Čevapi na plinskem žaru

JakeTheSnake

Fizikalc
16. okt 2016
412
145
43
Jaz sem jih zadnjič pač prvič pekel pod pokrovom. In seveda oglje. Nisem jih dal direkt nad oglje niti preveč stran na "mrzlo" stran, ravno nekje vmes. In so ostali lepo sočni in v sredini ni bilo surovo. Polival nalašč nisem z ničemer. Bom pa jutri poizkusil isto taktiko, le da bom alu posodico napolnil s pivom. Da vidim, kaj bo nastalo. Vse skupaj je bolj zaradi eksperimentiranja.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.905
9.481
113
Jaz sem jih zadnjič pač prvič pekel pod pokrovom. In seveda oglje. Nisem jih dal direkt nad oglje niti preveč stran na "mrzlo" stran, ravno nekje vmes. In so ostali lepo sočni in v sredini ni bilo surovo. Polival nalašč nisem z ničemer. Bom pa jutri poizkusil isto taktiko, le da bom alu posodico napolnil s pivom. Da vidim, kaj bo nastalo. Vse skupaj je bolj zaradi eksperimentiranja.
Weber je kr heben za čevape. Za čevape je balkan žar in žerjavca pod pepelom in una rešetka s kvadratnimi palcami, če že kompliciramo. Webra jest spodi zaprem in za čevape ne pokrivam.

Weber na plin, včas pokrov včas ne.

Žar plata, taka k je v večini kamperjev, tam pa paše mal piva gor.
 
  • Všeč mi je
Reactions: nemenabijat

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.474
3.588
113
Glej da vsako ekipo, ki bo čevape pekla ogovoriš. Pomoje ne boš žejen, pa lačen tudi ne, čeprav bi bili čevapi zaliti s pivom 1x po plati in 1x po grlu. :)
 

JakeTheSnake

Fizikalc
16. okt 2016
412
145
43
Weber je kr heben za čevape. Za čevape je balkan žar in žerjavca pod pepelom in una rešetka s kvadratnimi palcami, če že kompliciramo. Webra jest spodi zaprem in za čevape ne pokrivam.

Weber na plin, včas pokrov včas ne.

Žar plata, taka k je v večini kamperjev, tam pa paše mal piva gor.

Je kar zahteven, ja. Saj mogoče mi je ravno zaradi tega uspelo, ker nisem nekaj kompliciral. Bom pa malo potestiral še druge varijante za svoj gušt.
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.293
1.219
113
www.adriamedia.si
Weber je kr heben za čevape. Za čevape je balkan žar in žerjavca pod pepelom in una rešetka s kvadratnimi palcami, če že kompliciramo. Webra jest spodi zaprem in za čevape ne pokrivam.

Se ti zdi? Jaz pustim, da temperatuira mal zbezlaj tja proti 250, noter dam na direkt čevape iz hladiulnika, 1x obrnem in to je to. Par minut po vsaki strani. Zunaj lepoa zapečeni, noter sočni in dovolj malo pečeni. Je pa res, da pečem samo teletnna/ovčetina (oz govdeina/ovčetina) čevape.
Prva 2x sem jih prepekel (ker so res hitro), od takrat lahko štancam stalno enake.
 

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Se ti zdi? Jaz pustim, da temperatuira mal zbezlaj tja proti 250, noter dam na direkt čevape iz hladiulnika, 1x obrnem in to je to. Par minut po vsaki strani. Zunaj lepoa zapečeni, noter sočni in dovolj malo pečeni. Je pa res, da pečem samo teletnna/ovčetina (oz govdeina/ovčetina) čevape.
Prva 2x sem jih prepekel (ker so res hitro), od takrat lahko štancam stalno enake.

Enako, mogoče jih edin vedno še kako min na indirektno porinem in pokrijem. Mešane z svinjino vseeno raj mal več pustim v "dimu" :D
 

LjuboB

Fizikalc
15. mar 2010
432
197
43
Se strinjam. Čez vikend smo potem pekli na webru, pokrito in na srednji temperaturi. Ni se nam zdelo nič posebnega, ampak sigurno zaradi mase.

Imeli smo pa goveji bočnik in dodane samo kupljene začimbe za čevape zmešane v malo radenska in za noževo konico sode. Za naslednjič bo treba nekaj spremeniti, pa še ne vem kaj...
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
650
113
Uf ne vem no, bočnik je za v gloaž, bo pa o mesu za čevape softi kej povedal
Mislim , da je pravilno, če so goveji prednji četrt junca pa potrebušno salo za maščobni del. Mast je booster za okus kot vse dodatke, ki so not. Sode sam ne prakticiram, ker maš pouhen gobec enga ne okusa ampak ....
 

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Čez vikend smo potem pekli na webru, pokrito in na srednji temperaturi. Ni se nam zdelo nič posebnega, ampak sigurno zaradi mase.
A je podatek, da ste pekli na "webru" tako pomemben in da zaradi tega ni mogoče, da bi bilo slabo pečeno?
Se strinjam, da je masa prvi pogoj, če bodo dobri za jest, ampak vseeno..... tisti, ko mislijo, da bo vse super, če imajo Webra za jurja se motijo.
Čevap se lepo spečejo (in še marsikaj drugega) tudi na odprtem , če zakuriš, daš na kamene rešetko in to je to.
Imam občutek, da je to zdaj trend..... drag avto pred bajto, pa drag weber
 

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.047
854
113
Imam občutek, da je to zdaj trend..... drag avto pred bajto, pa drag weber
Eni majo poj še bazene ;)

Kar pečem pečem na litoželezni plošči.. masa za cevape - probali par lokalnih mesarjev (ki so jih drugi hvalili alpa meso prnesli).. pa mi se najbolj sede Mercator iz sosednje občine
 

LjuboB

Fizikalc
15. mar 2010
432
197
43
A je podatek, da ste pekli na "webru" tako pomemben in da zaradi tega ni mogoče, da bi bilo slabo pečeno?
Se strinjam, da je masa prvi pogoj, če bodo dobri za jest, ampak vseeno..... tisti, ko mislijo, da bo vse super, če imajo Webra za jurja se motijo.
Čevap se lepo spečejo (in še marsikaj drugega) tudi na odprtem , če zakuriš, daš na kamene rešetko in to je to.
Imam občutek, da je to zdaj trend..... drag avto pred bajto, pa drag weber

In kaj uporabnega razen lupetanja si zdaj izustil?
 

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.597
4.530
113
50
Na sončni strani ALP
TUŠ na Prevaljah je imel svoj čas najboljše začinjeno maso za čevape.
Sedaj smo nekak presedlali na doma pripravljeno maso in pečemo burgerje...