Čiščenje računalnika oz. format c:

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Inštaliral sem vse, kot si rekel, pa mi še vedno to ne zazna:

Network Controller
Video Controller

Kaj lahko še nardim?

WiFi bom pa zdele...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če ti bo wifi uspelo zrihtat se priklopi na internet, z desno klikni na network in video controller, daj update driver in naj ti poišče gonilnike na internetu, na laptopih ponavadi deluje.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
U, super!

Ja, sej omrežna mi že dela, tako da če ne drugače, bom tako probal.

Hvala ti za pomoč!
Se javim.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Grafično mam pod network adapters.

Ntwork contoller je zagotovo potem WiFi. Nikakor mi ga ne prepozna... Bom probal zdej še s tistima linkoma, ki si jih nazadnje nalepu...

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Evo me!

Še tole sem probal in dela!
Prav si imel, tisto je bil Wi-Fi!

Hvala ti še enkrat!
Se beremo!

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Z grafično se mi zdi, da je vse ok. No, če pogledam pod device manager ni več nobenega vprašaja..

Je pa nekaj. Ko zažanem winse, se mi zaslon takoj na hitro naredi črn in potem spet normalno... Kot en flash na hitro (niti sekunda ne).
Kaj bi lahko bilo pa to?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Laptop spremeni resolucijo - logotip in login ekran je verjetno 800x600, ti pa maš namizje nastavljeno na 1024x768, nič ni narobe to.

Nazadnje urejeno:

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
A, to!

Hvala ti!

P.S. Kako pa da na prejšnjih winsih tega nisem zaznal?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nisi pozorno gledal
wink-1.gif

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hehehe, ne res tega ni bilo.
Edino možno je, da je k "preprečevanju" tega prispeval nek Dell program. Sam zdej ga nočem met.
wink-1.gif

BTW: Tole pišem kar preko ene povezave, ki me je "pustila" brezžično se povezat. A je to sploh varno (vem, da sem malo offtopic)?
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Najhitrejš bo format pa XP-je gor...

Za začetek si naredi backup (na DVDje, CDje, drug disk ali na particijo, katera nima posnetga gor OS-ja). Pazi, da boš izvozil vse certifikate za Klik in podobno, bookmarke, če jih rabiš itd... take stvari se ponavadi pozabi
grin1.gif

Potem "kupi" image od XP-jev, ga zapeči na CD in restartej računalnik. Ne pozabi si zapisat serijske številke.
Ko boš restartal, te bo vprašalo, če boota s CD-ja... potrdi. Če te ne vpraša, moraš v BIOSu nastavit da je first booting device CD pogon.

Ko enkrat prideš v setup samo slediš navodilom. Pazi, ko boš formatiral disk, da ne boš sformatiral napačnega diska (če imaš več diskovja notri). Lahko si narediš tudi več particij - po želji. Najlažje boš to zdaj naredil.

... po cca 30 minutah se ti bo restartal računalnik in že boš v windowsih.
Mi lahko kdo pove, kateri program naj uporabim za izvoz vseh gesel, certifikatov....skratka vseh nastavitev

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.854
684
113
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
BTW: Tole pišem kar preko ene povezave, ki me je "pustila" brezžično se povezat. A je to sploh varno (vem, da sem malo offtopic)?
smile-1.gif

Problem nastane, če kdo sniffa podatke. Potem ti lahko pobere razna gesla in podobno (ko se prijavljaš na kake forume).
Razen seveda če stran uporablja https povezavo. Recimo MSN je pred par dnevi šel na secure povezavo (vsaj firewall mi je zatežil glede konektanja na drug port kot ponavadi).

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Nimam sicer nič posebnega, ampak velja vseeno "prava mera" previdnosti.
Hvala!