Čevapi na plinskem žaru

LjuboB

Fizikalc
15. mar 2010
432
197
43
Kako jih pečete?
Kakšna temperatura? Koliko časa? Pokrov odprt ali zaprt? Še kaj?
 

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
Počakaš da je žar vroč in pečeš na odprtem in sproti čimveč obračaš.
 

bev

Majstr
25. apr 2017
393
265
63
Jest jih zelo počasi na majhnem ognju, drugače so preveč suhi.
 

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.474
3.588
113
Na plati, na vroče, par minut na eni strani, par na drugi, POLIJEŠ S PIVOM zadnjič obrneš, in pobereš dol. Brez polivke so povprečno žalostnega okusa. ;)
 

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.231
503
113
Kako jih pečete?
Kakšna temperatura? Koliko časa? Pokrov odprt ali zaprt? Še kaj?

najprej žar segrejem na cca 200°C, nato zaprt pokrov, na minimalnem ognju, na rešetki, 3min na 2 straneh, potem pa še mal obračam po potrebi, da so skos okol zapečeni, odvisno od oblike, debeline... takole mi vedno ratajo z minimalno truda:) jst ne uživam glih v tem, da morem skos neki prčkat gor pa obračat pa preverjat..
 

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.474
3.588
113
Tole je spam. Pa kdo vas je učil, da se čevapi polijejo s pivom. Večje bedarije ne moreš naresti.
Boli me q za tvoj spam. Dokler se jedci oblizujejo in hočejo vedet kako so pečeni, je najbrž dobro za jest. Ponavadi jih moram jaz pečt, ker drugi ne spečejo tako dobre.
Že s tem, da si rekel, da te je moral nekdo čevape naučit spečt si povedal vse. A srednja šola za čevape je tudi, ali je zgolj osnovna?
 

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Kakšne pa imaš ti to jedce, ki sprašujejo kako so pečeni?? A jim na dom nosiš, da ne vidijo kako pečeš?;)
Mogoče pa moraš ti peč, ker drugi raje v miru pir pijejo. Mal heca.
Čevapi se ne polivajo s pivom po pravilih. Lahko jih pa tud z nafto, če ima kdo željo....
 

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.017
1.467
113
Boli me q za tvoj spam. Dokler se jedci oblizujejo in hočejo vedet kako so pečeni, je najbrž dobro za jest. Ponavadi jih moram jaz pečt, ker drugi ne spečejo tako dobre.
Že s tem, da si rekel, da te je moral nekdo čevape naučit spečt si povedal vse. A srednja šola za čevape je tudi, ali je zgolj osnovna?

Če že, se pivo doda marinadi, lahko tudi mineralna voda. Vse ostalo je bedarija, ker z alkoholom se meso izuši. Tisti, ki hvali tvoje čevape polite s pivom pa ne more biti kaj prida jedec.
 

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.474
3.588
113
Če že, se pivo doda marinadi, lahko tudi mineralna voda. Vse ostalo je bedarija, ker z alkoholom se meso izuši. Tisti, ki hvali tvoje čevape polite s pivom pa ne more biti kaj prida jedec.
Ti kar jej čevape pripravljene z osnovnošolsko metodo. Kje piše, da je tvoja metoda pravilna in moja narobe in obratno? Vsake oči imajo svojega malarja. Isto kot to, da je burger še krvav. Men je to za kozlat.
A si dojel poanto, ali bo treba z barvicam narisat?
Preberi še enkrat naslov te teme.
 

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Ti kar jej čevape pripravljene z osnovnošolsko metodo. Kje piše, da je tvoja metoda pravilna in moja narobe in obratno? Vsake oči imajo svojega malarja. Isto kot to, da je burger še krvav. Men je to za kozlat.
A si dojel poanto, ali bo treba z barvicam narisat?
Preberi še enkrat naslov te teme.

Pa si še enkrat povedal, da nimaš pojma.
 

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.017
1.467
113
Ti kar jej čevape pripravljene z osnovnošolsko metodo. Kje piše, da je tvoja metoda pravilna in moja narobe in obratno? Vsake oči imajo svojega malarja. Isto kot to, da je burger še krvav. Men je to za kozlat.
A si dojel poanto, ali bo treba z barvicam narisat?
Preberi še enkrat naslov te teme.

Res je, da se o okusih ne debatira. Pivo je slovenska folklora, še posebej smešno izpade, ko polivate čevape na električnem žaru z zaprtim dnom.

Razmisli o boljši mešanici mesa ali pa se enostavno poduči o načinu peke.
 
  • Všeč mi je
Reactions: tomazpog

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Ti kar jej čevape pripravljene z osnovnošolsko metodo. Kje piše, da je tvoja metoda pravilna in moja narobe in obratno? Vsake oči imajo svojega malarja. Isto kot to, da je burger še krvav. Men je to za kozlat.
A si dojel poanto, ali bo treba z barvicam narisat?
Preberi še enkrat naslov te teme.
ajj mojster. A si si pogledal video? Kot bi ga za tebe tip posnel.
A potem je usnovnošolska metoda peka čevapov brez piva, srednješolska je pa s pivom?
Najboljš da si še v čaj nalivate pivo.
Davidoff , ne rabi boljše mešanice mesa, ker ima jedce, ki ne komplicirajo. Sam da je pir pravi
 
  • Všeč mi je
Reactions: tomazpog

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.474
3.588
113
Res je, da se o okusih ne debatira. Pivo je slovenska folklora, še posebej smešno izpade, ko polivate čevape na električnem žaru z zaprtim dnom.

Razmisli o boljši mešanici mesa ali pa se enostavno poduči o načinu peke.
Vidim, da ti očala in barvice ne pomagajo.
Vikend je pred vrati, kamper je napokan, šoping list moram razširit še za postavko kuharske knjige čevapov in pa radenske. :)