Ciper bo obdavčil bančne vloge

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Zadnjič sem hotel prek neta napolnit prepaid račun za angleški gsm, pa ni šlo ker nimam angleške kartice. Slovenska ali katerakoli druga ne gre. Lahko greš samo v štacuno in tam kupiš bon.

Yep, na Internetu... Ampak na POSu pa ni dovoljeno, vsa na pogodba ki sem jih jaz videl.

(Disclaimer: je pa bilo to par let nazaj...)

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.628
3.999
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Jst osebno sploh ne zaupam več v ta nori turbokapitalizem. Če bi imel 100k€, bi se pošteno tresel, kako bo s tem denarjem čez 10 let
Jaz poznam nekoga ki ima nekaj 100k (je imel srečo da je šel v devetdesetih čez njegovo zemljo lep del avtoceste) ... iz razloga tresenja je v zadnjih mesecih v kleti uredil raje mali fort knox, banko ima kljub bogastvu samo za pokojnino in avtorske honorarje.
uf-1.gif
.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tale podatek je zanimiv, naj si ga nekateri zapomnijo, da ne bodo preveč sanjali o "varni Švici" in ostalih valutah:
Citat:
Leta 1972 je Švica uvedla negativno obrestno mero na depozite tujih državljanov; najprej je ta znašala 1,5 odstotka, zatem pa so jo postopoma poviševali in sredi leta 1974 je dosegla kar 10 odstotkov!

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.489
455
83
Izpred nekaj let nazaj imam jaz drugačne izkušnje iz UK: tam mi ravno slovenski Maestro na *večini* POS terminalov enostavno ni prijel.

Misteriju nismo prišli do dna, banka je želela natančne info o neuspeli transakciji (čas) in bojda naj bi zgodovino brisali v roku nekaj dni(???). Prodajalci so vedeli še manj, domačini pa z veseljem vlekli svoje Mojstre na taistem POSu.

Pol sem obupal in prešaltal na kreditne kartice + gotovino.

So bili pa pomojem to še pre-chip časi.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Tale podatek je zanimiv, naj si ga nekateri zapomnijo, da ne bodo preveč sanjali o "varni Švici" in ostalih valutah:
Citat:
Leta 1972 je Švica uvedla negativno obrestno mero na depozite tujih državljanov; najprej je ta znašala 1,5 odstotka, zatem pa so jo postopoma poviševali in sredi leta 1974 je dosegla kar 10 odstotkov!

Tukaj tudi meni ni jasno, zakaj so to naredili. Ja, se je stekala velika vsota denarja v njihove banke, s tem so varčevalce praktično odgnali in izgubili denar za obračat.
rolleyes-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Tako v Švico, kot na Ciper nerezidenti teh držav prenašajo denar, ker se jim to splača. Čeprav izgleda sedanja 9,9% zaplemba (pravzaprav gre za zamenjavo v delnice bank!) kruto, sem prepričan, da so vsi "oškodovanci" v preteklih letih profitirali precej bolj in bodo kljub sedanjemu 9,9% rezu še vedno na plusu.
Poleg tega je poteza EU logična: Ciper prosi za pomoč; hkrati pa omgogoča izogibanje obdavčevanja po ostali EU, ki mu bo sedaj ravno iz teh davkov nudila pomoč.

PS: ali imaš občutek, da so depoziti iz Švice po letu 1974 zbežali?
Nikakor ne, še vedno se splača.

Nazadnje urejeno:

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Hja, imam občutek, ja. Zdej, ne vem, kako se je odvila tista situacija , vendar bi jaz takrat pobral denar ven, ker ne bi več zaupal v švicarski tedanji sistem.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
tako so potem v nekaj letih nacistično zlato pobrali zase... židi pa v luft...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.430
7.543
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:

Tukaj tudi meni ni jasno, zakaj so to naredili. Ja, se je stekala velika vsota denarja v njihove banke, s tem so varčevalce praktično odgnali in izgubili denar za obračat.
rolleyes-1.gif
Ce je lastnik mrtev, dedici pa ne vedo za obstoj racuna oz ne poznajo sifer potem pac nihce ne pride dvignit depozita.

@budi se vidi da je dec dobil denar po sreci in ne s pametjo. Veliko denarja je vrgel v nekaj kar definitivno ni niti blizu resnemu sefu. Denar ali kovine (al pa diamante) bi nesel v najcenejsi sef v banki pa je. Verjemi 1 mio gre komot v najmanjsi predal, ki se ga da najeti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.300
7.070
113
pri taščici
Tisti že ve zakaj je z bagrom šel pred banko. Sicer pa, a lahko preko pos terminala sprazniš račun ali tudi to ne gre? Je plačilno sredstvo samo še gotovina, zlato in olive?

Nazadnje urejeno:

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:

rolleyes-1.gif
Ce je lastnik mrtev, dedici pa ne vedo za obstoj racuna oz ne poznajo sifer potem pac nihce ne pride dvignit depozita.

@budi se vidi da je dec dobil denar po sreci in ne s pametjo. Veliko denarja je vrgel v nekaj kar definitivno ni niti blizu resnemu sefu. Denar ali kovine (al pa diamante) bi nesel v najcenejsi sef v banki pa je. Verjemi 1 mio gre komot v najmanjsi predal, ki se ga da najeti.

Kolikor vem ti lastnik sefa v primeru ropa (pred leti SKB) ne povrne vrednosti, ki si jo imel v sefu v gotovini.

Postavlja pa se mi drugo vprašanje: Menda imajo samo rusi na Cipru okrog 50 miljard €. Ne vem pa zakaj so tako tiho... Tule je še precej stvari, ki nam niso poznane.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik krentip pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Kolikor vem ti lastnik sefa v primeru ropa (pred leti SKB) ne povrne vrednosti, ki si jo imel v sefu v gotovini.

Postavlja pa se mi drugo vprašanje: Menda imajo samo rusi na Cipru okrog 50 miljard €. Ne vem pa zakaj so tako tiho... Tule je še precej stvari, ki nam niso poznane.
ni bilo tako, da so jim krili do določene vsote, za več pa so morali dokazovati, da je res bilo več?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:

Si vedel da v nekaterih trgovinah v nemčiji kaj drugega kot nemške kartice ne vzamejo za plačilo?
shocked-1.gif

Daj ga no srat no... 15 minut za tem, ko bo nekdo tecen (kot sem recimo jaz) ne bodo vec jemali nobene kartice... Ce bi kadarkoli prebral pogoje poslovanja s karticami bi vedel, da se to ne da
smile-1.gif

(op.a.: razen pri debetnih karticah - tako kot recimo v Avstrijskih parkomatih dela samo avstrijski Maestro)

konkretno maestro kartico mi v eni trgovini ki je velika veriga trgovin pos terminal SLO kartico zavrnil. In sem moral plačati z gotovino.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.430
7.543
113
ti povrne. Sploh ce lahko dokazes, da bi lahko imel toliko not. A mislis da v primeru skb nihce ni nategnil banke? Pac cena dobrega imena ko moras popucat drek, ki je nastal

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik krentip pravi:

Tistim najbogatejšim, ki imajo tudi veliko polično moč, bodo lepo na tihem dovolili, da bodo denar pretočili drugam.
tongue-1.gif

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.536
856
113
Citat:
Uporabnik krentip pravi:
6,75% od 1000 je 67,5 €. To torej pomeni da bi to od 1000 € prihranka (plače) ostalo 922,5 €. Vsaj tako so meni učili v 3. ali 4. razredu OŠ.
cheer.gif
Si poslanec mogoče? 1000 - 67,5 = 932,5

Citat:
Uporabnik dax pravi:
Če prav razumem, gre tukaj za poseben davek na depozite (vezane vloge) in ne na vloge na vpogled. Seveda potem ne drži, kot piše nekdo zgoraj, da dobi nakazano 1000€ plače, ven pa lahko dvigne 922,5€.
Takole pa zadeve na internetu počasi postanejo dejstvo.