continental TS850 vs goodyear UG8 vs nokianWRD3

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:

Po mojem ne odtehtajo visje cene glede na savo S3..al pa kako cenejso alternativo...

vcasih smo imeli vsi savo, ker drugega nisi dobil. ali pa je bilo slabse kvalitete. danes pa je doba interneta, testov, forumov, ...
cenejse alternative so , ampak je razlika med top5 gumo in cenejso alternativo (recimo fulda, kumho) pod 25% ...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.364
5.652
113
Prvo leto je bla bomba v celem snegu....drugo leto pa se mi je ze znala zavrtet pri speljevanju....mogoce je over all boljsa od konkurence na mokrem in ji delam krivico...

Ampak omenjeno lahko recem tud za savine S3 ki sem jih imel...pa so za dobro 1/4 cenejse

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.364
5.652
113
Dejstvo je da katere koli top5 vzames je to to....po testih imajo letos res minimalna odstopanja...

Ce bi izbiral zase bi vzel semperit speed grip2...punci ki je potnik in dela vec kilometrov kot jaz pa sem vzel UG8....
Konckoncev je mal razlike med 75al pa 85 eur/kos
smile-1.gif

Prevelika obraba me ne moti ker sem imel savine letne intensa in je slo v drug extrem....po 5ih letih profila za izvoz...guma pa zmer bolj trda
bonk.gif

Tko da raje vidim da me profil prisili v menjavo kuker da si pa vsako leto recem ah sej za letos pa se bodo in se slepim

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
UG7 po treh letih ratale trde, drsele po mokrem, glasne...

Prej so ble v redu, z leti pa zgubijo "šarm" in ratajo podobne kot Savske S3

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.988
9.531
113
Mam gor trenutno WRD3 215 60 16 XL. guma dobro opravlja svoje delo, bomo pa videli kako bo to sezono.

Vsaka zimska guma je pa dobra dve sezoni, tretjo pogojno, pol so pa počas za v smeti oziroma so lastnosti pač slabše. Probaj dat gor Mišelinke in jih mej 4 sezone. pomoje se po feltnah bol peleš ko s 4 leta staro mišelinko.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ravno to sem jaz imel na dveh kompletih Mišelin Alpin A3. Dvakrat in nikoli več.
tongue-1.gif

Gume so mele pa še cca. 5-6mm profila, kak pacient bi jih gural še ene 3 sezone.
uf-1.gif
Vsak NOV čangšlang bi bil boljši.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ravno to sem jaz imel na dveh kompletih Mišelin Alpin A3. Dvakrat in nikoli več.
tongue-1.gif

No no, ne preveč fantazirat, Michelin A3 je še vedno top guma, boljša od večine, tako slaba zopet ni mogla bit, potem je moralo bit verjetno kaj narobe z voznikom ali s čim drugim. Isto kot nekdo ki je v eni temi pametoval kako je on z Sava gumami gnal na polne v breg, nekdo z Audijem po možnosti quatrro in super duper michelinkami pa je obstal... bodimo vseeno malo realni
smile-1.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.988
9.531
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
tongue-1.gif

No no, ne preveč fantazirat, Michelin A3 je še vedno top guma, boljša od večine, tako slaba zopet ni mogla bit, potem je moralo bit verjetno kaj narobe z voznikom ali s čim drugim. Isto kot nekdo ki je v eni temi pametoval kako je on z Sava gumami gnal na polne v breg, nekdo z Audijem po možnosti quatrro in super duper michelinkami pa je obstal... bodimo vseeno malo realni
smile-1.gif

Sem popolnoma realen. Mišelinka je prvo sezono TOP, potem pa ŠROT, pa lahko pišeš kar hočeš. To velja tako za letne kot zimske.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ma kaj bo voznik....avto isti, kot so zdaj gor kontinentalke, ki so top, so pa šele drugo sezono.

