Ciper bo obdavčil bančne vloge

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
http://www.finance.si/8336140/Simi%C4%8D-Ukrep-EU-na-Cipru-je-%C5%A1ok

Citat:
"V kolikor bo zadeva obveljala in se izkazala kot dobra rešitev je pričakovati, da se bo ta ukrep lahko uporabil tudi pri drugih članicah, ki bodo zaprosile za pomoč EU,"

hysterical-1.gif

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
To (in še veliko drugih stvari začenši z maastrichtskimi kriteriji) bi morala EU reševati predno so takšne države vstopale v evro cono. Znano je, da so vse države frizirale bilance , da so ja zadostovale kriterijem, potem so pa prišli "računi" za takšno friziranje, ki so se izrazito začeli kazati 2008 z začetkom krize. Skratka probleme je treba reševati v srži in si ne zatiskati oči, kot to počnemo zadnjih 5 let. In sedaj vse kaže, da bodo zapitek začela plačevati raja - vsi po vrsti, pošteni in nepošteni. In težave se bodo le stopnjevale do te meje, da bo evro pristal na smetišču zgodovine.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ksz
eno jutro se boste zbudili in slisali,, banke propadle, drzava bankrot, vasih prihrankov ni vec.........
a ni bilo nekaj podobnega ze enkrat v eni juznoameriski drzavi?
....razgnalo me bo od skodozeljnosti.....
tongue-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Zato ker bomo končno enaki?
Ampak povsod kejr se je to zgodilo, so sposobni na koncu zopet uspeli.
Brez razloga, enostavno sem samo hudoben in skodozeljen
tongue-1.gif

Nekaj podobnega ko vcasih srednji sloj do delavstva, isti motivi me vodijo in veselijo
cheer.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Zato ker bomo končno enaki?
Ampak povsod kejr se je to zgodilo, so sposobni na koncu zopet uspeli.

Uspeli so zato, ker so imeli veze in poznanstva in so lahko znova ropali ljudi.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.205
399
83
Las Vegas
"... govorili so nam da so vloge varne" pravi po tv-ju razpizdjen Ciprčan

btw a ve kdo koliko ima naša država vlog po naših bankah?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik krentip pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Davek bo za bančne vloge do 100 tisoč evrov znašal 6,75 odstotka, za večje od 100 tisoč pa skoraj 10 odstotkov.
13.gif
Ta del mi ni cisto jasen. A to pomeni, da nameravajo kar poprek VSE obdavciti? Torej tudi ce ima nekdo na banki 1000 EUR, bo od tega placal 6.75% davka???

(Ergo, obresti za plus so po popravku za inflacijo itak recimo -4% (da raje ne omenjam, kako banke vehementno znizujejo pozitivne obresti ob vsaki napovedi ECB, da bo znizala svojo, NIKOLI pa se nisem videl, da bi hkrati tudi nizale "minus" obresti), potem je tu se davek na prejete obresti (ok, tega tako fases le, ce imas vec kot 1000 EUR obresti na leto), in na vse to potem se 6.75%.)

Torej pravi scenarij za unicenje bancnega sistema (razen ce je misljeno zgolj obdavcenje izjemno visokih vlog). Tistega modela, ki je nameraval z buldozerjem zapeljati v banko, pa naceloma podpiram. :D

Čisto tako verjetno ni. To bi potem pomenilo, da prvi dan ko delavec dobi plačo 1000 eur nakazano na račun bi imel avtomatsko samo 994 eurov vpisanih. Kar je skregano z logiko, kjer je neka plača že prejšnjo sekundo bila obdavčena po neki stopnji.

Te 24ur novice so glede tega kar precej skope in nič kaj podkrepljene z dejstvi ki veljajo v Ciperkih bankah.

6,75% od 1000 je 67,5 €. To torej pomeni da bi to od 1000 € prihranka (plače) ostalo 922,5 €. Vsaj tako so meni učili v 3. ali 4. razredu OŠ.
cheer.gif

Sicer pa - tole je zame zadeva, ki se nebi smela zgoditi. Banke temeljijo na zaupanju njenih varčevalcev. Če zaupanja ni, potem tudi sistema ni.
Naslednji korak je lahko tudi takšen: V Bruslju se naslednji petek zvečer odločijo, da vržejo Slovenijo iz evroobmočja. Takoj potem zaprejo vse banke v SLO in onemogočijo elektronske banke; v soboto konvertirajo vse kar imamo na svojih računih v recimo nove tolarje. V nedeljo pa tolarje devalvirajo za cca 50 % napram €. Tako bodo prihranki kar naenkrat pol manjši - seveda pa bodo dolgovi še vedno ostali v €, plače v tolarjih. In kaj potem?
uf-1.gif

Se to lahko zgodi? Pred mesecem bi z gotovostjo trdil, da to ni mogoče. Sedaj v to nisem več tako prepričan....
To se je že zgodilo, v Argentini...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Citat:
Uporabnik stop pravi:
"... govorili so nam da so vloge varne" pravi po tv-ju razpizdjen Ciprčan

Hahahaha, oblastniki so govorili in obljubljali, hahahahhaha. Sej pravim, ne zaupam več v ta sistem, pa da me ubiješ. GotoF je, sistem namreč
bonk.gif

exparticle

Zelenc'
16. mar 2013
17
0
1
Citat:
Uporabnik stop pravi:

Lani je imelo preko 60.000 fizičnih oseb za plačat davek obresti na depozite. Se pravi so imeli v depozitu vezanih vsaj 25.000€.

