Chevrolet Cruze bencinc vs. dizl

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Citat:
Uporabnik Firing_Nukez pravi:
Kaj boste pa počeli z dizlom, če se vozite 7km v eno smer? Halo?
Jah, če že Golfa dizla ne morejo skeširat, naj vsaj dizla vzamejo.
evil.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Letno prevozita okrog 20kkm

To je pa že kar meja za dizla.

Sicer pa stvar navade. Jaz sem se recimo zelo navadila na dizla, pa čeprav ne vem če naredim 20.000 letno in se tudi pri manjši letni kilometrini pozna, če moraš tankat 8-9 litrov ali pa dizlovih 6.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Seveda da se pozna, tocno 2-3 litre po tvoji logiki. Naslednja stopnja pa je racunica na koncu leta. Ta pa edina velja. Ne pa obcutek na pumpi.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Računice računice, po eni strani preračunavate, po drugi strani pa z lopato mečete ven, tam kjer bi lahko računali.

V veliki meri stvar navade.

Nazadnje urejeno:

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Tankat dizla je fajn ja, ampak ko pride cas za servis te stisne...ce delas 7km je dizel neumnost. Dizla bi vzel samo ce bi se fural vsak dan recimo iz LJ v MB na siht. Za kratke runde se ti niti olje ne segreje....

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Brez da zdaj kurblam tu kako kregarijo, me zanima ena stvar... Ok, jasno mi je da tvoji stari avtomarketa in konceptov ne poznajo, in kupujejo z očesom, kar preko reklam;

Pa ni varjante da staremu pustim nakup Kruza. Kok bote colali? 15k od oka?

Pa nebi za ta denar raje kupli recimo G6 1.2TSI? poraba je skoraj pol manjsa, reg. tudi, avto je lep brez izjeme. Da meni foter pride s to idejo, sedem v avto grem prvo po testnega kruza pa na drug konec po testnega G6, pa mu dam v roku pol ure oba za furat.

Pa ni teorije da rece da se kruz lepse pelje. Pol pa se mu pokazem da bo z golfom v treh letih zgubil vsaj 2k manj + prodan bo ''čez noč"...

Razumem da to kupuje folk ala tvoj stari, zunanja oblika jim je kul in takoj zagrabijo, samo da pa majo tebe pri bajti, pa zraven gledaš, kak bota pušla dva jurja... Ok, ''ne kupujem da bom prodal'', bo pa vseeno prisel trenutek po x letih, ko bota pospravla kr nekaj dnarja vec v zep...

Da meni pride foter s to idejo, ga prec vlecem na a.net, pa mu pokazem trg. Da o materialih izdelave sploh ne zacnem, vsak laik bo videl da je G res vrhunski napram kruzu.

Kot receno, ne kurblam kregarije, ampak rad bi slisal zakaj bi dopustil tak mimonakup. Mati je mela idejo da za njenih 5k km letno kupi mikro, sma s fotrom hitro potegnila crto za 2 leti staro Aklaso z glih parimi km od neke gospodične.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
A misliš, da mi ne gredo te misli po glavi? Ampak to bo njun že 4-ti Daewoo/Chevrolet in vse, kar njiju zanima je ''koliko opreme dobita za koliko denarja''.

Sem jima rekel naj sprobata vsaj C3 Picasso, ki je v akciji za 13k€ s polno kanto opreme, pa ne. Pa bi imela z njim (1.6 VTi) precej manjšo porabo. Cruz jima je všeč, s to znamko nista imela še nikoli problemov (kar je začuda res) in to je za njiju to.

A veš kako kupujeta avto? Naenkrat en dan stoji nov avto na dvorišču, ponosna sta ker ima avtomatsko klimo, električne šipe spredaj in zadaj in to je to
tongue-1.gif
Brez testne vožnje seveda.

Sta bila danes v salonu in ko so jima rekli, da je treba za takega Cruza, kot ga želita čakat 2 meseca, sta hotela že Orlanda kupit, ker bi ga lahko takoj dobila
rolleyes-1.gif
Sem ju komaj prepričal da bo poraba preko 10l, motor pa podhranjen za 1.5 tone (bencinc).

Jaz sem nad njima že obupal. Foter se pa potem meni čudi, da si raje kot novega Chevroleta kupim rabljenega Pežoja 207. Pa čeprav imam 2l manjšo porabo, avto pa bo s 20 konji manj letel dosti bolje
tongue-1.gif

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
A veš da vaši2 nista edina ki tak kupujeta? Nekdo ki nima problemov z neko znamko ji je zvest do smrti pa amen. Takih ljudi ne prepriča nič. Po svoje ju občudujem. Njima ni mar da bosta za 6 let dobila manj kot bi dobila za golfa ampak da se bosta ona2 vozila super v tem avtu ne glede na vse ostale znamke in minuse ki jih ima ta avto. Če hočeta cruza naj mata cruza. Ona2 se bosta vozila z njim in bosta čisto zadovoljna. Po mojem pa glede na vse kar si do zdaj povedal je bencinar sigurno najboljša izbira.
Sam sem kupoval avto in sem računal dizel ali bencinar. Ko sem potegnil stroške pod črto sem ugotovil da mi pri 15.000 - 20.000 km ne znese dizla kupovat.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ne poznam, niti nisem firbcen glede fasega fin. stanja, ampak predvidevam, da nimata toliko da bi jima za 2k profe tako vseeno da vseeno ostajata zvesta znamki...

Vsakemu svoje, samo vozit G al pa kruza je velika razlika. Pa lahko je tut pikaso kot si rekel.

To kaj se v opremo zaletavata... Nevem, cesar golf za 15k tako zelo nima kot ima kruz, kaj takega kar bi se res rablo pri 50 letniku. Klima, šajbe, mp3, usnjen volan, ''ovinkaste'' meglenke... Pa vsaj 3l manj porabe, kar v trh letih navrze vsaj še kakega jurcka. 1.2tsi pa je za te kubike tako ali tako sneta sekira. Frend ga je imel sma nekaj prevozla, pa ti recem da je voznja zakon.

Ded, moreš tu nekaj naredit...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
No sej Golf je tak premajhen za njiju (čeprav roko na srce limuzinski zadek tudi ni kaj preveč uporaben), ampak te popolnoma razumem. Mi2 sva pač taka, sprobala bova več avtov, preverila mnenja, tehnične podatke, statistike in nevemkajše vse. Onadva pa sta videla Cruza, po obliki jima je všeč (saj nimaš kaj, res je lep) in gledata, da bosta za 15k dobila toliko opreme pri novem kot bi pri drugih znamkah za 18k in še več. In to je za njiju tisto, kar ju prepriča v nakup. Če se ne motim je to celo prvi avto, ki sta ga vozila pred nakupom
rolleyes-1.gif

No sicer pa sta danes naročila Cruza 1.8 LT+, torej s vso možno opremo. Najprej sta hotela kupit testnega za 13k, potem pa ugotovila, da lahko s trenutno akcijo dobita novega za 13.090€
tongue-1.gif
Pri tej ceni pa je Chevrolet gor ali dol, dober nakup.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
pa daj ne bluzi s temi uberavti, naj si kupita kaj hočeta.
Na Ptuju jih imajo par v salonu, če nočeta čakat. Se vozim mimo pa so trije pred salonom.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Samo ima MalcomX tukaj prav. Ne sicer zgolj Golf, ampak definitivno bi jima moral pripeljat domov še kakšen drug avto za probat. Pa če še potem vztrajata pri tem pa naj ga vzameta. Zdaj je kaj je.
Sam sem mojima zvlekel 5 avtov domov, da sta probala in se potem na podlagi tega odločila za pravo zadevo. Prej bi pa kar nekaj, tako kot tvoja. Problem je, ker se jima nek avto zdi fajn, pa barva je lepa, pol gresta pogledat in itak ju vsak prodajalec takoj prepriča. Sploh ne gledata drugam. No, ko sta pogledala še ostale avtomobile mi ni bilo treba nič več naredit, da sta izbrala drugo zadevo.