Stari sori... ampak kot družina čisto ok shajamo. Nismo eni tistih, ki ne zdržijo niti en dan drug z drugim. Otroka sta pa, kako naj rečem, ... pametnih je malo, butlov pa precej več. Tako med otroci kot odraslimi. S tistimi nekaj prvo omenjenimi ni bilo problem držati stikov, ta drugih se pa tako ali tako izogiba. Če spadaš v eno skupino ti je v twh časih pač lažje kot če si v drugi. Ne vem če razumeš kaj hočem povedat. Zdaj če ti rečeš zajeb, da otroke držim stran od določene skupine, jebat ga.
Sam imam 2 otroka, en zadnje leto v vrtcu, drugi v drugem razredu.
Sami smo poizkusili v najboljši meri in veri omejiti druženja, vsaj kar se tiče obiskov (mi k nobenemu, noben k nam). Zunaj smo se sicer družili veliko, izvedli smo veliko skupnih pohodov ter raznih zunanjih aktivnosti. Pavšalno ocenjevati in deliti ljudi na "pametne" in "butle" je najmanj neokusno in nehvaležno, vsaj dokler ne dobiš reprezentativne zunanje ocene kam sam spadaš (samoocena ne šteje) .
Otroka sta fantastično pogrešala družbo in hobije ter treninge, katere smo bolj ali manj uspešno poizkušali nadomestiti.
Je uspelo? Dvomim. Bo zaradi tega konec sveta in bosta moja dva pri biločem prikrajšana? Verjetno ne. Smo jim pa uzeli 1 leto (do sedaj) brezskrbnega uživanja.
O koroni smo se veliko pogovarjali, po večini sta razumela omejitve. Po igralih nismo plezali.
Mlajši se je npr. zelo veselil zadnjega leta vrtca, ko bodo oni hodili na tečaje plavanja, na izlete z starši in brez. Ker je vpisan v klub mladih športnikov, bi ga letos čakala zimska šola v naravi skupaj z starši, pa še kaj, kar je večji par let pred njim doživljal in ga je mali spremljal z odprtimi usti. Njegov odziv je bil pač razumem, ta korona je vse pokvarila. Bo zaradi tega konec sveta? Ne, ne bo. Mi ga je pa vseeno žal, pa smo poizkusili sami kolikor toliko nadomestiti. Je pa zelo družaben, tako da nadvse uživa v družbi vrstnikov, katerih mu starši in nekaj ožjih kolegov ne zmore v popolnosti nadomestiti.
Veliki je pa v 2019 pričel z prvim razredom, kateri je bil razmeroma normalen do februarja 2020. Potem je bilo kakor je pač bilo.
Bo zaradi tega bilokakšen problem? Ne, ne bo. Tudi on je nadvse pogrešal sošolce in veliko prijateljev iz šole, vendar smo nekako prebrodili.
Bosta 2020 in sedaj 2021 pustila kakšne posledice na otrocih? JA BOSTA.
Otroci so krepko bolj prilagodljivi kot smo starejši. Za njih je ta "nova realnost" pač samo realnost. Drugega ne poznajo, ter skorajda ne pogrešajo. Tega me je pa zelo strah. Počasi vedno več ljudi zamenjuje realnost za to kovid realnost, ter se zaradi vcepljene paranoje niti ne bodo želeli vrniti v stare tirnice. Takih je bilo leto nazaj 0%. Danes jih je že 30%, kaj bo leta 2022 ob tem času?
Nova realnost in zapiranje pred svetom ter spodbuje osamitve v dobi interneta in hitrih povezav. Tega me je pa resnično strah.