Glej, tkole bom rekel. Res so vse barve mavrice med črno in belo. Samo kakšne kle okol sebe poslušam.....ja veš, je moj Matejči (Matejči je v 7 razredu osnovne šole) naredil seminarsko in jo poslal učiteljici, pa sm mu rekla, da tole pa ne bo v redu, pa sm mu jest popravla vse napake, pa je pol poslal še enkrat. Matejči bi dobil za svojo seminarsko, ki jo je naredil in poslal samostojno štiri, tko je dobil pa za mamino pet...... Mamica zgroženo razlaga, da ma z Matejčkom dela po štiri do pet ur na dan vsak dan po šihtu.
Mene, ko pridem domov sam zanima, če so vse zrihtal, če računalniki delajo, pa če kaj ni jasno, pa če je treba kej poslat. Zdej še tamal sam pošlje, se je naučil. Z mulci nikol nisem in nikol ne bom sedel zraven nalog, ker to jim delaš bolj đabe uslugo. Tud tale kaos jim bo nekoč prav prišel, da se bodo znal obrnit in znajt v življenju.
Spet drugo poslušam....joj, sem kr mal vesela, da sem nazaj v službi, doma sm jih mogla skos strežt, pa pospravljat za njimi...zakaj že? Zdej ko pride domov mora pa še skuhat za froce pa deca, ki je doma.....Fajn.
Včeraj sem prišel domov in na dvorišču srečal soprogo, ki se je tud ravno pripeljala domov, gor sem dobil sam vprašanje, foter, kok hrenovk boš zraven špinače pa pireja.....
Ljudje, v starih časih so 12 letniki že en čas služli za pastirje, vi jih imate pa še zmeraj za nebogljene ovčke, ki ne znajo štet več kot do pet.