čip tuning home made edition

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Jes jes...

Sej cheaptunerji dobro delajo na tem, da prepričajo vse kolk zahtevn je ta del ipd. da lahko prodajajo storitev po 700€. Tudi sam bi marsikaj rekel, da mi en da 700€ za flashanje.

Znanje pa del se vidi takrat, ko je cel sistem postavljen na glavo....drug ECU, druga turbina ipd. Če pa mislite da isto truda gre v to da se vam čipa 1.9 TDI-ja se mi pa smiliš.
tongue-1.gif

Se ne bom prerekal. Na žalost vem veliko več o tuningu kot ti, prepričanih pa ne mislim prepričevat. Pa lep dan.

B81

22. jul 2007
36.964
10.522
113
Kupiš, vgradiš, pelješ na valje, potem itak letiš domov, potem vrneš ali pa ne
grin1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.768
169
63
a ti je 100kW premalo? 170km/h potovalna brzina je premalo?
aja, pa srečno vožnjo z novim vozilom
wink-1.gif

lp

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Kaj vse folk ne vtakne v avto, samo da se mašina bolj dere in da več porabi. Svašta.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
a ti je 100kW premalo? 170km/h potovalna brzina je premalo?
aja, pa srečno vožnjo z novim vozilom
wink-1.gif

lp

meni je dost
smile-1.gif
oblubljajo pa bolj gladko vožnjo oz. bolj tekočo ter manjšo porabo, s tem da od uporabnikov na forumu ni nihče rekel, da mu manj porabi, ampak isto, s tem da je eden rekel, da ne ve a morda zdaj malo bolj hitro vozi ko ma več konjev

sta pa dva z avtomatikom rekla, da dost lepši pospešuje, bolj tekoče s tem boxom not

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Kaj vse folk ne vtakne v avto, samo da se mašina bolj dere in da več porabi. Svašta.

in od kod teb ideja da se bolj dere in več porabi, oz. še prej od kod ti sploh ideja da je to cilj tega...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Like I've said above in this page - if this really worked, why wouldn't the car manufacturers simply re-map their ECUs to perform like this? Or add this resistor to their circuits themselves? Simple - because it does not work.

ta del me malo skeptičnega nardi... saj tud "pravi" chip tunerji naredijo nekaj, kar bi v bistvu lahk tovarna nardila z drugim softwareom...

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.768
169
63
jaz imam tudi dizla, napol avtomatika in me ima dat zadevo čipat. Imam zelo ugodno ponudbo od top ponudnika teh zadev (ni box) ampak vsakič, ko se spomnim koliko košta DPF in turbina, me mine. Sicer bi mi nekaj kW prav prišlo, ampak vseen.
Če bi imel pa motorizacijo kot ti, pa pomojem ne bi dost razmišljal; stock motor pa da se ne sekiram.

btw: zdi se mi, da so mi na zadnjem servisu updata-al računalnik za motor in menjalnik. Nekam bolj uglajeno se pelje sedaj.

lp

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Jaz mam tako škatlo v svojem avtu, in moram rečt, da je vredna tega denarja. Ne morem rečt, da ima avto sedaj toliko konjev kot oni navajajo, saj ga nisem peljal na valje, se pa občutno pozna, da je avto močnejši. Poraba je ista, oziroma sedaj opažam, da se mi zmanjšuje. Ko sem jo vgradil je imel avto 3000 prevoženih, sedaj jih ima 31000 pa deluje vse brez problema. Pa še to škatlo lahko daš v avto druge znamke le kabel rabiš drugi. Pa še poljubno si lahko nastavljaš moč, ampak pri meni ni bilo potrebe. Skratka sem zelo zadovoljen. Motor je pa 1.5 dci. Torej se ne trebaš bat, da ti bo zaradi tega kaj crknilo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

in od kod teb ideja da se bolj dere in več porabi, oz. še prej od kod ti sploh ideja da je to cilj tega...

Fantje ne morete v 21 stoletju verjeti v čudeže no. Če bi en čipek kar magično zmanjšal porabo in povečal moč.. ma brezveze razlagat no. Za božjo voljo, američani imajo prav, vsako minuto se res rodi bedak.

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik nepomembnez pravi:
Jaz mam tako škatlo v svojem avtu, in moram rečt, da je vredna tega denarja. Ne morem rečt, da ima avto sedaj toliko konjev kot oni navajajo, saj ga nisem peljal na valje, se pa občutno pozna, da je avto močnejši. Poraba je ista, oziroma sedaj opažam, da se mi zmanjšuje. Ko sem jo vgradil je imel avto 3000 prevoženih, sedaj jih ima 31000 pa deluje vse brez problema. Pa še to škatlo lahko daš v avto druge znamke le kabel rabiš drugi. Pa še poljubno si lahko nastavljaš moč, ampak pri meni ni bilo potrebe. Skratka sem zelo zadovoljen. Motor je pa 1.5 dci. Torej se ne trebaš bat, da ti bo zaradi tega kaj crknilo.
Buče!
Tak "magic box" recimo lahko deluje na enem avtu,saj je sprogramiran,da daje računalniku neke podatke,kateri so recimo bolj optimalni za tist motor
confused-1.gif

Ok! do tukaj mogoče še verjamem
Ampak,da bi tole reč prenašal iz avta v avto,to pa
sprasujem se.gif

Saj pa motorji zdaleč niso vsi enaki,kaj šele da bi vsi imeli enake neke "nastavitve" po katerih bi motor deloval ...........mislim!
ne-ne-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja prodajalci na ebayu pravijo, da morš povedat kater avto in katera mašina, pa ti potem pošlje

jaz tega pač ne bom kupoval vsaj zdaj še ne, morda pa si čez par let "kupim pamet" za 100€

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Citat:
Uporabnik Don_kugla pravi:
Citat:
Uporabnik nepomembnez pravi:
Buče!
Tak "magic box" recimo lahko deluje na enem avtu,saj je sprogramiran,da daje računalniku neke podatke,kateri so recimo bolj optimalni za tist motor
confused-1.gif

Ok! do tukaj mogoče še verjamem
Ampak,da bi tole reč prenašal iz avta v avto,to pa
sprasujem se.gif

Saj pa motorji zdaleč niso vsi enaki,kaj šele da bi vsi imeli enake neke "nastavitve" po katerih bi motor deloval ...........mislim!
ne-ne-1.gif
Spet eden vseved, verjetno si že vse sprobal.
sprasujem se.gif

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Nikakor ne!
Za takšne tvoje "magic boxe" sem slišal zdaj prvič!
stupid-1.gif

Vsekakor verjamem da deluje,čeprav nimam iskušenj.
Nikakor pa tega ne gre prenašat iz tega tvojga 1.5 dci v recimo bemfo ali kateri drug voz!!
Upam da mi tega ne trdiš
stupid-1.gif

Podatki kateri prihajajo v računalnik renoja,bmw ali mercedes,pa pod nobenim pogojem niso enaki
bonk.gif