Continental TS 830...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.524
10.743
113
a je bilo potrebno 20 postov, da ste ugotovili, kar sem napisal v prvem postu?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Nekako mi logika ne more spustiti skozi teze, da če je neka guma TOP na snegu in ledu, je tudi top na suhem...hkrati pa da je tiha in da ima nizko porabo goriva in seveda obrabo, kar je pri zimskih še bolj pomembno, ker se pri "toplem" cestišču, kar topijo...zaradi same sestave materiala.

saj če že pogledamo zimske pa letne gume, je razlika kot noč in dan, da primer na ledu mora biti čisto kontra od tega, kar mora bit na suhem...

kako je zakon glede letnih gum pozimi? so kaj spremenili, ali še vedno velja, da morajo imeti 4mm profila + ketne v kuferamu?

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Nekako mi logika ne more spustiti skozi teze, da če je neka guma TOP na snegu in ledu, je tudi top na suhem...hkrati pa da je tiha in da ima nizko porabo goriva in seveda obrabo, kar je pri zimskih še bolj pomembno, ker se pri "toplem" cestišču, kar topijo...zaradi same sestave materiala.

saj če že pogledamo zimske pa letne gume, je razlika kot noč in dan, da primer na ledu mora biti čisto kontra od tega, kar mora bit na suhem...

kako je zakon glede letnih gum pozimi? so kaj spremenili, ali še vedno velja, da morajo imeti 4mm profila + ketne v kuferamu?

Še vedno velja, da je potrebno imeti 3 mm profila pa verige. Pa čeprav je 25 st. Celzija.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Najbolje je kupiti dobro uravnoteženo gumo. Takšne tudi zmagujejo na testih, kjer se vedno ocenjuje po segmentih, kot so vožnja po mokrem, suhem, ledenem, zasneženem, glasnost, obraba pnevmatike.
Testi ti povedo, da so najboljši trenutni kompromis Continental TS830. Bi kar verjel ker imam tudi sam z njimi odlične izkušnje, sicer s starejšimi modeli, a vseeno.

Vseeno pa je problem tistih par dni, ko je na cesti sneg, vsaj zjutraj. Če imaš kakšen klanec ti je obnašanje v snegu takrat zelo pomembno, meni je. Prav zato recimo ne bom vzel Goodyear UG7 Performance ampak raje UG7+, ki so malce dražje in bolj poudarjene na snegu kot Performance, ki pa so bolj primerne za vožnjo pri višjih hitrostih po AC v zimskem času.

Načeloma pa menim, da pri top proizvajalcih ne moreš fejst mimo usekati, to pa so Continental, Dunlop, Michelin, Bridgestone, Goodyear.

Nazadnje urejeno:

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Zakaj nihče v tem postu ne omenja Fulde? Ali je slabša od konkurence, ali pa pri nas ni toliko poznana?
Recimo Cristal Montero 3. Ima kdo izkušnje s to gumo?

ant

Pripravnik
Ta gume je letošnja, zato tudi ne more imeti nihče izkušenj z njo. Po testih sodeč pa je zelo dobra. Tudi pri nas smo kupili komplet, saj je price/performance najboljše razmerje. V dimenziji 185/60/15 je bila od bližnjih konkurentov okoli 10€ cenejša.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
3mm ma skoraj čisto hin guma, tako da razmišljam, da gum sploh ne bi menjal..oz bi jih mogoče v tistih najbolj kritičnih mesecih...dec, jan, feb

vacant

Pripravnik
13. okt 2008
250
0
16
slovenija
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
ne vem, kaj kurbe ne nardijo neke gume, ki bi bila za razmere, kot so naše..torej 99% vožnje po suhi cesti. A vseeno z lastnostmi, da lahko vozi človek tudi v snegu...ne zdaj s top lastnostmi v snegu, ampak tako...zmernimi.

............naše razmere......prazen žep.
grims-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Mah, jaz sem danes vzel kar Bridgestone Blizzak LM-30. Cena malce pod 100 EUR za kos, Goodyear potem nisem, niti Continental. Oboje bi moral malce čakati, lahko tudi precej in se mi res ne da skoraj na kolenih prositi za klinčeve pnematike.
Itak pa so verjetno Bridgestone pri gumah vsaj blizu, če ne že vzporedno s Continentalom.
Z letnimi Bridgestone Potenza RE050A imam perfektne izkušnje in jih bom nabavljal tudi v prihodnje. Upam, da so tudi LM 30 količkaj spodobne na snegu in mokrem cestišču.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
V glavnem, lahko napišem samo pohvale Contijev TS 830!! Že dolgo se nisem peljal s tako dobrimi gumami, ki so obenem tihe kot ne vem kaj. Vožnja do 80kmh je....mrtva, pri 120 kmh so glasne, kot Dunlopke wintersport 3d pri 80kmh!
V glavnem priporočam jih vsem!
zmaga.gif
:

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Tele Mischelinke smo dali dol:

1at-071120.jpg

Slučajno kdo ve, če bodo še dobre za eno sezono?

