Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kako neumen ukrep s strani cipra. Naslednji teden jim bo padel bancni sistem. Kako se lahko cez noc odlocijo zapleniti premozenje, lastnino drugih oseb? Zelo dvomim, da bodo to uspešno speljali. Vglavnem katastrofa.
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Saj tistega kar imaš na računu, se ne bodo dotikali. Samo depozite bodo obdavčili - ti pa so vezani in jih ne moreš kar tako prenašati.
Obresti nad 1000 evrov so obdavčene in to s 25%. Mene so dve leti na tak način dobro ocurili, ker mi je obresti iz večletnega varčevanja banka prikazala kot enkratne. In podobno imajo tudi druge evropske države.Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Kolioko se spomnim, so pri nas obresti nad 3k tudi obdavčene.
Citat:
Uporabnik krentip pravi:
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Saj tistega kar imaš na računu, se ne bodo dotikali. Samo depozite bodo obdavčili - ti pa so vezani in jih ne moreš kar tako prenašati.
Yeah right. Zato pa ljudje panično dvigujejo denar z bankomatov....
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Obresti nad 1000 evrov so obdavčene in to s 25%. Mene so dve leti na tak način dobro ocurili, ker mi je obresti iz večletnega varčevanja banka prikazala kot enkratne. In podobno imajo tudi druge evropske države.Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Ne vem, kaj neki zdaj paničarite. Tako ste proti kapitalizmu, a vam ni prav, da država pobere nek davek za sumljiv denar, je pa očitno vse v redu, da tja nosijo denar razni lopovi, ne da bi še kdo drug imel kaj od tega. Svašta, kot da bi se tukaj sedaj menili bankirji, kradljivi politiki in razni "menedžerji".
Lepo je biti hote neveden.
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
ksz:
če si pošten se ne pritožuješ čez ciper in njihovo odločitev; kot ponavadi, psi lajajo, ker se jim bodo kosti zarubile...
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Če cez koncept prav razumem: hipotetično sem državljan Cipra in recimo šparam 15 let za stanovanje. Našparal sem 100.000 eur, v torek jih bom pa imel samo še 90.000?
Kje drugje v Evropi bi v 15 letih dal za davke od obresti še precej več. Je pa res, da ne čez noč.Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Če cez koncept prav razumem: hipotetično sem državljan Cipra in recimo šparam 15 let za stanovanje. Našparal sem 100.000 eur, v torek jih bom pa imel samo še 90.000?
zakaj jim nisi rekel naj ti naredijo pripisane obresti?Citat:
Uporabnik keber pravi:
Uporabnik MrDaco pravi:
Ne vem, kaj neki zdaj paničarite. Tako ste proti kapitalizmu, a vam ni prav, da država pobere nek davek za sumljiv denar, je pa očitno vse v redu, da tja nosijo denar razni lopovi, ne da bi še kdo drug imel kaj od tega. Svašta, kot da bi se tukaj sedaj menili bankirji, kradljivi politiki in razni "menedžerji".
Lepo je biti hote neveden.