CHAT GPT - scarry hud AI chat sistem

sousis

Guru
16. nov 2019
1.920
1.324
113
Sem slišala pred kratkim zgodbico iz pediatrije - mamica z dojenčkom na pregledu, ker se dojenček ne odziva, sumijo na avtizem ali kakšno nevrološko okvaro. Sprašujejo mamico kako se igra z dojenčkom in se pogovarja z njim. Mamica pravi da kaj se ima pogovarjat z njim, če še ne govori; se bosta pogovarjala, ko bo mal večji. Malce začudeno sprašujejo mamico kaj pa pol počne z dojenčkom? Mamica pravi, da ga postavi na tla v baby gym (tista zadeva z lokom, s katerega visijo igrače) in mu naštima mobitel na lok, da lahko gleda risanke.

mistique

Guru
16. jun 2009
16.857
3.875
113
Jap...imamo v družini eno tako mamico...iz posteljice nekaj ropota, pa rečem: kaj se to sliši, neka igrača? A ne spi tamal? Spi, spi, sam je Youtube najbrž ostal prižgan na telefonu...

Tema, res.

Da ne omenjam, koliko vozičkaric (in vozičkarjev) dojenčke vozi tako, da otrok gleda njih, oni pa v telefon. Očesni stik je poleg telesnega (dojenje, pestovanje, kopanje, masaža,...) glavna komunikacija z otrokom in močno vpliva na čustveni/mentalni razvoj.

• Žalosti me
Reactions: Matey in sousis

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.247
11.039
113
Jap...imamo v družini eno tako mamico...iz posteljice nekaj ropota, pa rečem: kaj se to sliši, neka igrača? A ne spi tamal? Spi, spi, sam je Youtube najbrž ostal prižgan na telefonu...

Tema, res.

Da ne omenjam, koliko vozičkaric (in vozičkarjev) dojenčke vozi tako, da otrok gleda njih, oni pa v telefon. Očesni stik je poleg telesnega (dojenje, pestovanje, kopanje, masaža,...) glavna komunikacija z otrokom in močno vpliva na čustveni/mentalni razvoj.
Imel priloznost nekaj podobnega dozivet… otrok pri stirih letih ni govoril, odzival se je z zvoki, znal pa je reci “yes” in “no” ter nekaj barv v anglescini. Jedel je samo pasirano hrano in imel plenico. Hodil sicer je ampak je svoj telefon stalno nosil s seboj in gledal vanj. Ja, namensko je imel svojega. Ko je pediatrinja na pregledu napisala da rabi razvojno ambulanto je pa mama ven padla in bla vsa zacudena

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.937
3.807
113
Lublana
www.facebook.com
Noro. Glede na to, da so že danes mnogi odrasli precej moteni zaradi stalnega gledanja v telefon in verjamejo vsaki neumnosti, ki jo tam vidijo... bo res zanimivo kaj bo s to generacijo, ki od rojstva gledajo v ekrane.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.694
695
113

Tema, res.

Jaz sem srečal mlad par, zuanj v naravi, grem mimo vozička (čisto zaprt z neko odejico), iz njega pa ven kar dost naglas nek white noise zvok, neko šumenje. :rolleyes: Nisem ravno kompetenten, da sodim. Samo če to potrebuje zunaj, sredi dneva...

Pa se čudimo kako so otroc zblojeni zaradi tehnologije...
Gledam yt kako gre starejši moški s kolegom (vsak svojim avtom) malo offroad v gozd in prespat. Gospod s seboj ipad in laptop. Najprej skupaj gledata filme zunaj, potem pa še ko gre spat v avto, še tam film. Se zbudi ob 5h zjutraj, kuha kavo in zraven tapka po prenosniku (sredi gozda, offroad varjanta) in naslednji kader 5h kasneje, da sedaj je pa čas, da se premakneta o_O:bonk:4h spanja, 3h vožnje ostalo tapkanje po prenosniku...

• Haha
Reactions: Matey

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.967
7.007
113
Noro. Glede na to, da so že danes mnogi odrasli precej moteni zaradi stalnega gledanja v telefon in verjamejo vsaki neumnosti, ki jo tam vidijo... bo res zanimivo kaj bo s to generacijo, ki od rojstva gledajo v ekrane.
Darjan ima odgovor: