Chreos

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
hm,niso še naredili niti enega avtomobila,niti prototipa,samo neko računalniško simulacijo,kako naj bi avto zgledal. Marsikdo je močan v teoriji in besedah,realnost je pa nekaj drugega.... Pri Tesli se lahko ob taki "konkurenci" lahko samo prizanesljivo nasmehnejo.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Res ni nihče omenil,ampak oni zase mislijo,da so v bistvu boljši od Tesle
smile-1.gif

Pri Tesli nasmeh še zelo dolgo ne bo grenak! Trenutno so vodilni v tej branži,ostali jim ne sežejo niti do kolen (ali nočejo,ali pa res ne znajo)...kdor misli da ni tako,naj mi pove za vsaj en avto v SERIJSKI proizvodnji,ki ima (najmanj) polovični doseg Tesle S?
Če pa govorimo o nekih futurističnih projektih...ahh,tudi jaz lahko dam na internet,da bom čez nekaj let naredil avto,ki bo imel 1.000 km dosega in ki se bo napolnil v 5 minutah. Treba je biti realen,in Tesla je sedanja realnost,ostalo pa so (trenutno) samo neke napovedi,ki ne sežejo niti do izdelave prototipa...

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.908
58
63
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
..ahh,tudi jaz lahko dam na internet,da bom čez nekaj let naredil avto,ki bo imel 1.000 km dosega in ki se bo napolnil v 5 minutah. Treba je biti realen,in Tesla je sedanja realnost,ostalo pa so (trenutno) samo neke napovedi,ki ne sežejo niti do izdelave prototipa...

ja samo, ti nisi Silex Power.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.972
6.991
113
Tole je pretty much enako mokrim sanjam...če bo kdaj ugledalo luč sveta in hkrati izpolnilo obljube, sem picikl. Vsaj ne v letu, dveh.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.908
58
63
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:

Pri Tesli nasmeh še zelo dolgo ne bo grenak! Trenutno so vodilni v tej branži,ostali jim ne sežejo niti do kolen (ali nočejo,ali pa res ne znajo
Mogoče pa res nihče noče natrpat v avto več kot pol tone, oziroma nekaj manj kot 7000 baterij, ki so sicer namenjene za prenosne računalnike.
Pred kakim letom je bilo objavljenih kar nekaj primerov Roadstarjev, ki so jim baterije kar naenkrat popolnoma odpovedale.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Če se prav spomnim, so se jim zabrickale, ker Roadster nima sistema, ki bi preprečil popolno izpraznjenje baterije, ko avto stoji in ni prikopljen na polnjenje.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.908
58
63
In namesto, da bi pri Tesli priznali pomanjkljivost na Roadsterjih, ki bi preprečila take okvare, so vso krivdo za to zvalili na "šlampaste"
lastnike, ki so za zamenjavo baterij morali plačati po 40 000$.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Hja, včasih je pa potrebno prebrati navodila - RTFM. Tudi jaz Vectrix-a ne morem pustiti stati večno, ne da bi ga napolnil. Nekaj je samopraznenja, nekaj mA pa vleče tudi ko je ugasnjen.
Tudi prenosnik ti v stand-by-ju nekaj kuri in ugasnjen električen avto je podoben stand-by-ju računalnika, oz. še malo več, ker mora stalno paziti in vzdževati temperaturo baterije.

Tudi če navadni ICE avto pustiš stati mesece, ne da bi ga občasno vžgal, lahko riskiraš, da boš zaribal mašino.

P.S.: Tudi Roombo, če stoji, je potrebno občasno polniti ali pa baterijo vzeti ven, prav tako se lahko zgodi z Ampero, da se sprazni 12V baterija, če predolgo stoji.
Za vse pa pač ni kriv proizvajalec.

P.S.2: Tudi pri navadnem ICE avtomobilu, če stoji predolgo, ali ICE motociklu, je potrebno od časa do časa napolniti 12V baterijo, če nočeš, da se izprazne.

Nazadnje urejeno:

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Če se zna ob preveč prazni bateriji ugasniti mobilnik za 200€, se lahko tudi avto za 100k€.
Ko izbiraš med med preprečitvijo zagotove škode (preveč globoko izpraznjena baterija) in med preprečitvijo potencialne škode (škoda zaradi neprimerne temperature baterije ipd...) bi izbira morala biti jasna. Moder lastnik se bo sicer izognil taki situaciji, pa vendar...

Preveč jih braniš. Tesla je super, ampak kakšen detajl pa vseeno lahko naredijo še boljše.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Vsekakor. Med drugim tudi ne vem, če so že rešili problem Modela S, ki v 'ugasnjenem' stanju kuri 100W, kot je nekdo tukaj napisal.

Kar sem hotel povedati je to, da niso edini proizvajalec, ki ima ta problem.

Je pa res, da je ceneje, če ti gre 12V baterija, kot pa visokonapetostna baterija
wink-1.gif

Nazadnje urejeno: