
Jaz grem v trgovino ko se bodo ljudje naveličali ali pa jim bo zmanjkalo denarja. Sreda?

Najbolj verjetno je da te ki najbolj zapravljajo bodo tudi še jutri prišli, ker se jim zdi da nimajo zadosti.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.986
770
113
Ne bom se mešal in prepucaval tukaj, samo to:
Tole je človek, ki ve kaj govori in kaj dela, preverjeno!
Prisluhnite mu!
To sem že nekaj dni nazaj rekel. Ko so bili prvi okuženi. Težko verjeti, da bi se pri cc 7000 (takrat) okuženih iz Italije v 10 miljonski regiji toliko naših okužilo pri njih. To je skor, ko da bi loto zadeli tak je procent. Okuženih mora biti vsa x10 toliko kot je uradna številka, če ne več. Sploh, če se res tako hitreje prenaša kot gripa.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.161
113
Kolikorkoli se kritizira/norčuje iz teh ki nakopujejo polne vozičke pa s stališča izolacije ljudi delajo edino pravilno. Kupiš za 14 dni in se s tem samo enkrat iz postaviš. Če hodiš vsak drugi dan v trgovino pa 7 krat. Verjetnost da se v šoping centru okužiš ali pa okužiš druge je s tem mnogo večja. Pa še prodajalke imajo manj dela, lažje to enkrat stipkat kot pa 7 krat po malo.
Pa ljuvam v svojo skledo ker jaz ne kupujem v takih količinah.

• Všeč mi je
Reactions: mirsi

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.046
3.564
113
41
Lj
Kolikorkoli se kritizira/norčuje iz teh ki nakopujejo polne vozičke pa s stališča izolacije ljudi delajo edino pravilno. Kupiš za 14 dni in se s tem samo enkrat iz postaviš. Če hodiš vsak drugi dan v trgovino pa 7 krat. Verjetnost da se v šoping centru okužiš ali pa okužiš druge je s tem mnogo večja. Pa še prodajalke imajo manj dela, lažje to enkrat stipkat kot pa 7 krat po malo.
Pa ljuvam v svojo skledo ker jaz ne kupujem v takih količinah.

Ubistvu če se gužvaš na polno kot tile je večja možnost prenosa kot pa če bi se mirno kupovalo in večja razdalja med ljudmi itd.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx in Lery

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
saj ravno to premišljujem, tudi zaradi korone posredno so najbrž umrli tisti, ki bi v 6 mesecih umrli tudi brez, ok sigurno obstaja določeno število ljudi , ki jim je korona smrt pospešila za 1-2 leti morda celo 3,s samo ti so najbrž izraženi v promilih in ne %, ne vem, razmišljam naglas, ker so si podatki od države do države tako različni
pa še nekaj:čez noč smo dobili 2. najpomembnejši resor v EU, pa ni bilo tako dolgo nazaj ko smo se norčevali iz Lenarčiča, upam da pokaže vsaj 10% tega kot Dončić v NBA , da ne izpademo spet loleki pred EU

No zdaj je spet 250 umrlih v Italiji v 24 urah. Torej 250 dodatno na 1726. Kar pomeni 15% povečanje glede na normalno...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.161
113
Ubistvu če se gužvaš na polno kot tile je večja možnost prenosa kot pa če bi se mirno kupovalo in večja razdalja med ljudmi itd.

Ja ampak če boš 7 krat v trgovini bo še slabše. Edini problem je ker so to vsi hoteli v 8 urah naredit kot dan pred božičem. V naslednjem tednu bo pa vse prazno.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Paniko zganjajo zaradi te gripice že od vsega začetka, s "pravilno" izbranimi timingi za objavo raznih ukinitev vsega po vrsti pa so naredili vsesplošni kaos.

Doma imamo 79 let starega očeta, ki je načeloma zdrav, ima pa "standardne" starostne probleme. Zadevo sicer razume in sam ne sili v nevarnost, ampak če ga nekdo s pristopom "to je navadna jebena gripica, ne sekiraj se" okuži in potem umre, čeprav bi še lahko živel nekaj let, bom tipa lastnoročno kastriral.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Podjetje s tisoč + zaposlenimi
Najprej + ure pokoristiti
Potem lanski dopust.
Potem sorazmerni del letošnjega.
Potem šele pol plače.....
Me res zanima kaj bi naredil inšpektorat.
Na srečo so dal "v pisni obliki" Zgornja navodila.
Zdaj se ustvarjata dva tabora: delodajalci (predvsem lastniki) in šljakarji.
Mislim pa (ne trdim), da večina (enih in drugih) nima finančnih rezerv niti za en mesec. In vsak brani svojo pozicijo.
Dejstvo pa je, da bo še konkretna gospodarska štala - ne glede na to kaj si eni mislijo. Tudi če v SLO korone sploh ne bi bilo in bi vse špilalo 110% bi imeli gospodarsko štalo.
Mogoče bo tale korona - ko mine glavni vihar - na dolgi rok imela pozitiven učinek na razmišljanje ljudi. Upam vsaj...

Schime

Guru
22. nov 2008
1.986
770
113
Hrastnik in Litija sta že tudi z obolelimi. Tako da je tudi Zasavje že na zemljevidu. Samo testirani so zgleda drugje bili pa se pod Ljubljano štejejo. Sicer je res, da Litija ne spada pod Zasavje.