CHAT GPT - scarry hud AI chat sistem

luka51

Guru
16. avg 2007
15.284
6.612
113
Včasih sem kombiniral chat GPT, deepseek in perplexity. Odv od tega kar sem rabil. Malo se poigraj, eni so boljši v enih zadevah drugi v drugih.
Sedaj sem na copilotu, ker imam vključeno licenco za chat.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.753
1.184
113
Sprobala ChatGPT, Claude, Gemini in Perplexity. Vsak je za nekaj dober. ChatGPT mi je najboljši za konverzacijo in pomoč pri pisanju ("naslednjih 5 alinej razdelaj v dve strani dokumentacije"), Claude za tehnične zadeve in pomoč pri programiranju (VS Code + Claude Code je super kombinacija), Perplexity za research, Gemini pa ko pokurim free limit pri ostalih.

• Všeč mi je
Reactions: erikson

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.836
8.156
113
Noben... Kar prav odgovori, je tisto kar je tisto, kar tudi sama simpl na netu najdem. Drugace pa vse narobe, jaz pa v najboljsem primeru koncala enako kot sem začela, v najslabsem pa s stroški...

ChatGPT mi gre sploh na organ, ker je ti se osladno prijazno in pihanjem na duso, kako pametno sprašuješ, vse narobe vrne...

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

mistique

Guru
16. jun 2009
15.473
2.938
113
ChatGPT mi gre sploh na organ, ker je ti se osladno prijazno in pihanjem na duso, kako pametno sprašuješ, vse narobe vrne...
Je bil par dni nazaj nadgrajen in se več ne obnaša kot junec, ki osvaja starejšo damo. Zdaj je super, tak taprav lumber jack AI. Še sku*ca te, če ga prosiš.

mistique

Guru
16. jun 2009
15.473
2.938
113
Žal se mi privzeto ne znamo pogovarjati z AI. Tako, da se moramo malce prilagoditi (kar bo najbrž tudi prilagoditev komunikacije med ljudmi).

Ko te bo kak junec osvajal boš našla paralele :evil: O super! Kok si fajn! Ful mi je všeč, ja! Aja, to so strupene gobe, ja, imaš prav!

sousis

Guru
16. nov 2019
1.753
1.184
113
Aja, AI se seveda uporablja tako, da mu ne zaupaš slepo. Predstavlja pripomoček za brainstormanje in jezikovno obdelavo. Ne mu zaupat za točne podatke ali izračune. Npr. Claude Code moram skoz bremzati in držati nazaj, ker drugače skoči v implementacijo in naredi totalno neumnost - in ko ga opozorim, mi reče "aja, saj res, imaš popolnoma prav, sem spregledal tole". Človeški možgani so še vedno edini, ki imajo kontekst, širšo sliko in možnost kritične presoje. Pač treba je po pameti.

(Se pa strinjam, da je ChatGPT slinast za pop***it.)

roCkY

Guru
2. sep 2007
2.672
615
113
Smo tam nekje kot pri samostojni vožnji na cesti. Level 2 od 5.

Je pa CGPT občutno napredoval v zadnjem letu. Sedaj s 5.1. grem že skoraj "vsako neumnost" prej nanj kot direkt v Googl. Meje in zmožnosti pa itak vidiš s kilometrino uporabe. Ostale modele zaenkrat ne uporabljam razen včasih kako primerjavo naredim. CGP imam sedaj že nekaj mesecev naročnino. Lani sem imel le par mesecev a letos bo postala nov redni mesečni strošek. Free je itak postavljen tako da je v praksi zelo omejeno uporaben, saj niti enga problema ne rešiš pred blokado, če le malo bolj globoko pobrskaš.

mistique

Guru
16. jun 2009
15.473
2.938
113
Aja, AI se seveda uporablja tako, da mu ne zaupaš slepo. Predstavlja pripomoček za brainstormanje in jezikovno obdelavo. Ne mu zaupat za točne podatke ali izračune. Npr. Claude Code moram skoz bremzati in držati nazaj, ker drugače skoči v implementacijo in naredi totalno neumnost - in ko ga opozorim, mi reče "aja, saj res, imaš popolnoma prav, sem spregledal tole". Človeški možgani so še vedno edini, ki imajo kontekst, širšo sliko in možnost kritične presoje. Pač treba je po pameti.

(Se pa strinjam, da je ChatGPT slinast za pop***it.)

Zadnji ChatGPT ni več slinast. Pa veliko bolje upošteva kontekst. Imam zakupljen paket, ker brezplačni dostop ni bil uporaben.
Za pisanje copy-ja je pa je bil do zdaj kar precej svoj...tako, da je bil uporaben za strukturiranje besedila, za kreativo pa nikakor ne.

Jaz ga uporabljam za delo (coding, scripting, strukturiranje vsebin, povzetki,...) in v večini scenarijev mi privarčuje veliko časa. Včasih mi tudi pobere čas, ampak sem ugotovil, da je to največkrat takrat, ko premalo premislim prompt in potem pretehta njegova "presoja" in "happy go crazy" način...

Claude sem testiral za pisanje, pa se mi je zdel veliko bolj dovzeten za kontekst ali celo slog. Za kodo ga še nisem uporabljal.

mistique

Guru
16. jun 2009
15.473
2.938
113
AI automated social ads :evil:
1763638471305.png

• Haha
Reactions: Pbutec