Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

sousis

Guru
16. nov 2019
1.617
1.084
113
Ministrstvo za šolstvo menda pravi, da lahko koristiš varstvo za 4. in 5. razred. Verjetno je pa malce odvisno tudi od dobre volje delodajalca. Dobiš pa do 31.5. za varstvo 80% plače, od 1.6. naprej 50%.

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Ministrstvo za šolstvo menda pravi, da lahko koristiš varstvo za 4. in 5. razred. Verjetno je pa malce odvisno tudi od dobre volje delodajalca. Dobiš pa do 31.5. za varstvo 80% plače, od 1.6. naprej 50%.
Hvala, imaš morda link do kaksne uradne odločbe, priporočila?

Ker sem tudi sam zasledil, da starševsko varstvo lahko za 4. razrede koristiš do 31.5.2020...

Black

sousis

Guru
16. nov 2019
1.617
1.084
113
Uradno ni nič, je le izjava uradnikov v medijih - po mojem je bilo na 24kur zadnje dni, nek predstavnik ministrstva. Eden od koronazakonov določa, da dobiš 80% za čakanje na delo iz kateregakoli razloga (tudi zaradi varstva otrok), ampak to zaradi ukinitve epidemije velja samo do 31.5. Drugače za čakanje zaradi višje sile dobiš samo 50%.

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Ja super, ker zeni v sluzbi ze nekaj najedajo glede tega...

Nic bom se malo pobrskal po netu, ce pa kdo kaj novega zve pa naj prosim napise.

Hvala

Black

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
V bistvu se vpašanje ne nanaša samo na varstvo ampak tudi na šolanje na daljavo domu.
Čisto verjemem, da je precej kisla najprej oddelat svoj šiht, potem pa popoldne še šiht učitelja.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.946
9.487
113
Glej, tkole bom rekel. Res so vse barve mavrice med črno in belo. Samo kakšne kle okol sebe poslušam.....ja veš, je moj Matejči (Matejči je v 7 razredu osnovne šole) naredil seminarsko in jo poslal učiteljici, pa sm mu rekla, da tole pa ne bo v redu, pa sm mu jest popravla vse napake, pa je pol poslal še enkrat. Matejči bi dobil za svojo seminarsko, ki jo je naredil in poslal samostojno štiri, tko je dobil pa za mamino pet...... Mamica zgroženo razlaga, da ma z Matejčkom dela po štiri do pet ur na dan vsak dan po šihtu.
Mene, ko pridem domov sam zanima, če so vse zrihtal, če računalniki delajo, pa če kaj ni jasno, pa če je treba kej poslat. Zdej še tamal sam pošlje, se je naučil. Z mulci nikol nisem in nikol ne bom sedel zraven nalog, ker to jim delaš bolj đabe uslugo. Tud tale kaos jim bo nekoč prav prišel, da se bodo znal obrnit in znajt v življenju.

Spet drugo poslušam....joj, sem kr mal vesela, da sem nazaj v službi, doma sm jih mogla skos strežt, pa pospravljat za njimi...zakaj že? Zdej ko pride domov mora pa še skuhat za froce pa deca, ki je doma.....Fajn.
Včeraj sem prišel domov in na dvorišču srečal soprogo, ki se je tud ravno pripeljala domov, gor sem dobil sam vprašanje, foter, kok hrenovk boš zraven špinače pa pireja.....
Ljudje, v starih časih so 12 letniki že en čas služli za pastirje, vi jih imate pa še zmeraj za nebogljene ovčke, ki ne znajo štet več kot do pet.

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.946
9.487
113
Tole je počas podobno kot v filmu Maratonci tečejo častni krog, ali hebe lud zbunjenog......
Dons se vrača v šolo moj starejši junc.... Kakšna vsemogoča navodila, pa pike narisane po tleh..... Mulci se sam režijo, šolski delavci pa pulijo lase. En je z metrom okol letal, da je te nebuloze od NIJZ upošteval, pa skupine naredil pa bulšit, naslednji teden pa kr vsi v šolo in pike bodo pozabljene.....

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: Trigger in AndY1

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.298
5.616
113
Dobim danes mail da naj četrošolka posname govorni nastop v nemščini v željenem programu, ga naloži na YouTube in še pošlje po mesenđerju.

Tako šolo na daljavo se jaz ne grem.
Prvo mi nekaj takega pade na misel....prva stvar ki smo jo jemali pri pouku nemščine v SŠ :valjamse:

• Haha
Reactions: Ytbnd

sousis

Guru
16. nov 2019
1.617
1.084
113
Predstavnik ravnateljev pravi, da lahko vsi v šole edino, če odpravijo NIJZ ukrepe o obvezni distanci. Tako da bomo videli, kaj bodo še naumili.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.617
1.084
113
Vlada pravi, da epidemije od 31.5. ni več, ampak kljub temu ostanejo ukrepi v veljavi. Žal ne znam odgovorit, ali to pomeni, da so ukrepi (vsi? samo nekateri? kateri?) obvezni, da ostanejo samo kot neobvezna priporočila, ali pa da ne veljajo več. Ker bi sicer od 31.5. naprej živeli pač spet kot pred korono - brez mask in brez distance, normalno k frizerju, v kino itd. ampak mislim, da ne bo tako.