Nekaj malega že pove.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik krentip pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Davek bo za bančne vloge do 100 tisoč evrov znašal 6,75 odstotka, za večje od 100 tisoč pa skoraj 10 odstotkov.
13.gif
Ta del mi ni cisto jasen. A to pomeni, da nameravajo kar poprek VSE obdavciti? Torej tudi ce ima nekdo na banki 1000 EUR, bo od tega placal 6.75% davka???

(Ergo, obresti za plus so po popravku za inflacijo itak recimo -4% (da raje ne omenjam, kako banke vehementno znizujejo pozitivne obresti ob vsaki napovedi ECB, da bo znizala svojo, NIKOLI pa se nisem videl, da bi hkrati tudi nizale "minus" obresti), potem je tu se davek na prejete obresti (ok, tega tako fases le, ce imas vec kot 1000 EUR obresti na leto), in na vse to potem se 6.75%.)

Torej pravi scenarij za unicenje bancnega sistema (razen ce je misljeno zgolj obdavcenje izjemno visokih vlog). Tistega modela, ki je nameraval z buldozerjem zapeljati v banko, pa naceloma podpiram. :D

Čisto tako verjetno ni. To bi potem pomenilo, da prvi dan ko delavec dobi plačo 1000 eur nakazano na račun bi imel avtomatsko samo 994 eurov vpisanih. Kar je skregano z logiko, kjer je neka plača že prejšnjo sekundo bila obdavčena po neki stopnji.

Te 24ur novice so glede tega kar precej skope in nič kaj podkrepljene z dejstvi ki veljajo v Ciperkih bankah.

6,75% od 1000 je 67,5 €. To torej pomeni da bi to od 1000 € prihranka (plače) ostalo 922,5 €. Vsaj tako so meni učili v 3. ali 4. razredu OŠ.
cheer.gif

Sicer pa - tole je zame zadeva, ki se nebi smela zgoditi. Banke temeljijo na zaupanju njenih varčevalcev. Če zaupanja ni, potem tudi sistema ni.
Naslednji korak je lahko tudi takšen: V Bruslju se naslednji petek zvečer odločijo, da vržejo Slovenijo iz evroobmočja. Takoj potem zaprejo vse banke v SLO in onemogočijo elektronske banke; v soboto konvertirajo vse kar imamo na svojih računih v recimo nove tolarje. V nedeljo pa tolarje devalvirajo za cca 50 % napram €. Tako bodo prihranki kar naenkrat pol manjši - seveda pa bodo dolgovi še vedno ostali v €, plače v tolarjih. In kaj potem?
uf-1.gif

Se to lahko zgodi? Pred mesecem bi z gotovostjo trdil, da to ni mogoče. Sedaj v to nisem več tako prepričan....
To se je že zgodilo, v Argentini...

Vem. Sicer se ni zgodilo čisto tako kot sem napisal jaz - je pa res da se je zgodilo nekaj podobnega. Če bi dal samo link iz wikipedije tega nihče nebi znal prenesti na sedanji čas oz razmere. Je pa res, da nisem navedel vira. Ampak kdo v SLO še gleda na navedbo virov?
evil.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.976
6.027
113
Citat:
Uporabnik dax pravi:
ksz
Če prav razumem, gre tukaj za poseben davek na depozite (vezane vloge) in ne na vloge na vpogled. Seveda potem ne drži, kot piše nekdo zgoraj, da dobi nakazano 1000€ plače, ven pa lahko dvigne 922,5€.
Oz. če imaš na bančnem računu pač nekaj denarja na vpogled, potem ta del ne bo obdavčen s tem posebnim davkom. Right??

Je pa to vsekakor dobra ideja za naše politične veleume. Pri nas bodo za začetek (začasno) dvignili (samo) DDV.

Lp

Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Saj tistega kar imaš na računu, se ne bodo dotikali. Samo depozite bodo obdavčili - ti pa so vezani in jih ne moreš kar tako prenašati.

Pomojem vse. Deposit v angleščini namreč pomeni praktično vsak denar, ki se ti valja na računu.

Tisto kar pri nas razumemo kot depozit oni imenujejo fixed desposit.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Pomojem vse. Deposit v angleščini namreč pomeni praktično vsak denar, ki se ti valja na računu.

Tisto kar pri nas razumemo kot depozit oni imenujejo fixed desposit.

če imaš pa minus ti pa najbrž dajo 10%
cheer.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:

Si vedel da v nekaterih trgovinah v nemčiji kaj drugega kot nemške kartice ne vzamejo za plačilo?
shocked-1.gif

Daj ga no srat no... 15 minut za tem, ko bo nekdo tecen (kot sem recimo jaz) ne bodo vec jemali nobene kartice... Ce bi kadarkoli prebral pogoje poslovanja s karticami bi vedel, da se to ne da
smile-1.gif

(op.a.: razen pri debetnih karticah - tako kot recimo v Avstrijskih parkomatih dela samo avstrijski Maestro)

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Zadnjič sem hotel prek neta napolnit prepaid račun za angleški gsm, pa ni šlo ker nimam angleške kartice. Slovenska ali katerakoli druga ne gre. Lahko greš samo v štacuno in tam kupiš bon.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Zlato? Kaj boš z njim? Koliko je obresti na vezane vloge v zlatu? Kako oplemenitiš zlato?

A ti mislis, da nekdo, ki na cipru nalaga desettisoce in vec evrov le te plemeniti?

Jaz menim, da je zanj ciper le stunf, sef itd, ki je malce bolj varen kot domaca bajta.