Citat:
Uporabnik skala pravi:
joli je trdila, da živi v monte karlu. ampak ni ravno živela tam so jo dobili in je morala plačati precej davkov pri nas. če je on primer ko trdi da nima ekonomskega bivališča pri nas... al kako se že to reče, ampak laže potem je to grdo. če pa govori resnico potem pa ni problema.
Ze koliko... ene 7 let? nimam davcnega rezidentstva (ali stalnega prebivalisca) v Sloveniji. Pridem tako, enkrat na par mesecev za vikend. Prihodkov "doma" nimam nobenih. Jaz in DURS sva si na cistem, ce jih pa kaj moti lahko pa "mojo" ambasado vprasajo.
Ampak, daj, povej mi eno stvari - zakaj bi, ce imas legalne prihodke, hotel placati bolne Slovenske davke? To je ena od stvari, ki so v Sloveniji globoko narobe. Kaj se je zgodilo na Slovanskem, Mazdarskem, v Rusiji, ko so uvedli EDS?
Ne boste verjeli, folk ga je nehal srat in zacel lepo normalno placevati davke. Da bi se pa enotna davcna zgodila pri nas? Ma ni variante, sindikatom bi se skisalo... "Kaj pa Tajkuni!"
Druga stvar s Ciprom je pa to, da imajo ljudje cisto in popolnoma legalne (ze obdavcene) prihranke tam. Ves kako bi se meni splelo, ce bi imel recimo pri njih 100k EUR, za katere sem ze placal davek - potem mi pa oni preko noci upilijo davek na prihrnake? Ne se hecat.
Zal, nihce vec jih ne bo resno jemal. In ko bodo ljudje pobrali iz bank tisto, kar jim bo "ostalo" - bo problem se hujsi kot je bil sedaj. Naenkrat gres iz par desetin miljard, ki jih lahko preko noci obracas na... 0.
Odlicna ideja, res. A imajo lokalne banke sploh toliko kritja?