Cerkvene zadeve

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113

Nabirki za Ukrajino in Sveto deželo v času svetega tridnevja​

https://api.whatsapp.com/send?text=...ino-in-sveto-dezelo-v-casu-svetega-tridnevja/
https://blagovest.si/cerkev-po-svetu/nabirki-za-ukrajino-in-sveto-dezelo-v-casu-svetega-tridnevja/#

foto: Wikipedia
Škofje so na 129. redni seji Slovenske škofovske konference, ki je potekala 14. marca 2022 sklenili, da bo nabirka pri večerni sveti maši na praznik Velikega četrtka (14. aprila 2022) namenjena za Ukrajino.
Na pobudo Kongregacije za vzhodne Cerkve pa bo na veliki petek, 15. aprila 2022, po vsej Cerkvi potekala tradicionalna nabirka za Sveto deželo (Collecta pro Terra Sancta), ki je namenjena zbiranju sredstev za podporo kristjanov na Bližnjem vzhodu

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.020
113
Vidim, da te blazno moti to premoženje. Ampak, če bi fari ubogali tebe in bi to premoženje prodajali, pol tega premoženja že dolgo ne bi bilo več. Očitno gospodarijo dobro, če še vedno to premoženje imajo. Ti bi na njihovem mestu že vse prodal in zapravil. Kaj pa pol, ko vsega zmanjka in se vse proda?
In zanimivo je to, da ravno vi neverniki, ateisti, antikristi itd, ki sploh ne hodite v cerkev, vidite toliko bogatih župnikov. Jaz nobenga bogatega župnika ne poznam. Od tiste velike cerkve in od zlatega keliha župnik nima nič. A naj cerkev pa kelih proda in gre na morje?
Ti zelo slabo vidis in se slabse dojemas. Nikjer nisem napisal da bi kdorkoli moral karkoli prodajat, ker ne bos verjel, gospodarjenje z gozdom ni enako prodajanju gozda. In naj bi bil nek kmet al clo vinogradnik.

Cerkev ima razlicno premozenje, nekaj so gozdovi, drugo pa kar veliko nepremicnin in raznih parcel. In s tem zupniki nimajo nic skupnega, ker imajo skofije namensko ustanovljene gospodarske druzbe, ki upravljajo s tem premozenjem. Ker pa imam (za razliko od tebe ocitno) precej dober vpogled v to premozenje, pa si upam trditi, da bi lahko brez tezav duhovnikom prispevke placevale skofije. Brez da bi kdorkoli karkoli prodal.

Bo zdaj slo al bo se kak s cvickom podprt umotvor priletel s tvoje strani?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.020
113
problem, ki bi verjetno nastal je ta, da bi težko zagovotili enakost, saj recimo duhovnik v bong zombi cerkvi al kako se že imenuje nima takega ozadja in potem prideš v situacijo, ko bi država nekoga podpirala drugega pa ne, kar pa recimo naj nebi bilo, saj so vse verske ustanove enakovredne pred zakonom
Ne vem zakaj bi drzava podpirala bong cerkev. Osebno menim da je prav da se do neke mre podpira RKC oz krscanske vere (katolike, pravoslavce in protestante) ker so pac del nase kulture in zgodovine. Ce pa nekdo danes zacne v kravje zvonove verovat naj si pa to sam financira.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ti zelo slabo vidis in se slabse dojemas. Nikjer nisem napisal da bi kdorkoli moral karkoli prodajat, ker ne bos verjel, gospodarjenje z gozdom ni enako prodajanju gozda. In naj bi bil nek kmet al clo vinogradnik.

Cerkev ima razlicno premozenje, nekaj so gozdovi, drugo pa kar veliko nepremicnin in raznih parcel. In s tem zupniki nimajo nic skupnega, ker imajo skofije namensko ustanovljene gospodarske druzbe, ki upravljajo s tem premozenjem. Ker pa imam (za razliko od tebe ocitno) precej dober vpogled v to premozenje, pa si upam trditi, da bi lahko brez tezav duhovnikom prispevke placevale skofije. Brez da bi kdorkoli karkoli prodal.

Bo zdaj slo al bo se kak s cvickom podprt umotvor priletel s tvoje strani?
Lej majster, samo ti in tebi podobni veste kolk premoženja mora cerkev imet, da bo lahko delala biznis. Čeprav ravno taki kot si ti očitajo/te cerkvi naj se ne ukvarja z biznisom ampak z verniki.
Cerkev je od nekdaj imela hosto za to, da jim je bilo to izhod v sili. Hosto ti enkrat posekaš, pol imaš pa 100 let mir. Ne moreš ti vsakih 10 let sekat, ker drevo pač tako hitro ne raste. Hosta cerkvi predstavlja rezervo. Vsak dober gospodar mora imet kakšno rezervo. Nepremičnine in mogoče še kakšne cerkvene parcele, ki pa se dajejo v najem, pa se obdavčujejo enako kot se obdavčuje vsaka najemna stavba kake druge fizične ali pravne osebe. Tle ni nobene razlike.
In če ti imaš določeno premoženje, to ne pomeni da iz tega premoženja lahko bizniš delaš. Ti imaš tud lahko lepo hišo, ampak to ne pomeni, da boš to tvojo lepo hišo tudi tržil. Čeprav bi jo po tvoji logiki lahko.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.020
113
Lej majster, samo ti in tebi podobni veste kolk premoženja mora cerkev imet, da bo lahko delala biznis. Čeprav ravno taki kot si ti očitajo/te cerkvi naj se ne ukvarja z biznisom ampak z verniki.
Cerkev je od nekdaj imela hosto za to, da jim je bilo to izhod v sili. Hosto ti enkrat posekaš, pol imaš pa 100 let mir. Ne moreš ti vsakih 10 let sekat, ker drevo pač tako hitro ne raste. Hosta cerkvi predstavlja rezervo. Vsak dober gospodar mora imet kakšno rezervo. Nepremičnine in mogoče še kakšne cerkvene parcele, ki pa se dajejo v najem, pa se obdavčujejo enako kot se obdavčuje vsaka najemna stavba kake druge fizične ali pravne osebe. Tle ni nobene razlike.
In če ti imaš določeno premoženje, to ne pomeni da iz tega premoženja lahko bizniš delaš. Ti imaš tud lahko lepo hišo, ampak to ne pomeni, da boš to tvojo lepo hišo tudi tržil. Čeprav bi jo po tvoji logiki lahko.
Torej zdej se strinjava da premozenje obstaja. Ocitno ga bo treba trzit da bodo lahko pokrili svojo dejavnost. Ker sedaj je tako kot da bi socialno placevali nekomu ki ima 23 praznih stanovanj, nima sluzbe, oddajal pa ne bi.

• Všeč mi je
Reactions: bizi in mirsi

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ideaono je biti župnik ki ima veliko zemlje in vleče se kmetijske subvencije
Se vidi, da nimaš pojma in da kar lapaš nekaj. Subvencije dobi kmet, ki ima plan in poslovni načrt kmetovanja. Vse je treba napisat. Na koncu mora kmet tudi dokazat, da je to res delal prideloval. Ne daje se subvencija kar tako, ker pač imaš neko zemljo in jo pol zanemariš. Jo moraš obdelovat in dokazovat. Ker drugače bi lahko en Ljubljančan pokupil zemljo, pa ležal v Ljubljani in samo subvencije vlekel. Dečko, ne gre to tako lahko kot si komunisti zamišljate.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Torej zdej se strinjava da premozenje obstaja. Ocitno ga bo treba trzit da bodo lahko pokrili svojo dejavnost. Ker sedaj je tako kot da bi socialno placevali nekomu ki ima 23 praznih stanovanj, nima sluzbe, oddajal pa ne bi.
Seveda ima premoženje. A te moti to premoženje?
Drgač pa, ne poba. Primarna dejavnost cerkve ni biznis, delanje dobička, kotiranje na borzi itd....ker to ni podjetje.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.020
113
Seveda ima premoženje. A te moti to premoženje?
Drgač pa, ne poba. Primarna dejavnost cerkve ni biznis, delanje dobička, kotiranje na borzi itd....ker to ni podjetje.
Ne, mene moti, da se iz mojih davkov financira nekoga, ki ima dovolj premozenja da se lahko sam prezivi.

Cerkev IMA podjetja s katerimi ustvarja dobicke. Zakaj se placevali ne bi? Cist tko no? To je komunizem....drugi dajemo da enemu priviligiranemu ni potrebno.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ne, mene moti, da se iz mojih davkov financira nekoga, ki ima dovolj premozenja da se lahko sam prezivi.

