City Navigator EU 2012.10

I

Izbrisan uporabnik #488

Sem potegnil še enkrat danes karto 2012.10. Kje ste imeli probleme? tisto z jcv sem videl, na 765 teh problemov ni (sem simuliral pri grazu).

I

Izbrisan uporabnik #488

Torej kaj je narobe s karto 2011.20?
smile-1.gif
(poleg splošnih napak)

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
Kolikor sem jaz na tujih forumih razbral je tezava samo na 3790 - in da naj bi v zacetku tedna izdali nov FW, ki naj bi napako odpravil. Se pa nisem poglabljal, ker mi na moji 765tki dela kot mora (sicer "ta vecjim" JCVjem).

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Kolikor sem čital in tudi sam sprobal,je napaka pri karti,če z prstom premikaš karto iz Slovenije nad Francijo v višini 5km in če potem hočeš približat,da bi videl ceste v Franciji na 50m se nuvi izklopi.

steni

Fizikalc
5. jan 2008
682
39
28
Ravne na Koroškem
Citat:
Uporabnik sg1 pravi:
CNEU je pač bolj za časom kot AR in zato jo uporablja veliko ljudi. Prvi recimo še vedno nima delujočega priključka v LJ z Dolenjke v nakupovalno središče Rudnik in to na semaforiziranem križišču. Ker je ta cesta tudi direktna pot do obvoznice tudi te ne pozna.
Posledica je ta, da nobene poti, kjer moram zaviti na obvoznico proti Viču ne zračuna pravilno ! Potem pa uporabljaj tako karto...

..............

Žalostno je, da smo prišli tako daleč, da moramo v domačem kraju, da pridemo na cilj uporabljati navigacijsko napravo. Kam smo prišli, da ljubljančan po Ljubljani rabi navigacijo........

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Tu se ne gre samo za nas ampak tudi tiste,ki ne poznajo Slovenije.
Isto kot bi čital forum američanov in bi tam jamrali za svoj kraj in bi potem ti tja prišel in se izgubil.
Če že imaš navigacijo potem jo tudi uporabljaš,pa čeprav po kraju,ki ga poznaš kot lasten žep in se kljub temu zgodi,da ugotoviš da nekaj ne poznaš.

@steni

Žalostno je,da kolega ki je 200m vstran od tebe pokličeš po telefonu,če gre na pijačo namesto,da bi šel do njega.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Našel na forumu gpsreview od uporabnika @Lafaiete:

Hello today I have receive one email “below “ from the support team on Sweden, saying the Traffic trends file on the Nuvi 3790T is the . D2925020A.G2S , not the - Dxxxx.db file .
This file was updated on my nuvi on the 2012.10 European release .

But is strange because on others maps release the information about the version of the Traffic trends appears on (myMaps “CN Europe NT 2011.40 ALL traffic trends 3.00 “) not now , now is ( CN Europe NTU 2012.10 ALL )

(The Traffictrend file should be named "G2S" and can be found in the G2S folder in your GPS. Would you mind having a look here and check if the file is present? )

steni

Fizikalc
5. jan 2008
682
39
28
Ravne na Koroškem
Mene je v neznanem kraju navigacija vedno pripeljala do željenega cilja!
Ali je to bilo po najkrajši poti ali ne, ni pomembno, saj mi je bil kraj neznan, tuj in tako ali tako nisem vedel kam in kako, prišel sem pa na željen cilj. In samo to je pomembno.
Navigacija kot pripomoček je opravila svoje delo.
To je moje razmišljanje o tem pripomočku.
Kako pa je bilo pred 15-imi leti, ko še nismo imeli navigacij, pa smo vseeno prišli na zastavljene cilje doma in v tujini.
Tako da ...........

sg1

Pripravnik
12. jan 2010
111
0
16
Lj
Pot kamorkoli si vedno nastavim doma, ker je med vožnjo to pač nevarno početje. In če te narobe vodi že v neposredni okolici doma je vsaka celotna pot narobe zračunana...
Ne vem kaj tukaj ni jasno !

Sicer pa ne poznam nobenega Ljubljančana, ki bi na pamet poznal vse ulice. Še taksisti jo na veliko uporabljajo. Pa prav pred kratkim sem enega opozoril, da naju bo peljala naokol, če jo bo upošteval !!!

Citat:
Uporabnik steni pravi:
Citat:
Uporabnik sg1 pravi:
CNEU je pač bolj za časom kot AR in zato jo uporablja veliko ljudi. Prvi recimo še vedno nima delujočega priključka v LJ z Dolenjke v nakupovalno središče Rudnik in to na semaforiziranem križišču. Ker je ta cesta tudi direktna pot do obvoznice tudi te ne pozna.
Posledica je ta, da nobene poti, kjer moram zaviti na obvoznico proti Viču ne zračuna pravilno ! Potem pa uporabljaj tako karto...

..............

Žalostno je, da smo prišli tako daleč, da moramo v domačem kraju, da pridemo na cilj uporabljati navigacijsko napravo. Kam smo prišli, da ljubljančan po Ljubljani rabi navigacijo........

Nazadnje urejeno:

brabos1

Zelenc'
1. apr 2009
28
0
1
Citat:
Uporabnik 18zimoni pravi:
Tako kot so ti rekli,poskusi na drugem PC-ju.Jaz sem imel podoben primer pa je bil problem v čitalcu kartic.

Hvala za odgovor .....očitno bo treba probati z drugim računalnikom....

lp brabos1

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
hoj...ev mene nazaj z poti in moram reči da se skoraj pri vsakem križišču kjer naj bi se JCV uklopil se je garmin ugasnil...se je pržgal nazaj in normalno delal...skratka se datoteko jcv zbrisal in je nuvi selal OK.

Ob vklopu JCV se mi pokažejo znaki ki so v zgornjem delu navigacije...pa puščice kje naj bi se pelal...slike pa ni blo videti..ozadje je pa bilo belo!

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Imam rahlo težavo. Sem si hotel dati to zadevo na Nuvi 255 na kartico. Mapsource mi normalno naredi datoteko velikosti cca. 2,2 GB in mi jo Garmin normalno prebere (zgolj hoče kodo seveda). Ko spustim čez FastIMGunlocker 2.1 pa mi enostavno ne prikaže karte. Nič ne zajamra ampak tudi karte med seznamom kart ni. Kaj bi bilo narobe? A je problem v velikosti datoteke?

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
To sem naredil. Kot omenjeno mi pred fiu 2.1 karto zazna, potem pa ne. Karta je na isti lokaciji.