Citroen AX totalka?

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
A mi lahko prosim okvirno poveste, koliko bi zavarovalnica ocenila ta avto kot totalko, saj se po nesreči (ni moja krivda), več ne splača popravljat.

Letnik je 1994, prevoženih 140km, motor 1.0

hvala

koliko

Guru
21. avg 2007
4.407
2.478
113
SV SLO
Daj mu večni mir in pokoj. Če dobiš poceni rabljene dele popravi, če ne se poslovi od njega in nabavi za par 100 eur drugega. Lahko ga prodaš po delih in še celo zaslužiš, če ti bo sreča mila ali pa ga obdržiš za rezervne dele ob morebitni nabavi drugega AX-a.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
bilo je 8 let nazaj.
ax je bil letnik 91 image varjanta z 1.1 ajnšpric mašino. 180k km ohranjen v nulo.
fasal sem eno babo zadaj v bok. dobil sem 12 tolarskih tisočakov za totalko.

če zdaj dobiš za 94 letnik 100e jaz bi plesal. AX-ov je ko smetja. nabaviš drugega in če je ta zdajšni zelo dober menjaš dele in voziš dalje.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zavarovalnica izplača škodo v skladu z zavarovalnimi pogoji, torej za totalko pač po njihovem izračunu.

To pa seveda ne pomeni, da je bila tvoja škoda tako "majhna".

Če se avto da popraviti (da ni tudi funkcionalna totalka) in je znan znesek popravila, se pač ta škoda izterja direktno od povzročitelja.

To je njegov problem kako ima zavarovano in zakaj ima zavarovalnica takšne pogoje.

Dejstvo je, da ti mora biti škoda povrnjena.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.049
450
83
tam ko se terc po tori rola
Drek je v tem, da avto je bil funkcionalen in je delal. Kaj pa naj dela človek s 100 evri? Če bi bilo po moje, naj ga popravijo ali pa priskrbijo enakega, da bo v redu delal. Mogoče se da še kaj iz naslova telesnih poškodb potegniti... ne vem, samo ugibam.

vedko

Zelenc'
6. jul 2011
9
0
1
Zavarovalnica ti bo za tako star avto ocenila škodo kot totalko, kar pomeni dobrega stotaka. Meni so za star avto, ki je imel le počen zadnji odbijač napisali totalko, kar je takrat zneslo 200€.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Glumi bolecine v vratu, ceprav si ze pozen. Bos dobil za vse x kombinacije (a,b,c,z, m) pa se za kak servis bo ostalo.

A ni to že standard, da te vrat zaboli.

Men je še dohtar namignu, da lahko kaj dobim.
hysterical-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
Nekateri nimajo takih zdravnikov ( pozrtni na evre, kaksna spricevala lepo zaracunajo) drugi ne vejo za te fore (pri ao+ ne palijo vec), tretji zaradi soka pozabijo, cetrti pa takoj fascikel s policami odprejo, pa ceprav jim je samo nekdo s komolcem spegu zbil z avta.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Koliko pa je AX razbit? Je še vozen?

Doma smo imeli leta 2007 "totalko" na AX-u. (Caban 1.1i letnik 1993, prevoženo takrat cca 115.000km)

Na hitri cesti so kosili travo med ločevalnimi ograjami na sredini. Ko je mama peljala mimo je kosilnica zagrabila "kos auspuha" (en del kolena) in ga zašibala preko ceste v okvir vrat AX-a. Je zvilo okvir in raztreščilo šipo.

Dobro da je šlo v okvir, če bi kak cm nižje bi šlo kar voznici v glavo.

Avto je bil takoj ekonomska totalka.

Takrat je zavarovalnica ocenila avto, tak kot je (razbit) na 190€ in je bila pripravljena plačat razliko do celega avta, s tem da sami popravljamo.

Tako da nam je ostal razbit avto in smo dobili še izplačanih 330€.

Okvir sem "na roke" poravnal in malo pobarval s črno. Steklo kupil rabljeno za 25€, zamenjal še navijalec varnostnega pasu za par € (so koščki stekla padli noter in blokirali navijanje pasu) in je bil avto poštiman, še danes vozi.
1387737-IMG_3119.jpg

Priponke

• 1387737-IMG_3119.jpg
    1387737-IMG_3119.jpg
    57,1 KB · Ogledi: 212

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik Gox pravi:
Koliko pa je AX razbit? Je še vozen?

Avto je sicer vozen, vendar se to verjetno ne da popravit, saj je zvilo zadnji desni del vse do vrat, tako da ne grejo niti odpret (zadnja), sprednja pa le s težavo + prtljažnik je zvilo....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
Uf nalet od zadaj... Se dobro da ti ni vrata zlomilo....si siguren da te nic ne boli?
Tole popravljat uradno z racunom se pa res ne splaca. Dele bos pa tudi najbrz tezko prodal.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Uf nalet od zadaj... Se dobro da ti ni vrata zlomilo....si siguren da te nic ne boli?
Tole popravljat uradno z racunom se pa res ne splaca. Dele bos pa tudi najbrz tezko prodal.

nesreča se je zgodila v parkiranem stanju, tak da
wink-1.gif

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Kar pošten udarec.

Verjetno se res ne splača popravljat, ker bi bilo drago. Dokler se še da kose samo zamenjat je drugo.

Res nerodna situacija, imel si avto, ki ti je služil lepo ... te en tako rukne, dobiš razbitino in en drobiž. Potem pa se znajdi.

Mogoče res še enega AX-a nabaviš, pa potem iz obeh sestaviš enega "najboljšega" ... pobereš vse najboljše kose skupaj in voziš dalje.

AX Spot