Mogoče dimenzija 195/60/15 škart ali pa narejena v uzbekistanu v petek zvečer...uglavnem izredno razočaran in ne mislim niti probat več. Mel sem tudi 225/40/18 zimske mišelinke, so se zelo malo vozile in je bil dot pač 4 ali 5 let ko sem jih imel na avtu nazadnje, profila še dovolj, skladiščene odlično pa so bile tudi take, da so mi vsi v rit lezli...bolje bi bilo da bi z letnimi odpeljal zimo, sem se sekiral za vsak cent menjave na zimske.

PS. Pa to se pri mišelinkah že prav fizično čuti. Te kontinentalke so kot čigumi, z nohtom lahko not zariješ in se ti zdi, da bodo hin po 5kkm ampak niso. Omenjene mišelinke so vse kot plastika, nobenega občutka, da bi bila to še prava guma in to se potem čuti tudi na cesti. Za tiste 18" je blo pa rečeno, da so v takih dimenzijah zimske konkretno slabše, ker so trše zaradi hitrostnega razreda celo do 300km/h.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
To je navadna neumnost, imam že 2 "generaciji" zapored Mišelinke, prve sem imel 3 leta, druge so zdaj gori drugo sezono - govorim o letnih gumah. Super vzdržljive, prve so bile Michelin Primacy HP, sedaj so gori Primacy 3 (mislim da je tako). Ampak verjetno sem jaz neumen ali pa shizofren, možno je tudi da so mi uturili kakšne ponaredke Michelina ki so očitno boljši...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ti verjamem da si imel slabo izkušnjo z Michelinom, je pa tudi res kar praviš, vse gume pač niso enako dobre v vseh dimenzijah in verjetno je tudi pomembno kje se proizvajajo, verjamem da so odstopanja. Saj pravim za letne bi dal roko v ogenj in nebi več nikoli kaj druga kupil kot pa Michelin, nobenih težav nikoli. Kar se pa tiče 5 let starega DOT-a pa že v štartu veš kje si, kljub odličnemu skladiščenju. Kar se tiče zimskih sem do zdaj imel na tem avtu Bridgestone Blizzak LM30 32? in so se 3 sezone držale zelo solidno. No zdaj sem nabavil Michelinke A4 pa da vidimo, bom povedal čez 2 sezoni... aja so pa 225 55 16...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sodeč po "poročilu", ki so ga za europo sestavili proizvajalci so se poenotili, da se gume zaradi starosti menja pri 10 letih, 8 na prikolicah.

2 leti skladiščena guma naj bi bila še "nova" in ti lahko prodajalec tako proda. Če imaš butično dimenzijo se zna zgodit, da dobiš toliko staro kot novo in pika. Te moje 18" so bile lepo shranjene, žalostno pa to, da so bile to gume za 200+€ takrat.
crazy1.gif

ant

Pripravnik
Tud jaz imam sedaj Michelin Primacy HP pa lahko potrdim, da so pri 4. sezonah uporabe zanič na mokrem. Profila je še 4 mm. Po mokrem jim sploh ne zaupam, po suhem so pa še vedno super. Ampak men je bolj pomembno, kako se obnaša po mokrem, ker mi gre na živce filing da bo treba avto lovit po cesti, kar se mi je zadnjič zgodilo s temi gumami. Res je sicer bilo to na cesti, ki je ful spolzka, ampak vseeno ni bila neka hitrost (Turjak - Grosuplje).

Kako so se obnesle prvih nekaj sezon pa nimam pojma, ker sem jih dobil z avtom.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Jaz sem s Continental WinterContact TS830P XL zelo zadovoljen. Ravno danes sem jih dal nazaj gor.
P.S.: XL zato, ker avto tehta skoraj 2 toni.

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
se tudi ne morem odločiti katere bi vzel, lahko pa povem, da sem že sfural veliko gum in 1 ter 2 leto so vse bolj kot ne fajn, kar je pa malce starejše pa boljše gor ne dat, čeprav lahko imajo dosti profila ali pa izgledajo kot "nove". Je preveč tvegano