Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.017
6.195
113
No, ne nakladej no. Tvoj post je diametralno nasprotni bulšit od nekoga, ki pravi da je blo u iber zarukan doma. Moji trije so kar veseli, da so v šoli, pa s šolo na daljavo ni blo kakih posebnih težav. Tud kaj pozitivnega se najde. Sam je bil čas da gredo v šolo in to res skrajni.
Seveda ima vse svoje pluse in minuse, samo ni pa to hujše kot 3. Svetovna vojna, kot nekateri hočejo to pokazat.

• Všeč mi je
Reactions: 8888 in p4pe

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Da smo si na jasnem. Te stiske so napihnjene s strani lenih staršev. Do zdaj vsakega ki sem ga vprašal, kako je sedaj ko so otroci šli v šolo, a skačejo od veselja, od vsakega dobim odgovor, da mulci priznajo da sploh ni bilo slabo doma. Tudi moja mulca sta se z nejevoljo vrnila eden v šolo drug pa v vrtec. In če bi lahko, bi doma še ostala če bi le bilo možno. Vse skupaj je samo medijski spin posamezbikov.
Tako da nehajmo s tem natolcevanjem.

Če si se z svojimi mulci zaprl v stanovanje/hišo in skozi celotno karanteno nista otroka videla sovrstnikov drugače kot preko interneta. Če sta se igrala samo med sabo in obema staršema. Niste hodili nikoli k dedkom ali babicam. Se držali striktno vseh ukrepov.

Pa otroka še vedno nista navdušena nad odhodom v šolo ali vrtec, potem si nekaj krepko zgrešil kot starš pri socializaciji.

Če pa so otroci imeli približno spodobno družbo in aktivnosti, potem so tejle meseci lockdowna pač izpadli kot dooolge počitnice.
Samo kaj je pa potem sploh smisel lockdowna v šolah?

• Všeč mi je
Reactions: sousis in Pbutec

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.017
6.195
113
Stari sori... ampak kot družina čisto ok shajamo. Nismo eni tistih, ki ne zdržijo niti en dan drug z drugim. Otroka sta pa, kako naj rečem, ... pametnih je malo, butlov pa precej več. Tako med otroci kot odraslimi. S tistimi nekaj prvo omenjenimi ni bilo problem držati stikov, ta drugih se pa tako ali tako izogiba. Če spadaš v eno skupino ti je v twh časih pač lažje kot če si v drugi. Ne vem če razumeš kaj hočem povedat. Zdaj če ti rečeš zajeb, da otroke držim stran od določene skupine, jebat ga.

• Všeč mi je
Reactions: tomi

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Stari sori... ampak kot družina čisto ok shajamo. Nismo eni tistih, ki ne zdržijo niti en dan drug z drugim. Otroka sta pa, kako naj rečem, ... pametnih je malo, butlov pa precej več. Tako med otroci kot odraslimi. S tistimi nekaj prvo omenjenimi ni bilo problem držati stikov, ta drugih se pa tako ali tako izogiba. Če spadaš v eno skupino ti je v twh časih pač lažje kot če si v drugi. Ne vem če razumeš kaj hočem povedat. Zdaj če ti rečeš zajeb, da otroke držim stran od določene skupine, jebat ga.

Sam imam 2 otroka, en zadnje leto v vrtcu, drugi v drugem razredu.
Sami smo poizkusili v najboljši meri in veri omejiti druženja, vsaj kar se tiče obiskov (mi k nobenemu, noben k nam). Zunaj smo se sicer družili veliko, izvedli smo veliko skupnih pohodov ter raznih zunanjih aktivnosti. Pavšalno ocenjevati in deliti ljudi na "pametne" in "butle" je najmanj neokusno in nehvaležno, vsaj dokler ne dobiš reprezentativne zunanje ocene kam sam spadaš (samoocena ne šteje) .

Otroka sta fantastično pogrešala družbo in hobije ter treninge, katere smo bolj ali manj uspešno poizkušali nadomestiti.
Je uspelo? Dvomim. Bo zaradi tega konec sveta in bosta moja dva pri biločem prikrajšana? Verjetno ne. Smo jim pa uzeli 1 leto (do sedaj) brezskrbnega uživanja.

O koroni smo se veliko pogovarjali, po večini sta razumela omejitve. Po igralih nismo plezali.
Mlajši se je npr. zelo veselil zadnjega leta vrtca, ko bodo oni hodili na tečaje plavanja, na izlete z starši in brez. Ker je vpisan v klub mladih športnikov, bi ga letos čakala zimska šola v naravi skupaj z starši, pa še kaj, kar je večji par let pred njim doživljal in ga je mali spremljal z odprtimi usti. Njegov odziv je bil pač razumem, ta korona je vse pokvarila. Bo zaradi tega konec sveta? Ne, ne bo. Mi ga je pa vseeno žal, pa smo poizkusili sami kolikor toliko nadomestiti. Je pa zelo družaben, tako da nadvse uživa v družbi vrstnikov, katerih mu starši in nekaj ožjih kolegov ne zmore v popolnosti nadomestiti.

