Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Vedno me fascinira, kako ste nekateri ponosni na svoje jebivetrstvo. Nimate pojma ne kaj se dogaja doma, ne okoli doma, važno, da je mrzel pir in minimalc na računu. Polna usta so vas o vaših neverjetno sposobnih otrocih, hkrati pa niti ne veš kje je, kaj točno je naredil itd. Seveda je enak jebiveter kot starš in večen problem tako v šoli, kot bo kasneje v službah. Upam, da bo imel za mrzel pir in minimalca kot foter danes.

Pa ne mijavkaj preveč nazaj, ker je očitno, kako vas boli ko se vam stopi na rep, drugače ne bi pisali esejev in "dokazovali" superiornost svojega jebivetrstva.

Razlika je med staršem, ki hodi za frocom in skrbi, da je vse narejeno ali pa naredi sam, kar je čisto narobe.

In staršem, ki pusti, da je otrok samostojen, a hkrati ve, v kakšno smer gre, a zdeluje kot je treba, a so kakšni drugi problemi, itd.

In staršem, ki se mu jebe za vse, se bodo že znašli, oziroma v takih družinah je potem mama tista, ki v ozadju nekako fura, fotr pa bluzi naokoli in ima polna usta o svoji veličini.
Mene pa ti vedno znova fasciniraš, kako znaš popredalčkat ljudi. Jebiveter praviš da sem, če ti tko misliš, si to štejem v čast.

Mal mešaš stvari in ti marsikaj ni jasno. In seveda naj ti ne "mjavkam" nazaj, ker bom s tem že v naprej dokazal, da sem v tvojem pravem predalčku. Samostojen otrok ne pomeni nujno nevzgojen in jebivetrski, prav tako kot odličnjak niti približno ne pomeni nujno uspešnega in samostojnega otroka.

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Čisto dovolj vem, kaj se dogaja doma in se dovolj tudi vključujem. Med počitnicami sva par dni vandrala sama skupaj in osvojila nekaj vrhov. Ni pa moja naloga in naloga moje žene, da še enkrat hodiva v šolo. Otrok nisva nikoli silila v neke dodatne dejavnosti. Ena dejavnost je več kot dovolj. Če se otrok ne zmore zabavati sam in z nekaj sosednjimi otroci samo s svojo domišljijo, že umsko zaostaja, pa na katerekoli dejavnosti ga voziš.
Upoštevati je treba tudi, da ima otrok pravico do svoje zasebnosti in starš ne sme vedeti vsega. Tudi o meni niso starši vedeli vsega. Mu pa starši postavimo meje.

Pa ti si cel jebivetr, ker ne visiš ko helikopter nad svojimi mulci....

• Haha
Reactions: Pepe

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Sem imel eno poletje, pri svojih šestnajstih, ko me je moja "jebivetrska" mati spustila samega s kolegom na morje, eno tako odličnjakinjo, ki ni imela jebivetrskih staršev in so še pri njenih skoraj 20.tih letih bdeli nad vsako njeno stopinjo.

Ta punca je v trenutku, ko je helikopter pristal, zlila vase vse, kar je našla, se dala dol z vsakim, ki je vsaj malo dišal in je rabila lep čas, da je prišla k sebi in se osamosvojila. Izbrala si je fakulteto daleč stran in dobesedno izginila za njene skrbne starše, ker sta ji visela za vratom nonstop. Naredila je vozniško in ni smela sama brez fotra vozit, ker kao še ne zna in podobne oslarije. Bila je pa odličnjakinja s Zoisovo štipendijo.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.533
4.645
113
Ko drugim očitaš predalčkanje, sam pa odličnjake in vse, ki so bolj uspešni od tebe popredalčkaš med idiote, helikopterje in podobno. Se je dol dala z vsemi, razen s tabo, pa si še danes zagrenjen?

Seveda ne vidiš, da nas večina zagovarja srednjo metodo, ki sem jo tudi opisal in ne helikopterske, ki ti gre tako v nos. Jebiveter pač ne vidi druge opcije od svoje, ki je ultimativna.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Ko drugim očitaš predalčkanje, sam pa odličnjake in vse, ki so bolj uspešni od tebe popredalčkaš med idiote, helikopterje in podobno. Se je dol dala z vsemi, razen s tabo, pa si še danes zagrenjen?

Seveda ne vidiš, da nas večina zagovarja srednjo metodo, ki sem jo tudi opisal in ne helikopterske, ki ti gre tako v nos. Jebiveter pač ne vidi druge opcije od svoje, ki je ultimativna.

Če bi me dobro bral oziroma če bi se naučil brat, bi vedel, da tolčem srednjo metodo, podobno kot ti. In to, da se ne rabim obremenjevat, al je zrihtal urbano al ne, al je zjutri vstal za šolo, ali ne, pomen, da sem v tej metodi uspešen...zaenkrat. Ne zahtevam pa odličnega uspeha, oziroma če dobi starejši mulc trojko pri matematki, ki mu leži, je to zame neuspeh, med tem, ko je na drugi strani trojka za tamalo uspeh, ker je totalen antitalent za matematiko in vloži v tisto trojko ogromno truda..

Mimogrede živim z odličnjakinjo, ampak une samostojne sorte. In če grem na mrzel pir, gre ona z mano.

PS: Men je tista prva, ki sem jo omenil dala, sam ne sam men....štekaš :). Zdaj uspešno živi in vzgaja otroke na popolnoma drug način, kot so to počel njeni tastari. Sva še v stiku, dala mi pa že dolgo ni, ker sva oba srečno poročena vsak na svojem koncu.

• Všeč mi je
Reactions: Janez40

sousis

Guru
16. nov 2019
1.604
1.080
113
ksz

Okol kroži en članek iz Dnevnika, kjer so povzeli kako je zdaj, če je kakšen otrok pozitiven na korono. Na kratko:

Vsi sošolci grejo v 14-dnevno karanteno, ki se nič ne skrajša, če je test negativen. V teh 14 dneh ne smejo okol hodit, samo doma bit. Če imaš kaj vrta okol bajte, fino, če ne, so pač med 4 stenami. Starši in bratje/sestre lahko normalno grejo v službo, šolo, vrtec, trgovino itd. Otroci v karanteni naj bi doma držali razdaljo od preostanka družine. Starši ne dobijo bolniške, lahko pa za otroke do 5. razreda osnovne uveljavljajo pri delodajalcu "višjo silo" in dobijo 50% plače za čas, ko morajo doma pazit na majhne otroke v karanteni. Uradne inštitucije uradno odsvetujejo, da bi namesto staršev za 50% plače, otroke čuvali dedki in babice.

• Jezen sem
  • Haha
Reactions: BornSkeptic in Cash

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
To ste zagovorniki hoteli imet in imate. Ko sem pa omenil Darwinovo teorijo, ste pa po meni tolkli.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.833
5.933
113
Tole je katastrofa

1274554.jpg

Slika je iz https://www.dnevnik.si/1042938089/slovenija/ko-mora-otrok-zaradi-okuzbe-v-oddelku-ostati-doma .

In potem se delamo norca iz pripadnikov puščavskega pedofilskega puščavskega kulta smrti oz. propagandemu stroju Severne Koreje, kako perejo možgane.
V t.i. razvitem zahodnem svetu se dogaja popolnoma enako.Medtem ovce ploskajo.

Ukrepi, ki jih navaja [B]sousis[/B], so tipičen primer birokratskega razmišljanja brez trohice predstave, kako je v realnem svetu.

Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.785
6.179
113
blizu močvirne prestolnice
Ja, ne vem zakaj imajo zunaj, pri nas ne. Pri nas imajo le v skupnih prostorih pa še to ni nujno. Je pa neodgovorno od takih kot si ti da podpihuje nenošenje mask, čeprav je dokazano da maske in čistoča rok preprečuje bolezni.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
ksz

Okol kroži en članek iz Dnevnika, kjer so povzeli kako je zdaj, če je kakšen otrok pozitiven na korono. Na kratko:

Vsi sošolci grejo v 14-dnevno karanteno, ki se nič ne skrajša, če je test negativen. V teh 14 dneh ne smejo okol hodit, samo doma bit. Če imaš kaj vrta okol bajte, fino, če ne, so pač med 4 stenami. Starši in bratje/sestre lahko normalno grejo v službo, šolo, vrtec, trgovino itd. Otroci v karanteni naj bi doma držali razdaljo od preostanka družine. Starši ne dobijo bolniške, lahko pa za otroke do 5. razreda osnovne uveljavljajo pri delodajalcu "višjo silo" in dobijo 50% plače za čas, ko morajo doma pazit na majhne otroke v karanteni. Uradne inštitucije uradno odsvetujejo, da bi namesto staršev za 50% plače, otroke čuvali dedki in babice.

In določeni idioti celo ploskajo vsem tem korona ukrepom. Otrok v npr. osnovni šoli, bo držal distanco v stanovanju/hiši, ali pa še boljše, vrtčevski otrok.
Danes in naslednjih 14 dni, nema stikov, lepo v svojo sobico, hrano 3x dnevno dobiš pod vrata, urnik obiskov WC-ja in kopalnice visi na steni....

Če sta oba starša S.P., pri komu lahko uveljavljaš višjo silo?

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.027
844
113
Danes dobil na mail iz šole.. pa berem spodaj najpogosgtejša vprašanja:

PRIMER 1
''Ena izmednaših učenk ima sestro, ki je v karanteni. Sestra ne obiskuje naše šole. Kako naj ukrepamo v šoli?''Osebam, ki živijo v skupnem gospodinjstvu z osebo, ki ji jebila odrejena karantena, ni odvzeta svoboda gibanja. Zato učenka (sestra osebe v karanteni) lahko obiskuje pouk. Ukrepi v šoli niso potrebni."

in še naprej

PRIMER 2
''Naša učenka in celanjenadružina sood danes v karanteni. Učenka je bila včeraj normalno pri pouku. Kako naj ukrepamo v šoli?''Vaši učenki in njeni družini je bila odrejena karantena, ker je imela visoko rizični tesni kontakt z okuženo osebo. Ukrepi v šoli niso potrebni. V primeru, da bi se pri vaši učenki v karanteni pojavili simptomi okužbe, bo opravila test na okužbo s SARS-CoV-2. V primeru pozitivnega testa bo stekla epidemiološka preiskava, vodstvo šole pa bo prejelo nadaljnja navodila.

in nekje vmes
"Zaradi obremenitev epidemiološkeslužbe pri obravnavi primerov covid-19 se lahko zgodi, da ta z vodstvom šole, v kateri je potrjen primer okužbe sSARS-CoV-2, vzpostavi stik s krajšim zamikom. "

Zdej sm pa mal zbegan...
Razlika med prvim in drugim primerom je samo v odločbi za karanteno.. ki jo sprocesira NIJZ? S krajšim zamikom? Torej otrok iz prvega primera naj hodi v šolo. Ko bo pa NIJZ sprocesiral odločbo za celo familijo - naj pa ostane doma.

Neki ne dojamem zgleda.. oh well :p

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Saj sami ne vejo.
Gledal včerajšnjo Tarčo.
Normalne izjave sta dala Zver in Fafangel.
Krek žal IMO ni primeren za tako funkcijo. Možno da je sposoben (težko verjamem), samo za na tv pač ni.
Erika sitna v tri pm, se zapleta v besedne igre in v dveh minutah pozabi kaj je rekel Fafangel in sprašuje neumnosti.
V glavnem pač merjenje kdo ima daljšega.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Saj sami ne vejo.
Gledal včerajšnjo Tarčo.
Krek žal IMO ni primeren za tako funkcijo. Možno da je sposoben (težko verjamem), samo za na tv pač ni.
Erika sitna v tri pm, se zapleta v besedne igre in v dveh minutah pozabi kaj je rekel Fafangel in sprašuje neumnosti.
Dober povzetek. :zmaga:

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.366
-2.867
113
Saj sami ne vejo.
Gledal včerajšnjo Tarčo.
Js pa ne razumem Lukanoviča, pravi dobil je kovid, komaj je preževel, pa še kar demonstrira nenošenje maske - tudi tam kjer so obvezne.

Je pa Krek tudi povedal kaj pametnega. Je edini nosil masko in povedal da so v zaprtem prostoru, kjer je nošnja mask obvezno.
Škoda, ker nisem v živo gledal, bi poklical policijo. To bi bil show, ko bi live uklenili vse razen Kreka :evil: Kaj menite?
A kazni sledijo?

Povedal je tudi, da se je v Zrčah okužilo 20 ljudi (od 5000+) Podatkov, koliko se jih je okužilo pri nas v lokalih pa nima, čeprav imajo vse podatke, kje se je kdo okužil in starost okuženega.

Je pa tudi povedal, da se virus širi areosolno - omenjal aerosolne oblake v lokalih, Fafangerl pa rekel, da se virus ne širi aerosolno, ampak kapljično. Zdej pa vedi. Kdo je tu "strokovnjak potrč"?

Je pa Krek tudi okrcal televizijo, ker je snemala nekaj, česar nebi smela snemat. (ministrico brez maske?)

Ima TV od vlade kakšne ukaze, kaj sme snemat in kaj in kako poročat, o katerih ne vemo? ???????? Je RTV še neodvisna televizija?

Hehe, pa kako se je voditeljica hitro nardila nevedno, da ne ve, o čem Krek govori, pa hitro zamenjala temo pogovora, da se Krek nebi še bolj zagovoril, kot se je že.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Cash in jendomen

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Js pa ne razumem Lukanoviča, pravi dobil je kovid, komaj je preževel, pa še kar demonstrira nenošenje maske - tudi tam kjer so obvezne.
Verjetno je vsaj začasno imun? In pa: glej spodaj

Je pa Krek tudi povedal kaj pametnega. Je edini nosil masko in povedal da so v zaprtem prostoru, kjer je nošnja mask obvezno.
Škoda, ker nisem v živo gledal, bi poklical policijo. To bi bil show, ko bi live uklenili vse razen Kreka :evil: Kaj menite?
A kazni sledijo?
Krek ni povedal čisto nič pametnega.
Nošenje mask je potrebno v zaprtih JAVNIH prostorih. Novinarka mu je malo kasneje lepo povedal da niso v javnem prostoru. Kar IMHO drži (pisarna v npr. naši firmi ni javni prostor, to dejstvo se ne spremeni niti, če tja postavim kamero in začnem v živo streamat sliko, npr. na FB ali YT).

Povedal je tudi, da se je v Zrčah okužilo 20 ljudi (od 5000+) Podatkov, koliko se jih je okužilo pri nas v lokalih pa nima, čeprav imajo vse podatke, kje se je kdo okužil in starost okuženega.
:valjamse: :nigladek::nigladek:

Je pa Krek tudi okrcal televizijo, ker je snemala nekaj, česar nebi smela snemat. (ministrico brez maske?)
Ne smejo snemat nečesa, kar je protizakonito?
:nigladek::nigladek::nigladek::bonk::bonk::bonk:
1. protizakonito imenuje nekaj, kar je v najboljšem primeru prekršek
2. kdo in KDAJ je pristojen, da nedvoumno ugotavlja in razsoja ali odloča, kaj je prozakonito in kaj ne? :bonk::bonk:

Hehe, pa kako se je voditeljica hitro nardila nevedno, da ne ve, o čem Krek govori, pa hitro zamenjala temo pogovora, da se Krek nebi še bolj zagovoril, kot se je že.
Krek še zase ne ve kaj govori.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.366
-2.867
113
Nošenje mask je potrebno v zaprtih JAVNIH prostorih. Novinarka mu je malo kasneje lepo povedal da niso v javnem prostoru. Kar IMHO drži (pisarna v npr. naši firmi ni javni prostor, to dejstvo se ne spremeni niti, če tja postavim kamero in začnem v živo streamat sliko, npr. na FB ali YT).
Kako pa virus ve, kdaj je prostor javen in kdaj ni?

In studio na javni televiziji, kamor pridejo gosti (in včasih tudi publika) ni javen prostor?
Hehe bi rekel da toliko kot prostor na avtobusu, last zasebnega podjetja. - kamor tudi ne sme kar vsak.

Lukanovič imun? he he možno, lahko bi pa vseeno dajal vzgled, če nam že soli pamet.
A katerih ukrepov se ni držal, da se je okužil pa ni nikoli povedal?

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic