Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Z Gilfom zlahka (se ravno z njim vozim, pa sem v 1 tedni naredil 1.300 kiometrov, večino po AC). Pri 135 po števcu (kar je točno 130 k,/h) naredi pri lepi tempraturi (da ne rabi gretja) okoli 140 kilometrov. Pazit je treba le, da s evzame avto z gretjem s topoltno črpalko. Naš tetsni nima in ko je zunaj recimo zjutraj 8 ali 10 stopinj, je dosega na AC le še kakih 110-115 kilometrov .Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Golf tudi, in Zoe. Če seveda imaš primerne poti in primerno voziš.
No saj to bi rad stestiral. Pac zelo velikokrat se vozim na slo obalo za vikend. To pomeni voznja 130-140km/h nekih 100 km po avtocesti. Rad bi prisel vedno brez tezav, z neko rezervo, recimo vsaj 20-30% do obale ne glede na temperaturo zunaj.
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Jp to sem videl...
Sicer imam v mislih novega Leafa z 40 kWh baterijo, kjer pricakujejo manjso degradacijo in pregrevanje...
Citat:
Ker bom v 2018 sel v nakup električarja upam, na hiter prihod Kone ali posodobljenega Ioniqa.. Upam, da Leaf nebo rabil biti edina in prva izbira
Citat:
Baterija se segreva ob hitrem polnjenju in mocni obremenitvi, ko se hitro prazni ane?
Ob 250 km dosega se mi zdi, da bi dnevno zelo redko vec kot 1x hitro polnil, ob vedenju da bo pr bajti ostal dizel karavan (ki bi se lahko uporabil max 10x letno za res daljse ture).
Pa se doma in v sluzbi imam avto v garazi, da ni na soncu. Gledal sem Bjorna ko se mu je baterija v Tesli pregrevala nad 200km/h...vsi ti normalni avti pa itak ne gredo vec kot cca 150...
V kratkem bodo prvi testi Leafa, pocakajmo...
Zakaj jih nategne?Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne bi rekel, da ne preberejo nič, ampak večini folka se ne da raziskovati, ipd. Pač želijo avto, pridejo v salon, jih trgovec nategne, in je to to.
Pri tebi ni bil problem spraševanje, temveč to, da bi rad imel vse prineseno k tebi. Recimo je bil problem do Andya se zapeljat tistih x km in vse izvedet iz prve roke od kompetentne osebe. In avto sčekirat v živo in si odgovorit na milijon vprašanj v eni uri. Si raje čakal, da bi prišel v tvoje kraje in tu utrujal z brezveznimi vprašanji (aka, kako se vtakne polnilni kabel v vtičnicoCitat:
Uporabnik darjan pravi:
Redkokdo se toliko spusti v študiranje avta, kot se recimo jaz, pa še mene so tu vsi pokurcali, češ da sem preveč spraševal