Zna povedat ja, ampak je to totalna brca v temo. Sem za hec pogledal zdaj pot na hrvatijo. Pravi da se pot podaljša 1.5 ur, zadnji update pred 4 urami.Saj ti tudi google maps zna povedat čas čakanja.
Gmaps ima live senzorje in je kr zlo točna stvar.Zna povedat ja, ampak je to totalna brca v temo. Sem za hec pogledal zdaj pot na hrvatijo. Pravi da se pot podaljša 1.5 ur, zadnji update pred 4 urami.
Ampak zna pa gmaps nekaj drugega. Vklopiš traffic in ti nariše lepe rdeče črte, kjer je gužva. Ta podatek je vedno dokaj aktualen. In če je na jelšanah temno rdeča črta od ilirske bistrice do meje, naši pa pravijo da se čaka več kot 2 ure, je potem treba vklopit logično sklepanje da se boš načakal ubožjomater.
99% ljudi te kombinacije gmaps in logičnega sklepanja ni sposobna.
Tega ne mormo vsi. Smene na šihtu so ponavad na vikend. Včasih rata že četrtek stisnt in potegnt do pondelka, včasih pač ne.Jaz imam še boljšo taktiko, grem kar en dan prej. Mislim, kateri debili, vsak gre takrat ko mu paše. Če mu paše v gužvi gre pač ustrezni čas, kdor se pa na dopust ne gre sekirat, pa se mu fučka tudi za gužvo.
Heh, šla žlahtnica včeraj ob tem času čez Vinico pa je čakala 7 ur...Ne vem kako izbirate čas odhoda.Jaz za v Dalmacijo grem ob treh zjutaj od doma čez Vinico in ob osmih smo lepo že na cilju brez zastojev in čakanja
Pa sej najdeš vedno lohk alternativo. Google maps pa pogledaš pred odhodom. Vinico pa Metliko so tud tujci natuhtal.Heh, šla žlahtnica včeraj ob tem času čez Vinico pa je čakala 7 ur...
Dejansko je Vinica ratala najslbša možna točka za prehod...
Da. Ob 4ih so štartal, do vinice imajo dobre pol ure...Čaki ne boš rekel da je ob 4 zjutraj na Vinici čakala 7 ur? Ajde čez dan še verjamem samo ne pa ob 4 zjutraj.
sam kaj pa je to na mejah, da so take guzve?
a je tak naval folka al tok bolj natancno gledajo papirje?
Potem se pa gre preko dneva na maloobmejni prehod ŽuničiPa sej najdeš vedno lohk alternativo. Google maps pa pogledaš pred odhodom. Vinico pa Metliko so tud tujci natuhtal.
Tam se je včeraj tudi čakalo po več ur: https://www.24ur.com/novice/sloveni...asko-nastajajo-do-10-kilometrski-zastoji.htmlPotem se pa gre preko dneva na maloobmejni prehod Žuniči![]()
Hrvaški turizem je TUDI Lošinj. Mogoče pa celo PREDVSEM Lošinj.Dej ne blodi no, sej so objavili da je na cca 98 posto leta 2019. Kot da je turizem le Lošinj.
Sej glede na nekatere tvoje poste te verjetn tud ne spustijo.Jest pa že desetletje nikoli ne grem nikamor (več) ... in ... nimam problemov sploh![]()

Zame je pot tudi del dopusta, ampak ne žganje v koloni na 30ih stopinjah in premikanje po 2 avta naprej. Raje naredim 100+ km obvoz in se peljem. Recimo na srbski meji sem enkrat naletel na tako kolono. 5km kolone, loool. Lepo obrnil, naredil 130km obvoza, ampak se lepo peljal po regionalkah, prišel na mejni prehod, kjer je bil pred mano en avto in lepo naprej. Zraven pa še prišparal vsaj 2 uri, če ne še več. Pa še videl nekaj pokrajine.Meni je popolnoma vseeno koliko časa čakam. Pot je del dopusta, sicer raje vidim, da na cesti preživim čim manj časa, ampak načeloma se ne sekiram preveč. Zadnjič sem na Jelšanah ob povratku čakal tri ure, je pa prednost, da sem bil s kamperjem, ki je bolje izoliran kot avto, imam možnost, da grem na WC in pa poln hladilnik hrane in pijače.