Check Bank of Amerika - vnovčitev

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Bil že na NKBM (tudi klient) in klical čez lužo. Ček mam v roki in bi ga rad vnovčil.

Ker sem že malo zmeden od vsega, rabim en način, da ček vnovčim in da to ne bo trajalo dober mesec ali dva. Račun v ameriki je že zaprt. Zanima me en postopek, da bo urejeno v enem tednu. Na banki so mi rekli, da bodo ček poslali nazaj v ameriko in bodo iz amerike nakazali denar. WTF? Men bi bilo bolj logično, da vnovčim ček, dajo denar in smo rešil. Si podajamo sedaj tale ček, ko mačka mlade.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Vse banke v sloveniji rabijo najprej pokritje čeka in potem izplačilo. Torej en mesec je čisto realno, žal.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Zanimiv, a to je po novem tako ali kaj ?

Ko sem jaz nazadnje vnovčil ček, sem podpisal izjavo, da v kolikor ček ne bo imel kritja, bom vrnil denar in dobil sem denar takoj. A to so zdaj skenslali ali kaj?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Ček iz amerike?!

Načeloma se ga banke sploh kakšne lokalne poslovalnice izogibajo, moraš nest na cetntralno enoto (no ali pa lokalne poslovanice to naredijo in izgubiš še 5 dni več) da tam nek šefe oddelka za mednarodna plačila preveri kako in kaj, potem oni ček vzamejo in dobiš z odbito provizijo ko banka ki pokriva ček nakaže denar.

Pa lahko deluje tudi na lepe oči, če vsak mesec vnovčiš ček od strica iz amerike potem verjetno po parih mescih izplačajo tudi prej kot je pokrit. Pa tudi odvisno a si komitent in imaš kaj na računu in kakšna je vrednost čeka. Na splošno pa velja da se take čeke pokriva pred izplačilom.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Ja...ček iz amerike je bil, je pa bilo to cca 10 let nazaj. Nisem bil komitent in brez vez. Sem pa uredil vse na NLB, trajalo cca pol ure
wink-1.gif

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Zadnjič sem ravno vnočil ček iz usa pri nkbm. Dobil denar takoj, vse skupaj traja slabih 10 min.

Podpišeš pa pooblastilo, da se obvezuješ banki povrniti znesek in stroške, ki bi nastali banki brez njene krivde zarad odkupa če ne bi prejela celotnega kritja.

Ni bila centrala ampak enota na Tyrševi. Pa reči, naj ti ga kar izplačajo v gotovini brez pologa na tvoj trr
smile-1.gif

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Odvisno od tega kdo je izdajatelj čeka in kako dobro te banka kot stranko pozna.

Nič hudega če čakaš mesec dni.
Tako je tudi prav.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Ne vem no, če je res tako, jaz sem takrat namreč unovčil ček neke "pr0n" firme, dvomim da so jo na banki poznali. Še celo ene par bab je prišlo gledat ček, ne vem več točno zakaj.

Pač..podpišeš in dobiš takoj, ne vem zakaj bi 1 mesec čakal. Če pa ne podpišeš, pa verjetno res traja 1 mesec.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pred leti sem po internetu igral neko piramidno igro in celo pokasiral 100$. Ček mi je poslala neka Svetovna banka.
smile-1.gif
Na banki so mi ga brez besed izplačali.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Mogoče pa imajo kakšno vezo zneski? Zdaj če bi prinesel ček za 1mio€ mi ga verjetno ne bi izplačali, četudi bi podpisal, da bom vrnil denar, če ne bo kritja
smile-1.gif

Očino je OP prejel ček z visokim zneskom.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.664
3.940
113
Ljubljana
hmpg.net
Pred časom je prišel v Gorenjsko Banko gospod 69-let iz Francije in predložil ček Barklay's bank na vnovčenje. Niso mu ga izplačali, ker so malo posumili, da ni pravi. Glasil se je na 500.000.000 EUR. Nisem se zatipkal:)

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Ker delam s temi zadevami sem teh čekov videl še in še.
Uslužbenec v banki ima dve možnosti: ček ti izplača takoj ali pa ga pošlje v inkaso, kar pomeni, da dobiš denar na TRR ko je zagotovljeno kritje. V prvem primeru je uslužbenec odogovoren za morebitno pizdarijo, v drugi pa ima krit hrbet.
Podpis o jamstvu vrnitve denarja je lalala... ker banka s tem ni krita. Nekomu se izplača npr. 30.000 EUR na podlagi čekov in se lahko gladko jebeš, ko denarja ne moreš izterjat.

Zato pravim, da je pravilno, da se ček od stranke z ulice, ali pa ček, ki ni pogost... pošlje na banko izdajateljico v inkaso. Seveda pa je fajn met gotovino takoj. V tem primeru se pač dogovoriš za nakazilo denarja in ne pristaneš na ček, če nisi pripravljen čakat

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
Če je račun plačnika, ki ti je dal ček, zaprt, potem ček nima kritja in denarja ne boš dobil.