Cerkev IMA podjetja s katerimi ustvarja dobicke. Zakaj se placevali ne bi? Cist tko no? To je komunizem....drugi dajemo da enemu priviligiranemu ni potrebno.
Še ntavžentič. Premoženje cerkve NI namenjeno biznisu. To premoženje je namenjeno zgolj za delovanje cerkve in pa za nujne rezerve. Kaj, če slučajno cerkev pogori? A misliš, da bo Fajonka, Golob, Luka mesec, Kordiš in podobna svojat, dala kaj za obnovo cerkve? Hosto da en župnik posekat, pol pa naslednjih 100 let nima več kaj sekat. Cerkev ni firma za delanje dobička. Še prav posebno ste proti temu vi antikristi, ki zelo radi očitate cerkvi, naj se ne ukvarja z biznisom ampak z verniki.
Mene pa moti da se iz mojih davkov financirajo razna društva, nevladne organizacije tipa 8 marec, kultura tipa Jenul, športna društva in podobna sranja...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.024
113
Plačuje se tudi umetnikom, ki so, če so res dobri, lahko precej bogati. Če pa niso, ali jih res rabimo?
Po drugi strani mislim, da precej več državljanov uporablja storitve duhovnikov kot manj znanih umetnikov. Ti državljani so davkoplačevalci in je smiselno, da se nekaj njihovega denarja porabi za tisto, kar dejansko uporabljajo. Podobno s športniki, ki sicer denimo delajo promocijo za državo, ampak če človek ni zaposlen ravno v turizmu, kaj ima povprečni davkoplačevalec od tega, da nek slovenski športnik zmaga v svetovnem pokalu na tekmi v denimo biatlonu? Mu je lahko vsaj vzornik in se bo zato ukvarjal rekreativno z biatlonom? Močno dvomim ...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.020
113
Še ntavžentič. Premoženje cerkve NI namenjeno biznisu. To premoženje je namenjeno zgolj za delovanje cerkve in pa za nujne rezerve. Kaj, če slučajno cerkev pogori? A misliš, da bo Fajonka, Golob, Luka mesec, Kordiš in podobna svojat, dala kaj za obnovo cerkve? Hosto da en župnik posekat, pol pa naslednjih 100 let nima več kaj sekat. Cerkev ni firma za delanje dobička. Še prav posebno ste proti temu vi antikristi, ki zelo radi očitate cerkvi, naj se ne ukvarja z biznisom ampak z verniki.
Mene pa moti da se iz mojih davkov financirajo razna društva, nevladne organizacije tipa 8 marec, kultura tipa Jenul, športna društva in podobna sranja...
Prvo kot prvo nehaj s temi oznakami ker ti bom zdosal prikljucek da naslednjih par let ne bos na internet prisel umazanec pokvarjeni.

tko selektivno bi vsak delal. In podjetja cerkve delajo dobicek. Od GG bled dalje. V planu so izgradnje hotelov v bohinju itd itd. Men je vseeno al je to rezerva za obnovo cerkva al pa za vsakomesecni obisk kupleraja. Denar je in naj se nameni za duhovnike.

• Haha
Reactions: tomi

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Prvo kot prvo nehaj s temi oznakami ker ti bom zdosal prikljucek da naslednjih par let ne bos na internet prisel umazanec pokvarjeni.
Da so moje oznake na mestu, si dokazal s tem stavkom.
Vsakega, ki ga nisi zmožen besedno premagat, sploh pa župnike in vernike, bi ti tako ali drugače likvidiral.

Ajde, banaj gnoj rdeči

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ne ti po dveh postih nimas vec argumentov in zacnes vsepovprek zalit in oznacevat.
Ne vem kolkrat sem ti ponovil argumente zakaj cerkev ne dela biznisa, ti pa še kar lapaš. In pol ti meni, da nimam argumentov. Če jih pa ne poslušaš oziroma jih ne štekaš.
Sicer pa tolk kot imaš ti proti cerkvi, to so lahko samo antikristi. Antikrist pomeni, proti kristjan.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.024
113
Oba sta bolj ali manj brez nekih smiselnih argumentov, le da ima policaj še nižji nivo komunikacije. Pride situacija, ko človek pokaže svoj nizkotni in primitivni obraz.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.020
113
Oba sta bolj ali manj brez nekih smiselnih argumentov, le da ima policaj še nižji nivo komunikacije. Pride situacija, ko človek pokaže svoj nizkotni in primitivni obraz.
Ocitno ne beres ce si mnenja da ima on kakrsenkoli nivo komunikacije. Pac ne bo mi govoril antikrist samo zato ker se ne strinja z mano.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.020
113
Ne vem kolkrat sem ti ponovil argumente zakaj cerkev ne dela biznisa, ti pa še kar lapaš. In pol ti meni, da nimam argumentov. Če jih pa ne poslušaš oziroma jih ne štekaš.
Sicer pa tolk kot imaš ti proti cerkvi, to so lahko samo antikristi. Antikrist pomeni, proti kristjan.
Ja poglej si letno porocilo skupine Metropolitana d.o.o. in mi povej zakaj navajajo dobicke ce ne delajo biznisa. A se izmisljujejo?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Cerkev dela biznis.
Tako da že na osnovah pogoriš
Cerkev izkorišča in uporablja svoje imetje toliko, kot je potrebno za preživetje in neko normalno funkcioniranje cerkvene dejavnosti. Če je zate to biznis pol pač naj bo. Napaka vas nasprotnikov cerkve je, ker vi mislite, da bi morali farji hodit raztrgani pa lačni naokol in se vozit v starih stoenkah, al pa celo hodit peš, v isti sapi pa spet tulite, zakaj župnik in cerkev ne dela dobičke. Ne veste več kako bi pljuvali po cerkvi, farjih in vernikih.
In če ti tako na stomater veš, da je župnikovanje tako donosno, zakaj ne greš za župnika?

• Haha
Reactions: turbobitch