Češke oblasti legalizirajo mehke droge

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik stein pravi:

A diabetik ni zbolel zaradi nezdravega načina življenja?
Jao, Hundertstein, dej zradiraj tole glupost.
bonk.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ste se tak zapičili, da ne opazite kako sogornik ne zna odgovoriti na vprašanje.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.073
852
113
Wtf ? Moja teta se je rodila z diabetisom. Od malega si mora dnevno špricat take doze, da ti mine. In ja to si je zgleda zaželela za božička
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaj zdaj? Pri razmišljnju o odgovoru si prišel do zaključka, da si se motil? Pa ti je nerodno povedat?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.345
7.428
113
Ne ti bumbar ne bereš neumnosti za seboj. Primerjal si diabetika in narkomana. Ljudje ki rabijo inzulin imajo v okvari slinavko. Res je da je to lahko posledica nezdravega načina življenja, vendar boš težko očital 10 letnemu otroku ki ga ima in mojemu frendu ki ga ima pa je športnik (oz. športno aktiven).

In če se izračuna da je ceneje proizvajat heroin (kar samo po sebi verjetno sploh ni drago) in jim ga dajat, kot pa vsa škoda ki anstane zaradi kriminala povezanega z z narkomani, potem naj ga pač delijo. Če pa se ti gre za princip pa povej svoj anslov kamor ti bodo oškodovanci KD povezanih z anrkomani pošiljali zahtevke za refundacijo. Saj folku je vseeno, če boš plačeval potem imej principe, če pa je finančno ugodneje jim deliti ta heroin pa naj jim ga delijo. Kot da je metadonsko zdravljenje kaj drugega (ok pri nekaterih je res zdravljenje, pri večini pa ne).

In prav čudaško je opazovati kako nekoga obtožuješ da se izmika odgvoru hkrati pa se delaš neumnega ko te vsi sprašujem o po zdravju ob primerjavi narkiča in diabetika.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.073
852
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kaj zdaj? Pri razmišljnju o odgovoru si prišel do zaključka, da si se motil? Pa ti je nerodno povedat?

Če se to nanaša na post kjer sem napisal, da bi narkomanom morali dodelit še socilana stanovanja .... itd, sploh ne vidim dobene povezave, ker diabetiki v tej temi res nimajo kaj iskat.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.098
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:Aha, torej ni take raziskave. Hvala za odgovor.
Raziskave mogoče ni, ali pa mogoče je. Za en forum ne mislim tega iskati. Tudi, če ena raziskava je, še nič ne pove, ker gre za nek omejen vzorec znotraj ene kulture.
Sicer pa vidim, da se tvoje mnenje nagiba k legalizaciji. Pač tvoje mnenje... Ni nobenega razloga, da ne bi ukinili tudi ostalih omejitev, ki jih država izvaja v našem imenu. Npr. omejitev hitrosti v prometu. Nikjer nisem zasledil raziskave, ki bi potrdila, da se število nesreč v naseljih poveča, če omejitve hitrosti ni. Samo tiste, kako posamezna omejitev vpliva, ampak to ni enako. Razen tega potem država prihrani, ker ne potrebuje policije za nadzor in bi bila to čista zmaga.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

A ni ironično, kako imamo po eni strani polna usta demokracije, svobode posameznika in oh in sploh... po drugi strani pa nekateri še vedno potrebujejo ujčkanje države na vsakem koraku. Včasih se mi zdi, da folk vedno znova in znova nasede, da bodo višje kazni v cestnem prometu prinesle drastičen upad žrtev.

Kot mali otroci, ki bi imeli vse, nihče pa ne bi rad prevzel odgovornosti za svoja dejanja.

@ stein:

A lahko razložiš, kaj si točno mislil s sladkornimi bolniki? Ker meni tudi ni jasno... Predvidevam pa, da dobro veš, da okoli 20% pojavov bolezni (tip 1) NI pogojenih z življenjskim slogom.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Gre se za to:
država plačuje nekomu, da si šprica neke droge/zdravila

Sodelavčev 2 leti star sin prav gotovo.
priden.gif

Sicer pa so ti že drugi povedali o tvojih primerjavah...

D_K

Guru
24. sep 2007
3.073
852
113
Devil, dokler znaš sam razsodit kaj je prav in kaj ne je to čisto ok. Ko pa je droga dosegljiva maldoletnim osebam pa se stvar spremeni.
In če bi bila legalna bi bila še bolj dosegljiva mladoletnim osebam.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Gre se za to:
država plačuje nekomu, da si šprica neke droge/zdravila

Alkohola nesmemo pit in svinskega nesmemo jest
stupid-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Hmm, od kod je to? Reference?
Kaj pa druge oblike "harm"?

Ker če je to res, potem eni živijo v hudi deluziji...

Isto sem jst pomislil, ko sem videl graf. Samo to je itak prirejeno. Alkohola že v osnovi ne bi smelo bit tukaj, ker je to slovenski običaj. Rajš se naj na đankije spravjo...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne ti bumbar ne bereš neumnosti za seboj. Primerjal si diabetika in narkomana. Ljudje ki rabijo inzulin imajo v okvari slinavko. Res je da je to lahko posledica nezdravega načina življenja, vendar boš težko očital 10 letnemu otroku ki ga ima in mojemu frendu ki ga ima pa je športnik (oz. športno aktiven).
Nič nisem očital.

Problem je lahko posledica svojih odločitev, okoliščin ali se rodiš z njmi. Ni to bistvo. Bistvo je:
a prizadetemu pomagamo ali ne?
Zdaj mogoče D_K meni, da "pomagajmo", je pa napisal na dvoumen način, jaz sem razumel, kot da se posmehuje in je proti.

Glede države in demokracije. Brez države ni demokracije.
Komur je odveč, se naj z družino preseli na kako kaotično območje in poroča, kako fajn je.

PS: Živjo, ateist. Kako kaj? Vse v redu?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.345
7.428
113
Tega p.s. a ne razumem čisto. Namreč nisem povezan z uporabnikom ateist niti nisem ateist po osebnem prepričanju.

Kakorkoli, pomoje ne gre za pomoč zasvojencem ampak za pomoč nam državljanom. Če bomo imeli zaradi free doz mi manj tezav in bo to generalno ceneje, potem jim dajmo free doze.

Znorel sem pa zaradi tvoje primerjave diabetikov z anrkomani.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Preprosto, tisto "živjo, atesit" je bilo namenjeno uporabniku ateist-u, ki je tu pisal malo prej.

Ja, manj težav, ceneje, za to sem tudi jaz.

Ja, pri primerjavah včaseih eni z napačne strani razumejo.