Tele Continental pa gor:

lup-071120.jpg

prv-071120.jpg

205/55 R16 91H TS 830.

Po suhem in mokrem cestišču gre dobro, v snegu pa jih še nisem sprobal.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Seveda so tihe. Pa tudi druge dobre lastnosti imajo.

So bile pa zelo tihe tudi prejšnje gume Mischelinke, ki so bile gor poleti.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Mah, jaz sem danes vzel kar Bridgestone Blizzak LM-30. Cena malce pod 100 EUR za kos, Goodyear potem nisem, niti Continental. Oboje bi moral malce čakati, lahko tudi precej in se mi res ne da skoraj na kolenih prositi za klinčeve pnematike.
Itak pa so verjetno Bridgestone pri gumah vsaj blizu, če ne že vzporedno s Continentalom.
Z letnimi Bridgestone Potenza RE050A imam perfektne izkušnje in jih bom nabavljal tudi v prihodnje. Upam, da so tudi LM 30 količkaj spodobne na snegu in mokrem cestišču.

Jaz sem vzel LM30 in sem zelo zadovoljen. Na drugem avtu so pa Continental TS830 in so tudi odlične. Oboje sem kupil letos in z nobeno od teh ne moreš zgrešiti. Glede Potenze se pa popolnoma strinjam s tabo. Vozim jih že dve (letni) sezoni in sem prezadovoljen.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Res, da je bilo že njtič debata o gumah, takšnih in drugačnih, vendat me zanima, če si dejansko kdo lasti zgoraj omenjene gume? Bi blo fajn slišat kaj iz prve roke. Sam se odločam med temi in GX UG7....
Gre se pa za 195 65 r15 T razred dimenzije.
lp

Enake smo dali na Mazdo 6 in smo zelo zadovoljni. Cena z montažo je bila malo pod 300€.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Jaz sem dal Bridgestone Blizzak LM35 in so zelo tihe, čeprav so široke 225. Prvi vtisi so v redu , tudi zvijajo se ne . Pravzaprav ne vem ali se zvijajo manj kot Michelin Pilot.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Vem, da je guma TOP, sam jih imam! Najbolje uravnotežena zimka guma, kar sem jih imel dosedaj. Dal sem pa 260€ s premontažo na alu.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Saj so vse top ki so bile do sedaj nastete od GY do Michelina. Razlike so take da jih je brezveze omenjat se posebej v 15 col izvedbi

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
No, moja opažanja so pestra.

Prej sem imel letne Bridgestone Potenza RE050A, 225 širina.
Sedaj pa zimske Bridgestone LM30, 205 širina.

Odkar imam gor malce ožje gume je avto bolj odziven, bolj poskočen. Z zimskimi sem že prevozil kakšnih 1000 kilometrov in se pri porabi pozna od pol do enega litra manj. Ravno včeraj sem z BMW 320d dosegel okoli 6 litrov na 100 km. Prej je bilo več, stil vožnje pa podoben.

Zimske so hitrostni razred do 210 km/h. Preizkusil sem jih že pri 200 kmh. Brez problema, treslo ni, vodljivost ustrezna, vseeno pa se pozna, da nimajo trdih bokov pnevmatike (Potenza letne so run flat, zimske pa sem vzel navadne). Avto vseeno daje občutek, da malce bolj plava, primerjalno z letnimi. Ampak to se opazi pri vožnji, ki bi se lahko že označila kot ekstremna.

Suha cesta, zimske Bridgestone LM30: brezhibno. So tihe, držijo se podlage, nimam nobene pripombe
Mokra cesta: držijo se podlage, zdrsovanja še nisem zaznal, upam le, da je kontrolirano. Najslabše je, če guma drži, potem pa naenkrat brutalno spusti. Raje imam, da me na izgubo oprijema postopoma opozarja. Letne Potenza so takšne. Za LM30 to še moram ugotoviti. Da še nisem ugotovil izkazuje, da imajo neverjeten oprijem. V nekaterih primerih sem si privoščil zelo agresivno vožnjo (v raziskovalne namene, na prazni cesti ipd) in niso spustile oprijema.

Sneg: nimam pojma, verjetno so slabše kot UG 7+ ali kakšne Continental TS830, vseeno pa naj bi bile povsem sprejemljive tudi na snegu.

Pod črto sem z nakupom zadovoljen in bom, v kolikor se obnesejo tudi na snegu, prihodnje leto prav tako nabavil Bridgestone.