Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Za hec na mimovrste. Sava 74eur, continental 136 eur. To je skoraj 50% ceneje. Ob nakupu avta se mi ni dalo zajebavat z iskanjem najcenejsih gum, feltn, letanja sem in tja in sem pograbil savo. Za normalne voznike se mi zdi solidna, ne pa top. Bedak bo sel pa z ultra gumami v steno. In eni se ocitno res zanasate zgolj na super druper gume. Ce pameti ne prilagodis podlagi po kateri se vozis ti nobena guma ne pomaga. Tudi ne vem cemu hitrostni razred do 210? Teras 200?
In ja, precej je takih, ki jim 100 ali 200 eur precej pomeni.
Gume se kupujejo takšne, kot so predpisane v homologaciji. Pri mojem avtu je predpisan hitrostni razred 210 km/h. Niti pod razno nimam ambicij imeti težav z zavarovalnico v morebitnem škodnem primeru, prav tako se bolje počutm z gumami, ki so verjetno malce bolje narejeno kot tiste z nižjimi hitrostnimi razredi.
Še to. Maksimalna hitrost (v mojem primeru 210 km/h) ne pomeni, da se lahko s takšno gumo ves čas voziš 200 ali več. Guma s hitrostnim razredom 210 km/h je realno prilagojena konstantni vožnji s 160 km/h, dovoljuje pa krajša obdobja večje hitrosti, do maksimalne 210 km/h. Mislim da obstajajo prav standardi, koliko časa naj bi guma zdržala pri maksimalni hitrosti. Pred časom sem o tem bral v tehničnih opisih pnevmatih enega izmed proizvajalcev.
Jaz veliko vozim po AC in ko je suha in prazna se brez problema vozim 160 km/h, tudi na daljše relacije. Guma je zato kar pravšnja.
Niti pod razno (četudi bi to homologo dovoljeval) ne bi gor dajal gum z razredom do 190 km/h. Te gume bi brez problemov prebavile vožnjo s konstantno hitrostjo 140 km/h kar pa jaz pogosto prekoračim.
Še tvoje zanašanje na super gume. Posplošuješ. Napisal si tako, kot da se imetniki malce boljših gum zanašamo le nanje. Ne vem za ostale, ampak gume so zame pomemben element varne vožnje in povečujejo verjetnost, da se bom cel izmazal v kritičnih razmerah. Niso pa edina stvar, na katero se zanašam, bi se pa počutil zelo slabo brez zaupanja v nameščene pnevmatike. Te še vedno ostajajo edini stik vozila s tlemi in preko njih se prenašajo praktično vse sile, ki so prisotne med vozilom in podlago.
Res ne štekam nekaterih ljudi. Kupujejo si top avtoradie, šminkajo svoj avto z nepotrebno kramo, hkrati pa se vozijo z zlizanimi gumami. Ni jih tako malo na cesti.
Podvprašanje: a bi šli poseksat nigerijsko prostitutko, ki ima že na vratih napisano, da je okužena z virosem HIV brez dobrega kondoma? Bi gor stlačili dva solidna Durexa ali en darilni kondom, ki ga je nekdo privlekel od bogvekod? Verjetno bosta obe varianti OK, ampak bolj ziher pa je še vedno Durex. Posledice pa so lahko mortalne v družbi Nigerijke ali ograje na avtocesti.