Kolikor vem, je izjema za policijsko uro zgolj prihod/odhod iz službe.Pa kakšne izjeme? A pol se spet nihče ne drži ukrepov in vsi iščejo neke luknje v zakonih, razen nas par budal, ki dejansko spoštujemo ukrepe čeprav mislimo, da so debilni?
Kolikor vem, je izjema za policijsko uro zgolj prihod/odhod iz službe.Pa kakšne izjeme? A pol se spet nihče ne drži ukrepov in vsi iščejo neke luknje v zakonih, razen nas par budal, ki dejansko spoštujemo ukrepe čeprav mislimo, da so debilni?
Število hospitaliziranih narašča.
Ja? Ne?
A lahko poveš kaj več (pa brez kakšnih osebnih podatkov).Visoka. Od kolega familija je cela že drugič bolana. Spet kovid, tokrat prinesen iz Varaždina.
Pa kakšne izjeme? A pol se spet nihče ne drži ukrepov in vsi iščejo neke luknje v zakonih, razen nas par budal, ki dejansko spoštujemo ukrepe čeprav mislimo, da so debilni?
Evo slikico eksponentne in logistične funkcije. Eksponentna modelira situacijo, ko se populacija lahko širi neomejeno. Logistična modelira situacijo z zgornjo mejo, preko katere populacija ne more (zmanjka gostiteljev, hrane, življenjskega prostora ...).jaz sem ti napisal eksponentno funkcijo z začetkom 1....ki v 38 ciklih pride do 8 miljard. youtube predlagaš...to kar andyju odsvetuješ..
meni je jasno kako še širi, ampak to ni eksponentno...
Sem gledal pravega, sam zdej se je res obrnilo v rdečeNe vem, če ti pravi graf gledaš. Obalno-kraška je nazaj v rdečem ...
meni je zadeva popolnoma jasna...vsi mediji in tukaj na alterju trdite da se virus exponentno siri, pa se ne...jaz sem ti povedal kaj bi bilo ce bi se...ker pa je okuzenih kolko 7 mio prebivalstva? v enem letu, to niti logistina funckija ni, niti exponentna... sploh pa si prilimal rast populacije, ki je omejena z resursi...virus pa je omejen samo s stevilom ljudi...Evo slikico eksponentne in logistične funkcije. Eksponentna modelira situacijo, ko se populacija lahko širi neomejeno. Logistična modelira situacijo z zgornjo mejo, preko katere populacija ne more (zmanjka gostiteljev, hrane, življenjskega prostora ...).
Ko govorimo o eksponentni rasti, gre za to, da si ti dve krivulji na začetku odlično ujemata, šele ko pridejo omejitve do izraza, se rast začne upočasnjevati. Nihče ne trdi, da se epidemija ves čas obnaša eksponentno.
V bistvu je izjava, da bolnice pri 400 hospitaliziranih pokajo po šivih mal mimo, kot bi stalno želeli ljudi držat mal v strahu. Tud glede na to, da smo cepili že kar nekaj rizične populacije in da smo do neke mere le že preboleli zadevo, bi znalo bit, da bo famozni tretji val, ki to ni, saj je samo podaljšek drugega, blažji. Seveda je pa to samo moje laično mnenje in ne bom trdil v mrtvo kot nekateri tu.Nič.
Tebe je pa ker:
- je ne razumeš
- si snežinka
Jaz pa te izjave nisem zasledil.V bistvu je izjava, da bolnice pri 400 hospitaliziranih pokajo po šivih mal mimo
... Bla bla bla...