Ko delas od doma od jutra do dveh ponoci, vmes se pomagas osnovnosolki, ti ostane bolj malo casa, da pomagas se komu drugemu razen svojim najblizjim (starsem), ki sta vsak v drugi obcini, izven moje obcine.jaz sem samo razčlenil tvojo trditev da je konec krize. kar bi osebno rekel (po drugih kriterijih kot si jih sam dal) da jo je že nekaj časa. no, v vsakem primeru je bila tvoja trditev napačna tudi na tvojem poligonu.
glede ostalega pa prosim, ne moraliziraj. do sedaj smo ugotovili da za kaj veliko več kot lastno rit ti ni.
če bi te res skrbelo bi tukaj limal kako si pomagal komu v tej krizi ne pa kam si se fijakal ker "ne zdržiš".
V nasi firmi uporabljamo Jiro. Lahko gres gledat moj Tempo. Pa vsako jutro porocamo, kaj smo naredili prejsnji dan in kaj bomo delali danes.Majn bodi na YT in Alterju, pa bo čas tudi za ostale.
Pa ne neke pravljice prodajat, da od jutra do dveh delaš od doma. Tisti nima časa tolko nakladat po forumih. Ker bo svoj prosti čas (oziroma bolje rečeno proste minute) izkoristil za kaj bolj pametnega kot za Alter.
Iz katerega planeta si pa ti prišel? Zdravstveni sistem se je sesul že davno, obstaja sistem samo še za korono.Posledično temu bi se nam sesul zdravstveni sistem
Ves kaj je pripravljenost na domu?
Mogoce bi se še malo odklopil od alterja? Bi se marsikdo spočil. Verjetno tudi ti.Ves kaj je pripravljenost na domu?
Firma in procesi tecejo 24/7 (pac, taka narava firme). Ce kaj dol pade in si ze doma ali pa je vikend, lahko tudi ponoci, te poklicejo in pomagas stvari spraviti v delovanje.
Tisti cas si potem pises intervencijo.
Zame se dan ne konca, ko izstopim iz firme, kot se za nekatere. Zato pa potrebujem odklop za vikend. In najbolj se odklopim z voznjo, umikom na samo in z naravo (recimo 10km sprehoda vsak dan s pesom).
Karkoli je že bilo poleti v Sloveniji ali na Hrvaškem (in drugje po balkanu), so takratne številke proti današnjim naravnost smešne.Bom še jaz o Hrvaški. Imam dva sodelavca ki hodita dol 25+ let bolj ali manj na isto lokacijo. Ko se je poleti začelo o tem da bi prepovedali dol smo en teden poslušal samo pljuvanje pa revolucija bo revolucija, dol z vlado dol z vsem. No potem sta seveda šla na Hrvaško kot vsako leto. Konec septembra pa obratna zgodba kot da ne bi vedel kje je bil 1 mesec prej. Kaj je vlda zajebala kako so moral to dopustit da folk gre dol. Pa mu rečeš alo model pa saj si bil tud dol. Zakaj si šel če si vedel kaj bo. Seveda odgovora na to ni bilo. Tako kot ga ne bi bilo pri 800 tisoč drugih ki so bili dol.
Aerosolno pomeni, da c-19 delci lebdijo v zraku ?V veliki vecini so na intenzivni negi 75+ letniki. Ce bi se drzava raje cez poletje ukvarjala z njimi in jih pripravila na jesen, namesto z nami, bi bilo zdajle veliko bolje.
Imeli so podatke, imeli so statistike, ampak ne. Treba je zatolct narod in otroke, ki virus prebolijo brez vecjega problema. Zdaj pa se hocejo, da se nas vse cepi, namesto da bi se cepili 75+.
A zakaj smo se izogibali trajektov? Sem ze 1000x povedal, pa bom samo zate se 1x, ker se ti ocitno bolj pocasi zapise. Ni nam bilo, da bi bili sredi poletja v karanteni (takrat se 14 dnevni). Daj vtisni si to ze v svoj spomin.
In glede na to, da je zdaj ze jasno, da se virus siri aerosolno, smo imeli se prekleto prav.
Karkoli je že bilo poleti v Sloveniji ali na Hrvaškem (in drugje po balkanu), so takratne številke proti današnjim naravnost smešne.
Sodelavc je moral konec junija v 14-dnevno karanteno, ker je bil v Srbiji, kjer so imeli takrat nekih 130 dnevno potrjenih okužb pri več kot 7000 testiranih osebah.
Na mladih svet stoji....Kdo bo to odplaceval? Spet mladi.
Bodo pa mladi odmaknili stolček, da tastari popadajo po tleh. Bo fajn ane?Na mladih svet stoji.
Sicer ste pa iz eprovet. Boste plačevali, kar so vaši starši dobili, zajebali, pokasirali.
Tudi vi ste dobili peneze.