Čistilo za alu feltne

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Katero priporočate? Na feltnah je kar precej zapečen prah zavornih ploščic, tako da s krtačo ne gre dol...

matej_

Guru
25. okt 2007
2.144
667
113
vileda miraclean gobica.

men je neslo dol. kak se pa na dolgi rok obnese glede laka na felgah pa ne vem, ker sem avto prej prodal
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
Katero priporočate? Na feltnah je kar precej zapečen prah zavornih ploščic, tako da s krtačo ne gre dol...

Tisto iz Lidla mi je čisto v redu služilo leto dni, moram po novega, so imeli zadnjič spet v ponudbi.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
vileda miraclean gobica.

men je neslo dol. kak se pa na dolgi rok obnese glede laka na felgah pa ne vem, ker sem avto prej prodal
smile-1.gif

Nobene kemije, ki svinja okolje (in še dela bolj na pol) ne rabiš.

Vzemi omenjeno viledino gobo in vedro vode in vse bo šlo stran. Ne dela prask, vsaj jaz jih ne vidim...

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Zgleda kar zanimivo...

Drugače pa s tem ne bom pral celega avta... Rabim samo za feltne, ker je prah dobesedno zažrt.
Imam pa tudi problem zaradi trde vode, avto je črne barve, in še preden ga uspem obrisat, se že vidijo bele lise... Ali pa ne uporabljam pravega sistema za pranje avtov črne barve.

Je pa zanimiv tudi izdelek za čiščenje brez vode...

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
vileda miraclean gobica.

smile-1.gif

Nobene kemije, ki svinja okolje (in še dela bolj na pol) ne rabiš.

Vzemi omenjeno viledino gobo in vedro vode in vse bo šlo stran. Ne dela prask, vsaj jaz jih ne vidim...

Vileda miraclean je abrazivna stvar in s tem samo matiras (odstranjujes) lak na feltnah. Kupi IronX, naspricas, pustih 5 minut, potem pa se s copicem po umazaniji, podrgnes se z gobo in speres.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Zakaj pa dopustiš da se zasuši voda? Avto našamponiraj po delih in vmes splahni z vodo. Vsakič ko en del splahneš na hitro omočiš cel avto. Nato z mikro krpo pobrišeš vodo dol do suhega ...stekla potegneš z gumastim brisalcem. In to je to.