Veliki je pa v 2019 pričel z prvim razredom, kateri je bil razmeroma normalen do februarja 2020. Potem je bilo kakor je pač bilo.
Bo zaradi tega bilokakšen problem? Ne, ne bo. Tudi on je nadvse pogrešal sošolce in veliko prijateljev iz šole, vendar smo nekako prebrodili.

Bosta 2020 in sedaj 2021 pustila kakšne posledice na otrocih? JA BOSTA.
Otroci so krepko bolj prilagodljivi kot smo starejši. Za njih je ta "nova realnost" pač samo realnost. Drugega ne poznajo, ter skorajda ne pogrešajo. Tega me je pa zelo strah. Počasi vedno več ljudi zamenjuje realnost za to kovid realnost, ter se zaradi vcepljene paranoje niti ne bodo želeli vrniti v stare tirnice. Takih je bilo leto nazaj 0%. Danes jih je že 30%, kaj bo leta 2022 ob tem času?
Nova realnost in zapiranje pred svetom ter spodbuje osamitve v dobi interneta in hitrih povezav. Tega me je pa resnično strah.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Kdor pravi, da lahko družina nadomesti druženje z vrstniki si meče pesek v oči. Starš ne more nadomestit prijatelja, ker prijatelj otroku ne more, oz ne sme, biti. Če je samo en otrok je torej le-ta osamljen, če jih je več, se nekako med sabo zamotijo, ampak to spet ne more nadomestit druženja z vrstnici.
Otrok rabi druženje tako s pametnimi kot z idioti, le kako bo drugače znal v prihodnje ločevati.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.530
2.291
113
Kdor pravi, da lahko družina nadomesti druženje z vrstniki si meče pesek v oči. Starš ne more nadomestit prijatelja, ker prijatelj otroku ne more, oz ne sme, biti. Če je samo en otrok je torej le-ta osamljen, če jih je več, se nekako med sabo zamotijo, ampak to spet ne more nadomestit druženja z vrstnici.
Otrok rabi druženje tako s pametnimi kot z idioti, le kako bo drugače znal v prihodnje ločevati.
Oči pa mami mu bosta ločevala, kako le drugače...

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Hočevar Grom: V Sloveniji se bomo srečali z dolgoročnimi posledicami epidemije, tudi zaradi vpliva na slabši življenjski slog prebivalcev. Lahko pričakujemo več kroničnih nenalezljivih bolezni.

Hočevar Grom : Dve tretjini anketiranih med epidemijo bila manj telesno aktivnih. Pandemija je vplivala na zmanjšanje telesne dejavnosti, uživali smo več nezdrave hrane, več kadili in uživali alkohol. O najbolj nezdravih življenjskih dejavnostih je poročala najmlajša starostna skupina.

Ko smo eni to trobili že pred 1 letom, pa nihče? Važno da se je skočilo na ta kovid bag wagon.
Glej zdej to: jaz sem dal to sranje čez, vmes shujšal za 2kg, froca se nista nič zredila, jedli smo pa bolje in bolj zdravo kot prej, KER JE BILO VEČ ČASA ZA PRIPRAVO HRANE. Tudi na (resda krajše) sprehode smo hodili.
Če si bedak, lenuh, buljiš v TV s čipsom v roki, ti tudi jebena država ne more pomagat.
In bog ne daj, da bi kdo prevzel odgovornost ZASE in svoje froce. Ne, jih morajo učitelji, država, itd. vzgajat in skrbeti, da so fit in jedo zdravo hrano.
Pa še to: včasih si z ženo privoščiva kozarec vina. No, mi tudi na pamet ni prišlo, da bi alkohol pil, ko sem bil bolan. To ti tudi mora v glavi špilat.
Aja, verjetno sem izgubil nekaj forme: so what, bom vse nadoknadil v kratkem, upam le da ne bo kakšna zakasnela posledica usekala ven.

Pa še to: med epidemijo (ne boleznijo) se tudi nismo zredili, crkovali pred TVjem, itd. Vse se da, samo treba je vstat iz kavča, pa kaj naredit, ne tapkat po računalniku.

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Sam imam 2 otroka, en zadnje leto v vrtcu, drugi v drugem razredu.
Sami smo poizkusili v najboljši meri in veri omejiti druženja, vsaj kar se tiče obiskov (mi k nobenemu, noben k nam). Zunaj smo se sicer družili veliko, izvedli smo veliko skupnih pohodov ter raznih zunanjih aktivnosti. Pavšalno ocenjevati in deliti ljudi na "pametne" in "butle" je najmanj neokusno in nehvaležno, vsaj dokler ne dobiš reprezentativne zunanje ocene kam sam spadaš (samoocena ne šteje) .

Otroka sta fantastično pogrešala družbo in hobije ter treninge, katere smo bolj ali manj uspešno poizkušali nadomestiti.
Je uspelo? Dvomim. Bo zaradi tega konec sveta in bosta moja dva pri biločem prikrajšana? Verjetno ne. Smo jim pa uzeli 1 leto (do sedaj) brezskrbnega uživanja.

O koroni smo se veliko pogovarjali, po večini sta razumela omejitve. Po igralih nismo plezali.
Mlajši se je npr. zelo veselil zadnjega leta vrtca, ko bodo oni hodili na tečaje plavanja, na izlete z starši in brez. Ker je vpisan v klub mladih športnikov, bi ga letos čakala zimska šola v naravi skupaj z starši, pa še kaj, kar je večji par let pred njim doživljal in ga je mali spremljal z odprtimi usti. Njegov odziv je bil pač razumem, ta korona je vse pokvarila. Bo zaradi tega konec sveta? Ne, ne bo. Mi ga je pa vseeno žal, pa smo poizkusili sami kolikor toliko nadomestiti. Je pa zelo družaben, tako da nadvse uživa v družbi vrstnikov, katerih mu starši in nekaj ožjih kolegov ne zmore v popolnosti nadomestiti.

Veliki je pa v 2019 pričel z prvim razredom, kateri je bil razmeroma normalen do februarja 2020. Potem je bilo kakor je pač bilo.
Bo zaradi tega bilokakšen problem? Ne, ne bo. Tudi on je nadvse pogrešal sošolce in veliko prijateljev iz šole, vendar smo nekako prebrodili.

Bosta 2020 in sedaj 2021 pustila kakšne posledice na otrocih? JA BOSTA.
Otroci so krepko bolj prilagodljivi kot smo starejši. Za njih je ta "nova realnost" pač samo realnost. Drugega ne poznajo, ter skorajda ne pogrešajo. Tega me je pa zelo strah. Počasi vedno več ljudi zamenjuje realnost za to kovid realnost, ter se zaradi vcepljene paranoje niti ne bodo želeli vrniti v stare tirnice. Takih je bilo leto nazaj 0%. Danes jih je že 30%, kaj bo leta 2022 ob tem času?
Nova realnost in zapiranje pred svetom ter spodbuje osamitve v dobi interneta in hitrih povezav. Tega me je pa resnično strah.

mene najbolj boli, ker je ta "nova realnost" čisto pretirana in nepotrebna. In jest recimo ne privajam tamalega na to. Mu govorim, da je začasno, da bo svet že še srečala pamet.

in ja, je na koncu pogrešal šolo - pa ne tok šolo kot ustanovo, ampak druženje z vrstniki.

sicer upam da mu bo tole leto kmalu le nek bled spomin na malo bedno leto otroštva.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Da smo si na jasnem. Te stiske so napihnjene s strani lenih staršev. Do zdaj vsakega ki sem ga vprašal, kako je sedaj ko so otroci šli v šolo, a skačejo od veselja, od vsakega dobim odgovor, da mulci priznajo da sploh ni bilo slabo doma. Tudi moja mulca sta se z nejevoljo vrnila eden v šolo drug pa v vrtec. In če bi lahko, bi doma še ostala če bi le bilo možno. Vse skupaj je samo medijski spin posamezbikov.
Tako da nehajmo s tem natolcevanjem.
To zal ne drži. Moja dva sta oba zelo vesela, da so v šoli, isto skoraj vsi njuni vrstniki. Zaradi družbe.
Jeba je le, da jih veliko manjka zaradi karantene/virusa in ti ga pa res naj pri šoli. Sem videl pri mojih.

Nazadnje urejeno:

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.841
2.629
113
Stručkoti pa taki.
In noben od zgornjih staršev, ni HOTEL pripraviti otroke na zaprtje biti doma. Katastrofa od vzgoje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
1616061342315.png

Slabo je tole videt, naslednjih 14 dni bo ključnih?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.560
113
Marlbor
Slabo je tole videt, naslednjih 14 dni bo ključnih?
Zanimovo, da se samo v določenih regijah ne znajo držati ukrepov. Malo je lepše vreme in obalno-kraška ter goriška regija že delajo žurke, se družijo in množično prenašajo viruse po svoji regiji. Vlada bi nas lahko zaščitila pred packi teh kritičnih regij tako, da bi prepovedala prehajanje med regijami.

• Haha
Reactions: darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Milan Krek: V sosednji Italiji so v nekaterih regijah že zaprli šole.

Pozabil pa je omenit, da smo edini v evropi imeli v eno 100+ dni zaprte šole?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Zdej Krek razlaga novinarki zakaj je omenil slabšanje v obalnokraški, če so jo pa včeraj dali nazaj na oranžno, torej je očitno izboljšanje. Pa pravi da se gleda vrednosti od torka in da je torek merodajen in to gledajo vsak teden ... pa jasno pogledamo situacijo in vidimo da je prejšni torek bila tudi že v oranžnem, samo so zgleda spregledali al kaj! :valjamse:

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: Romzi in darjan