Se je #jabe pofočkala?... Pozablja pa, da je to samo njegova hčerkica, za vse ostale pade v prvo kategorijo.
Čale ma za pogledat spremljevalko, kašna je pa Zlatkova, ma ruto? Pomoje njega res je.be, ker ne more prtiskat dobrih.
Ne rabiš daleč, mal pogooglaj....Čale ma za pogledat spremljevalko, kašna je pa Zlatkova, ma ruto? Pomoje njega res je.be, ker ne more prtiskat dobrih.
No, jaz temu rečem ničelna, ker ne toleriram (kršitve dogovorov) in to podkrepim z dejanji (rdeč karton). Kdor ta dejanja povezuje po principu "vzrok-posledica" se bo strinjal, da nimam tolerance. Kdor teh dejanj ne razume tako, pa bo dlakocepil, da ne gre za ničelno toleranco in preizkušal meje . V principu delujem tako, da puščam, da ljudje sami ugotovijo, kje se nahajajo in izkusijo situacijo...najstniku tudi. Do tam, kjer smatram, da je zanj še varno in ok.Sam to ni ničelna toleranca o kateri govoriš malo višje.
Kaj ti pomaga, če imaš dobo spremljevalko, če jo naokoli varaš z drugimi.
To je verjetno njena in njegova stvar, kaj praviš? Izbiranje partnerja glede na materialne zadeve pa nikol ni najbolj pametno, se ti ne zdi?Presenetljivo dobro izgleda, kaj ma Zlajo za ponudit, da prenasa njegov karakter? Socialno stanovanje?
Pa sej se razumemo. "luft v volanu" pa ni ničelna toleranca, vsaj zame. Pri meni je pri nekaterih stvareh več lufta kot pri drugih, pri nekaterih pa pač popustiš, ker mulc pač gre svojo pot. Kje pa piše, da je moja edina pravilna.No, jaz temu rečem ničelna, ker ne toleriram (kršitve dogovorov) in to podkrepim z dejanji (rdeč karton). Kdor ta dejanja povezuje po principu "vzrok-posledica" se bo strinjal, da nimam tolerance. Kdor teh dejanj ne razume tako, pa bo dlakocepil, da ne gre za ničelno toleranco in preizkušal meje . V principu delujem tako, da puščam, da ljudje sami ugotovijo, kje se nahajajo in izkusijo situacijo...najstniku tudi. Do tam, kjer smatram, da je zanj še varno in ok.
Med posesivnostjo in totalno razpuščenostjo je pri meni zgolj neka drža (pravila, principi,...), tudi če je napačna za 51% populacije. Če ničesar ni med ničelno toleranco in tistim, kar si namignil z zgodbo o posesivnem fotru, ti povem, da je življenje precej bolj pisano...vsi imamo "mal lufta v volanu".
Mislim, jaz spijem kdaj kako pivo, fotrovčka ali kaj takega. Nimam ničelne in nisem noben čistun, četudi se morda kdaj tako bere. Veliko tega, kar napišem je iz lastnih izkušenj ali izkušenj prijateljev oz. ljudi, ki so mi blizu.
Imam pa ničelno toleranco do tega:
- da najstnik pije, ker je to normalno,
- da najstnik pije, ker je v takšni družbi (spet normala),
- da najstnik pitje povezuje z zabavo (samo na veselicah, v diskaĆu, rojstnem dnevu, pogrebu, poroki, ob zmagah in porazih vseh športnikov,...)
- da najstnik pije,
- da najstniku starš ponudi alkohol, da poskusi.
Alkohol je za mlade večplastno škodljiv. Kot substanca in kot družbeni vzvod za sprejetost, na kar so najstniki še posebej občutljivi.
In ja, gre za to, da na ta način poskušaš vplivati na to, kako bo tvoj najstnik živel. Poskušaš mu priskrbeti najboljše izhodišče, kar ga zmoreš in to je maksima pri meni (do your best). Eni tako, drugi drugače.
Ne morem, da nebi delil izkušnje kateri sem bil priča nedavno. Torej imeli smo zaključek 6. razreda, mularija in starši skupaj na nekem kmečkem turizmu. Otroci seveda po svoje - igre z žogo, razne zajebancije itd.. mame skupaj za mizo, mi fotri pa skupaj za drugo. Skratka, moška zasedba je bila, kako naj rečem, jebiga, pivska pač...Dva natakarja sta komaj folgala nosit vino in radensko..Otroci so imeli svojo mizo s prigrizki in osvežilnimi pijačami. V nekem momentu prileti sošolec mojega sina (torej 11 letnik) do naše mize in reče fotru, da je žejen. Fotr mu reče naj si prinese kozarec. Rečeno, storjeno, in tip mu nonšalantno in brez najmanjših zadržkov zmeša špricar (deci/deci), mali spije na eks in gre nazaj od koder je prišel. Najbolj zanimivo pa mi je blo to, da dejansko vsi ki so bili temu priča niso pokazali najmanjšega začudenja ali čudnih pogledov, pogovor je tekel dalje, kot da se ni nič zgodilo. Noro.
Kalbo, ku*ac se razumemo Sej sem sam kriv, k pišem kot da se potegujem za nobelovo za književnost...Pa sej se razumemo. "luft v volanu" pa ni ničelna toleranca, vsaj zame. Pri meni je pri nekaterih stvareh več lufta kot pri drugih, pri nekaterih pa pač popustiš, ker mulc pač gre svojo pot. Kje pa piše, da je moja edina pravilna.
Verjetno ste Štajerci?Ne morem, da nebi delil izkušnje kateri sem bil priča nedavno. Torej imeli smo zaključek 6. razreda, mularija in starši skupaj na nekem kmečkem turizmu. Otroci seveda po svoje - igre z žogo, razne zajebancije itd.. mame skupaj za mizo, mi fotri pa skupaj za drugo. Skratka, moška zasedba je bila, kako naj rečem, jebiga, pivska pač...Dva natakarja sta komaj folgala nosit vino in radensko..Otroci so imeli svojo mizo s prigrizki in osvežilnimi pijačami. V nekem momentu prileti sošolec mojega sina (torej 11 letnik) do naše mize in reče fotru, da je žejen. Fotr mu reče naj si prinese kozarec. Rečeno, storjeno, in tip mu nonšalantno in brez najmanjših zadržkov zmeša špricar (deci/deci), mali spije na eks in gre nazaj od koder je prišel. Najbolj zanimivo pa mi je blo to, da dejansko vsi ki so bili temu priča niso pokazali najmanjšega začudenja ali čudnih pogledov, pogovor je tekel dalje, kot da se ni nič zgodilo. Noro.
no, pa da zdej vidimo, kaj se bo izcimilo iz tega.
Če bi vse prebral, bi videl, da je bil to komentar na AvtoFun, ki bo hčerko tako nadziral. Meni je kristalno jasno, kako je s tem. Pač praksa.
Sam tebi se res vidi, kak si pameten in da imaš še mladega froca. Ne boš verjel, precej najstnikov se v puberteti konkretno obrne, kalbo je že napisal en primer pri sebi.
Nič, kar natrosi nam še kaj ultra pametne teorije, da se še malo nasmejimo.